tapu masrafim nekadar olur
Soru
Tekirdag cerkezkoyden 2+1girisin usdu dayre aldim 85tlye ecsper 66tl kiredi cikartdi tapu maseafim nekadar olur ogrenmek isdiyorum tesekkurler
Yanıt : Sayın Yakup Ayhan, Satış bedeli üzerinden satıcı ve alıcı için ayrı ayrı binde 20 oranında tapu harcı tahsil edilir. Harca esas bedel; ilgili belediyece bildirilen emlak beyan değerinden az olamaz. Belediyeden rayiçleri öğrenince bunun hesabını bu orandan yapınız.
Prof. Dr. Gürsel Öngören tarafından yanıtlandı. Yanıt : Sayın Yakup Ayhan, Satış bedeli üzerinden satıcı ve alıcı için ayrı ayrı binde 20 oranında tapu harcı tahsil edilir. Harca esas bedel; ilgili belediyece bildirilen emlak beyan değerinden az olamaz. Belediyeden rayiçleri öğrenince bunun hesabını bu orandan yapınız.

Yorumlar
Henüz yorum yok.
Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın