tapulu orman arazisi sıkıntı olurmu
merhaba tebernüş bey sorum kısa 17.000 metrekare bir tarla var satılık yanlıs tapuda bir kısmı orman arazisidir şerhi var yatırım amaçlı almak istiyorum benim için ileride problem olurmu
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
merhaba tebernüş bey sorum kısa 17.000 metrekare bir tarla var satılık yanlıs tapuda bir kısmı orman arazisidir şerhi var yatırım amaçlı almak istiyorum benim için ileride problem olurmu
Öncelikle istemiş olduğum kitaplarınız kısa bir süre içinde elime ulaştı,çok teşekkür ederim.Ben 3 yıldır İstanbul da oturmaktayım.6 yıl önce Bursa Yaseminparkta brüt 168 m2 bir daire almıştım.Sinpaş ın TMSF dan devralıp bitirdiği bir proje.Dekorasyonsuz alıp lüx dekore etmiştim,maliyeti 180000 TL olmuştu.Şu an 6 yıl geçmesine rağmen prim yapmadı,200000 civarı satılabiliyor ancak.Kapsama alanınız dışında ama,lütfen genel olarak fikir verin bana.İSTANBULDA 2200 TL kira veriyorum,BURSADAKİ bu daireden de 900 TL kira alıyorum.BURSA daki evin şu anki değeri kadar nakitim var. İşyerim İÇERENKÖY de.Bu bölge ve ya ŞERİFALİ civarında 0-5 yaş arası 3+1daire almak istiyorum.Ne önerirsiniz? Kredi kullanmak istemiyorum.İçerenköyde E5 e yakın Evren sitesinde 450000 e ve İçerenköy Eston Çamlı Evlerde 500000 ve 550000 e 17 yıllık ikinci el daireler var,mantıklı gelmedi.Sıfır evler de küçük metrekareli . Şahsi tecrübeleriniz ve yolgösterici önerilerinizle vereceğiniz cevap beni yönlendirecek.Lütfen düşünce mantığı açısından cevap verir misiniz? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER,İYİ ÇALIŞMALAR,SAĞLIKLI VE MUTLU GÜNLER DİLERİM. DR.RİFAT SERDAR ÖKTE
merhaba tebernüş bey.2 yıl önce bulut inşaatın eviva tower projesinden 1+1 daire satın aldım.malumunuz proje iptal oldu.şimdi gümüş city projesine geçiş yapın diyorlar.yada iptal dilekçesi verin sözleşmenizi iptal edelim diyorlar.sözleşmeyi iptal edip ödemiş olduğum 60 bin tl yi geri almak için nasıl bir yol izlemem gerekir?paramızı geri alabilirmiyiz?yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
Merhabalar . Benim Tekirdağ Kapaklı da 250 metrekare arsam var. İmarı var fakat ifrazı yok. Etrafındaki emlakcılar 20 bin tl anca eder diyor. Sizce beklemeli miyiz ? Hisseli tapum var. Fakat benim yerim noterden onaylı.Yani kayma gibi bir durum söz konusu değil.Emlakcılar beklememi söylüyor. Siz ne tavsiye edersiniz ?
tebernüş bey öncelikle merhabalar ben kayabaşı kiptaş konutlarının yanında iki bağımsız bloktan bir daire aldım (şeref bereketoğlu sitesi) yalnız burada imar yok toprak tapulu dairenin şuanki değeri 100 000 tl civarı bazen maddi darlıktan dolayı satmak istiyorum siz ne dersiniz ilerde imara açılırmı değeri katlanırmı kanal istanbul geçermi satmazsam 1-2 senede değer artışı gösterirmi teşekkür ederim
Sayın Tebernüş Bey öncelikle merhaba. Sur yapı mahalle İstanbul projesinden 1+1 bir ev almak üzereyiz. Bitmiş bir proje yatırım için doğru seçim mi? aynı rakamlara konu muhitte yeni ve tamamlanmak üzere olan birbirine yakın hatta daha küçük metrekareler de projeler var. Bu konuda uzman bir isim olarak değerli düşünce ve önerilerinize ihtiyaç duymaktayım. Teşekkürler. Saygılar.
Tebernüş bey kocaeli golcuk bolgesinde 2007 yilinda binamiz yapildi tum dis cephe duvarlar iki tugla arasi strafor sandviç duvar denilen sistemle yapilmistir enerji belgesi alinmasi icin yeterlimidir ?Teşşekkue ederim
Tebernüş bey merhaba Uzun aramalar sonucu Çeliktepe lokasyonun da karar kılıp yatırım amaçlı ,Safir residence ,4. Levent metrosuna 400 metre mesafe de ,çeliktepe nin çarşısına birkaç sokak arkası yokuşsuz bir sokak da 2+1 net 54 brüt 67 metre 1. Kat 2 senelik deprem yönetmeliğine uygun iskanı bir daireyi 220.000-tl ye satın aldım ve bir kaç gün içinde de 1.075-tl ye kiraya verdim. kira çarpanının iyi olduğunu düşünüyorum.ayrıca sürekli gelişen ve Levent'e paralel bir şekilde konut satış fiyatlarının arttığını gözlemledim. ancak sizin semt geleceği ve bu yatırım ile ilgili görüşünüz benim için çok önemli ,cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
mrb serdar bey izmir karaburunda 500 m2 imarlı arsam var deniz manzaralı değeri şuan 160.000 tl mevcut imar planına göre 180 m2 oturumlu ikiz villa yapılabliyor.sizce satmak ve başka yerlere yönelmekmi mantıklı yoksa bekletmekmi daha kazançlı çıkarır beni
Arsamızı kentsel dönüşüm RISKLI YAPI RAPORUNA istinaden kat karşılığı müteahhide verdik ve sözleşme gereği kira yardımı ve taşınma parası olarak peşin (inşaat suresi 14 ay için) 25.000.- tl.aldık.Ayrıca sure aşımı olursa her ay için 2.500.tl.ilave para alınacak.İnşaat devam ediyor ve süre Şubat 2015 de dolacak şimdi bu peşin aldığımız ve sonradan gerekirse ilave alacağımız paralar vergiye tabi mi? Boşalan dairelerin bir kısmı kiracılı bir kısmı mal sahibinin tasarrufundaydı.