Beylikdüzü mü? Esenkent mi?

Soru

merhabalar benim mehterçeşmede bulunan esenbahçe evlerinde 2+1 giriş dairem var.dairemi 130 tlye sattım.iki yer arasında gidip geliyorum.1. esenkent fiyatları makul biraz ulaşımdan korkuyorum 2. alternatif beylikdüzü büyükşehir evleri oradada binalara güvenmiyorum.sizce ne yapmalıyım.size kalsa esenkentmi beylikdüzümü. teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Haziran 2012 | 13:01 cumhur biçmezayak 551 Kişi okudu

Batışehir'de metrekaresi 3 bin 500 TL

Soru

merhabalar egeyapının batışehir projesinden 1+1 70 m kare aldığım dairenin şu an satış ofisindeki m kare fiyatı 3500 lira civarında A blok 2013 ağustos teslim projenin ilerlemesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz,proje sizce prim yapacak bir proje midir. kolay gelsin iyi çalışmalar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Haziran 2012 | 12:55 doğan erdoğdu 641 Kişi okudu

merabalar benım startowersın hemen arka sokagında ...

Soru

merabalar benım startowersın hemen arka sokagında star towersa cepheli 130 m2 arsam sızce akıbetı ne olur degerlenırmı mutahıdlerın onerısı dubleks sız ne onerırsınız ıhtıyacım var ıyı karar alamıyorum sımdıden tsk ederım

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Haziran 2012 | 12:21 ilyas özdemir 83 Kişi okudu

Mall of İstanbul'da 360 bin TL'ye 1+1

Soru

Merhabalar, Mall Of İstanbul projesini inceledik. Yatırım amaçlı olarak 1+1 dairelere baktık. Fiyatları yaklaşık olarak 360.000,00 TL civarında olduğu söylendi. Yatırım amaçlı olarak böyle bir projede bu fiyatlara alım yapılması doğru bir kararmıdır?. Bilgilendirmeniz için şimdiden çok teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Haziran 2012 | 12:20 Erol Yıldız 655 Kişi okudu

Atakent'te dükkan yatırımı

Soru

Sn.kirecci atakent bölgesindeki ticari alanlarin gelecegini nasıl görüyorsunuz?benim icin öncelikli olan kira getirisi olduğu icin daireden cok bu bölgede ticari alanları uygun fırsat düştükce topluyorum acaba yanlışımı yapiyorum bu bölgenin imar olarak konut ağırlıklı olduğunu Herzaman söylüyorsunuz bende bu mantıktan hareket ederek konut yogun yerleşimlerde ticari alanların daha değerli hale gelecegini dusunmekteyim ve ana cadde üzeri büyük m2 yerlere ilgileniyorum.tesekkur ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Haziran 2012 | 12:09 Erhan Demir 317 Kişi okudu

Esenyurt imar sorunu dağıtımı bekliyor

Soru

üstad, iyi günler. bugünde ben yeni bir gelişmeyi sizinle paylaşayım istedim. malum esenyurt kararı; meclis kaleminden 21062012 tarihinde 1419 karar no ile planlama müdürlüğüne gönderilmiş. yalnız esenyurt bölgesine bakan raportör arkadaş evren hanım bu hafta izinli olduğu için dağıtımı yapılmamış. haftaya dağıtıma ve başkanın imzasına çıkar dedi yerine geçici olarak bakan arkadaş. eğer başkanda onayı geciktirmez ise sanırım 15 güne askıya çıkmış olur. inş. 2-3 haftaya sıkıntılarımızdan kurtulmuş oluruz. üstadım birde şunu öğrenmek istiyorum; eğer ki proje tamamlanmış ise tapu dağıtımı kararın başkan tarafından imzalanmasıyla mı yoksa askı sürecinin bitmesiyle ni yapılabilir hale gelecek ???

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Haziran 2012 | 12:05 melih sezgin 593 Kişi okudu

Fi-TOWER D- BLOK ta daire sahibiyim. Vadedilen tes...

Soru

Fi-TOWER D- BLOK ta daire sahibiyim. Vadedilen teslim tarihi oldukca gecikti.İstanbul dışında olduğum için bilgi de alamıyorum.Tapu masraflarıda dahil tüm ödemelerimi yaptım.Yardımcı olursanız sevinirim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Haziran 2012 | 11:45 Fethi ŞEN 41 Kişi okudu

Şamlar mı? Pegasus mu?

Soru

Sayın Kireçci; önümüzdeki 5 sene içersinde daimi oturabileceğim bir ev yapmak istiyorum.Elimde iki şeçenek var Yeni Şamlarda (Tokinin uygulamlarına çok yakın) 375 m2 200 bin TL %25 iskanı var temel 80-85 m2 toplamda 320 m2 ev yapabiliyoruz. Arnavıutköy Hacımaşlıda pegasus villaları içersinde 2170 m2 300 tl isteniyor %10 imar var ama son 10-15 senedir hayaler kent olmuş ama 1 sene içersinde imar açılır diyorlar. Yeni şamlar kente daha yakın karşısı orman, pegasus ne olacağı belli değil. ama ev yaparsak çok geniş bir bahçe kalıyor. Ne dersiniz öncelikle ev yapmak ve yatırımın geleceği açısından bu iki yeri nasıl değerlendirirsiniz. Teşekkür Ederim..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Haziran 2012 | 11:39 yılmaz kandemir 967 Kişi okudu

Tebernüş Bey, Eviva Towers projesi için kat izni, ...

Soru

Tebernüş Bey, Eviva Towers projesi için kat izni, kat yüksekliği izni alındı mı? Bulut İnşaatın bu projesi için düşüncelerinizi alabilir miyiz? Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Haziran 2012 | 11:33 deryya Göksugüner 143 Kişi okudu

Tulip Turkuaz projesi ile ilgili açılmış olan bir ...

Soru

Tulip Turkuaz projesi ile ilgili açılmış olan bir tüketici mahkemesinde haricen yapılan satış sözleşmelerinin hukuken geçersiz olduğu kararı verilmiş. "Dava konusu olayda davacının davalıların satıcısı olduğu Ispartakule 3. etap 100 nolu bağımsız bölümü 2009 tarihli haricen düzenlenen satış sözleşmesi ile davalılardan satın alındığı anlaşılmaktadır. Tapuda kayıtlı olan taşınmazların satışının medeni yasanın 706, borçlar yasasının 213, tapu yasasının 26 ve noterlik yasasının 60. maddeleri gereğince resmi şekilde yapılması zorunlu olup, haricen düzenlenen satış sözleşmeleri hukuken geçersizdir. O nedenle davacı geçersiz sözleşmeye dayanarak tüketici mahkemesinden talepte bulunamaz."Bu durumda Emlak Konut GYO ve müteahhitleri ile yapılan sözleşmelerin kesinlikle noter onayının olması ve hatta Emlak Konut GYO'nun noterde imza atması kesinlikle ortaya çıkabilecek hukuki problemlerde çok faydalı olacaktır. Aksi halde sıkıntıda olduğu söylenen bazı projelerde Emlak Konut GYO'dan sadece ana paranızı alabilirsiniz, fakat tazminat, kira talebi, faizlerin geri istenmesi konusunda hak talep edilemiyor. Bu konuda sizinde değerli görüşlerinize danışmak isteriz. Saygılarımla.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Haziran 2012 | 11:13 Sait Demirler 85 Kişi okudu