Sitenizden yeni haberim oldu.Herşeye hızlı cevap vermeniniz ç

Soru

Sitenizden yeni haberim oldu.Herşeye hızlı cevap vermeniniz çözüm bulmanız, Direk firma sahipleri ile görüşmeleriniz çok güzel. Başta bu siteye bakıp daire alsam daha iyimiş. Ben yurdışında yaşıyorum. Akkoza projesinden daire alma hatasında bulunduk. Geçen hafta bitmiş dairelere gösterdiler. 2 etapta 3+1 158 m2 daire 170 bin euro aldım ozaman döviz bazında iyi para verdik. öyle güzel süslediler ki bize. Daire geç teslim etmeleri zaten büyük hataları. ama daire içleri yapılmış ama benim evimden farkı yok. beyaz eşya konmuş ama simens en düşük modelleri, daire içleri kutu gibi şekilsiz. mutfak dolapları sanki emanet gibi küçük. sözleşmeye uyma hak getire, resmen hüsrana uğradık. 2 etapları teslim etmeleri gerekirken daha birinci etapları yeni verecekler. Bundan anlışıyor ki bitmiş daire almak üç kuruş fazla verip almak gerekirmiş. sizce pirim yaparmı elden çıkarmak gerekir alıcı bulursak. Selametle,

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Kasım 2010 | 15:24 Hilmi Kurtaran 483 Kişi okudu

merhaba Tebernüş Bey, size daha öncede danışmıştım şimdi

Soru

merhaba Tebernüş Bey, size daha öncede danışmıştım şimdi bir sorum daha var. nazar inşaattan aldığım ev hakkında.(söylediği tarihte teslim etmedi ve kira ödemeside yapmıyor) dava açmak için bir avukatla görüştümlakin duyduğuma göre dava açanlar kazanmışlar mahkemeyi ama müteahitin kendi üzerine mal varlığı olmadığından tahsilat yapamıyorlarmış.böyle bir risk varmıdır?ayrıca bu konularda iddialı olan bir avukat tavsiye edermisiniz, hani tuttuğunu koparan. inanın şaşkınım.ne yapacağımı bilmiyorum dava kazanmak iyide tahsilat yapılamassa ne anlamı kalacak. öneriniz nedir?bu konulara o denli yabancıyım ki lütfen mazur görün.bu konuda beni sonuca ulaştıracak kişi kimdir? teşekkürler, iyi çalışmalar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Kasım 2010 | 15:22 Nihal Özlü 375 Kişi okudu

esenyurt,beylikdüzü,bahçeşehir bölgesi dünyanın en kötü

Soru

esenyurt,beylikdüzü,bahçeşehir bölgesi dünyanın en kötü zemini olarak biliniyor,bu bolgede özellikle avcılar,beylikdüzü bölgesinde ev fiyatları 1999 depreminden sonra 5000 liraya düşmüştü,bahçeşehirde herkes evini satmaya kalktı ve çatlamayan bina kalmadı dedikodusu yayıldı bunlar nezaman unutuldu.tamam evler yeni deprem yönetmeliği ile yapılıyor ve yıkılması zor diyelim ve gerçekten hiç bir ev yıkılmadığını var sayalım bölgenin zemin yapısından 2 metre dibe çökmüş,1.5 metre sağa sola yatmış 3 metre arkaya kaykılmış ama yıkılmamış bir çok yeni bina ile karşılaşıcaz çünkü bu bölge değil türkiyenin dünyanın en önemli heyelan bölgesi en zayıf zemininin bulunduğu yer.... allah akıl fikir versin....

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Kasım 2010 | 14:35 burak yıldız 3399 Kişi okudu

Merhaba,Şu Avrupa Konutları Atakent 3 için fikir oluşumunu bi

Soru

Merhaba,Şu Avrupa Konutları Atakent 3 için fikir oluşumunu biraz daha netleştirelim istiyorum. Bu platformun en sevdiğim yönlerinden biri de bu karşılıklı fikir alış verişi ile en doğruyu bulmaya çalışmak. Tabi burada sizin bu platforma verdiğiniz önem ve emeğin çok büyük payı var. Başlangıç fiyatları 2200 tl olursa kaçırılmaz fırsat dediniz bir soru üzerine , 2200 tlm2 den yüzde 30 prim ile 2860, yüzde 40 ile 3080, yüzde 50 ile 3300 tlm2 oluyor. Şu anda Atakent 2 de m2 si 2700-3000 tl civarında bitmiş konut bulunabiliyor şerefiye durumuna göre. Bu durumda 2200 tl ye neden bulunmaz fırsat dediniz bunu biraz açarmısınız?Lütfen fiyatlar belli olsun öyle konuşalım demeyin çünkü inanın gerçek alıcılar proje satışa çıkmadan önce kafalarında net bir resim oluşturmak istiyorlar. O resime uyarsa alım uymazsa almama kararı veriyorlar. Şahsen ben böyle yapıyorum. Oraya gittiğimde kafamda gerçekleşen senaryoya uygun bir fiyat görürsem alım yapıyorum. Ben şahsen 2000 tl civarında bir m2 fiyatı olursa uygun olduğunu düşünüyorum öylede bir düşünce vardı aslında ama son zamanlarda hızlı esmeye başlayan rüzgar bunun üstüne bir şey eklerse almayadeğer mi? Bence 2000 tlm2 den fazlası ilk alım için çok uygun değil. Bunların ışığında fikirlerinizi bizden esirgemez iseniz çok sevinirim. Önemli olan en doğru projelere yatırım yapmak diye düşünüyorum çünkü önümüzdeki günlerde de satışa çıkacak bir sürü yeni proje var. Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Kasım 2010 | 14:34 haci gürsel 201 Kişi okudu

tebernüş bey merhaba, başakşehir\'de yapılacak olan sağlık

Soru

tebernüş bey merhaba, başakşehir'de yapılacak olan sağlıkkent ıspartakule'ye nasıl bir değer katar? o projenin hayata geçme olasılığı nedir? bütün çalışmaarınız için sonsuz teşekkürler,

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Kasım 2010 | 14:25 bade ısıldar 197 Kişi okudu

Merhabalar Tebernüş bey,ben sizin yardımızı rica edeceğim.e

Soru

Merhabalar Tebernüş bey,ben sizin yardımızı rica edeceğim.eşim ve ben ev almak istiyoruz.1yıllık evliyiz ve kirada oturmaktansa ev almak istiyoruz.ayda en fazla 1300tl takside girebiliriz.30.000tl de peşinatımız var.kartal petrolişde oturuyoruz fakat buraya paramız yetmiyor.kurtköyden sitelere baktım fakat hangisini almalıyım bilemedim kimisi pahalı geldi kimisi ölü yatırım gibi ama bilir kişi sizsiniz tabi.3+1 , odaları kare , 125M2 , mutfagı ve odaları kullanışlı ferah ve giriş kat olmamak şartı ile güney cephe bir ev alabilirmiyim sizce nasıl alabilirim.paramızı değerlendirmek istiyoruz gençken bu işi halletmemiz lazım.yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Kasım 2010 | 13:56 ışıl 281 Kişi okudu

Tebernüş bey; sitenizin güncel haberleri her dakika yenilenmek

Soru

Tebernüş bey; sitenizin güncel haberleri her dakika yenilenmekte ve özellikle sizin üstün gayretinizle size sorulan suallere verilen cevab hızı dakikalar ile ölçülmekte. öncelikle sizi ve ekibinizi tebrik ederim. Hal böyle iken böyle bir dinamik ekib ve hızlı bir editörümüz var iken Emlak Piyasasi ile ilgili soruları cevablayan Cansel hanımın en son cevabladığı sualin tarihi 23 ekim...sadece tabloyu size çizmeye çalıştım. Taktir sizin. iyi çalışmalar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Kasım 2010 | 13:12 Ahmet Bayrak 221 Kişi okudu

Merhaba Sayın Kireçci, bir arkadaşımız my world europe ilk l

Soru

Merhaba Sayın Kireçci, bir arkadaşımız my world europe ilk lansmandan 2+1 aldı, şu an itibariye fiyatlara baktığında 2 ay bile olmadan %44 kazançlı olduğunu söylüyor, bu gerçekten müthiş bir oran. Sizin düşünceniz nedir.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Kasım 2010 | 12:57 Ertan On 171 Kişi okudu

Tebernüş Bey, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. yen

Soru

Tebernüş Bey, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. yeni emekli oldum, 150.000.tl birikimim var.Evim var,ilave gelir için veya ileride kendim ticaret yapmak düşüncesiyle dükkan almayı düşünüyorum.Avrupa yakasında oturuyorum, İleride değerlenme potansiyeli olabilecek bölgelerden nereleri önerirsiniz. Şehir merkezinde sokak arası mı, şehir dışında caddeye yakın yerler mi daha mantıklıdır.İyi günler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Kasım 2010 | 12:54 Kemal Dağlar 289 Kişi okudu