Ülkemizin icinde bulundugu ekonomik krizler ve politik tedirginlik üzerine 2017 yili ve gelecek 2-3 yil konut satisi icin ne önerirsiniz?

Soru
Merhabalar, 3 sene önce yurtdisindan dönus yaptim, Beylikduzu Beykent bolgesinde 455.000 tl ye 180 m2 rezidanstan luks daire aldim. Icinin elektrik sistemine kadar herseyi yeniledim. Cok masraf ettim muthis bakimli guzel bir daire oldu. Butun spor ve sosyal alanlari olan, göl manzarali bir daire Gecen sene bloktan bir komsum 930.000 tl ye satti dairesini ben özel konular sebebiyle tekrar yurtdisina geri dönmeye karar verdim fakat dairemi su an 600.000 tl den emlakcilar fiyat veriyor, musteri 500.000 teklif etti kabul etmedim. Ayrica bu arada gecen sene mayis ayinda Nisantasi Av Sureyya Agaoglu sokakta 900.000 tl ye 4. Katta 110 m2 bir daire aldim. Kiraya verdim kiraci kirami odemedigi icin avukat zoruyla 6 ayda zor cikarttim ve su an onuda satisa koydum. Onuda malesef icine masraf yapmama rahmen aldigim fiyata satabilecegimi soyledi emlakci. Kisacasi uzun seneler Turkiyede yasamadigim icin son 3 senedir de burada ikamet ettigim surece secimler darbe referandum vs derken bu piyasalardaki tutarsizlik beni tedirgin ediyor. Elimde tutsam degeelenir mi dairelerim yoksa daha dusermi? Verilen su an ki satis fiyatlari sizce makul mu? Amacim al sat para kazan degil, ic mimarim iki daireyide yazlik ve kislik olarak kendim ikamet etmek icin ozenerek yaptirdim dekorasyonunu. Uzuluyorum. Tavsiyenize ihtiyacim var, yazilarinizi takip ediyorum, düsüncelerinize güveniyorum. Saygilar dilerim



Yanıt : Merhaba. 1) Evin dekorasyonuna ödediğiniz para her zaman fiyata yansımaz. Sonuçta her lokasyonun ortalama fiyatı vardır. 2) Geçen yıl 930 bin TL'ye satılan ev ile sizin evinizin katı ve konumu aynı mı? 3) Gayrimenkullerin fiyatını tahmin edebilmemiz için kira getiri potansiyellerinden bahsetmeniz gerekiyor. 4) Kirayı düzenli ödeyecek kiracı ve avukat bulmak çok zor değil. 5) Kısa vadede paraya ihtiyacınız yoksa bekleyebildiğiniz kadar bekleyin. Piyasada arz fazlası var. Bu arz fazlası kalıcı olmaz. Mutlaka erir. Eridiğinde fiyatlar yeniden yükselişe geçer.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
08 Temmuz 2017 | 15:24 Yasemin Baty 2728 Kişi okudu

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın