İMAR AFFI VE ÇELİŞKİLERİ

Soru

Merhaba İmar Affının Gerekçesını Anlamıs Degılım; Bır Çok Alan  Beledıyelerce Baska Amaçla Kullanım Amacı Ile Gruplandırılmıs; Örneğin; Kısının Arsası İlgılı Beledıye Tarafından Tıcari Alan,Mescıt  Veya Benzınlık Alanı Olarak Ayrılmış Ve Arsa Sahıbı Olan  Kısı  de Geçmış Bu Arsaya Konut Yapmış; Bu Konutun İmar Barısı İle Kayıtları Geçmesının Arsa Sahıbıne Bır Avantajı Nasıl Olacak; İlgılı Beledıye Bu Arsayı Belırlemıs Oldugu Alandan Çıkarmadıkça Bu Arsa Sahıbı Imar Affına Basvursa Ne Olacak Kı;  Bu Sorunun Cevabını Yetkılı Bakanlık da Yetkılı Beledıye de Cevap Verememek de; Demek Istedıgım İmar Barısında Buna Benzer Çelışkılı Durumlar Nasıl Çözumlenecek; İmar Barısı Denen Yasa Uygulama Eksık Ve Yanlıs Bır Uygulama Mıdır;  Boyle Durumda Kışı Imar Affına Muracat Etmelı Mıdır; Kazancı Ve Kaybı Ne Olacak; Tesekkur Ederım;

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
18 Temmuz 2018 | 10:43 Aslıcan BUĞRA 530 Kişi okudu

Kat irtifaklı bina için imar barışına başvurmak istiyorum

Soru

Meraba Kadir Bey, ben müteahhitten bi daire aldım. Kat irtifakı tapusu var. Müteahhit binayı projeye aykırı yapmış. Bu yüzden iskanı alamadı. Şimdi de ortadan kayboldu gitti. Biz birkaç kişi imar barışından faydalanmak istiyoruz. Ama herkesi ikna edene kadar süreyi kaçırmaktan da korkuyoruz. İmar barışına başvurmak için bütün maliklerin birlikte mi başvurması gerekiyor? Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
13 Temmuz 2018 | 16:40 Fatma Yıldırım Ateş 2335 Kişi okudu

Hisse tapulu yerlerde imar barışı

Soru

Kadir Bey selamlar. Yaklaşık 400 m2 büyüklüğünde bi arsamız var. Bu arsanın üzerinde kardeşlerimle ortak 3 katlı bi bina var. Tapularımız hisseli. Yalnız bu arsada hissesi olan başka bi adam daha var. Bu adamın hissesi var evi yok. Biz imar barışına başvurmak istiyoruz. Bu kişinin de rızasını almamız gerekiyor mu?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
13 Temmuz 2018 | 16:39 Ahmet Yıldırım 2620 Kişi okudu

İskanlı binada imar barışına başvurabilir miyim

Soru

Merhaba Kadir Bey. Annemler giriş kattan bir daire almışlardı. Kat mülkiyeti tapusu var. Sonradan fark ettiler ki bu dairenin bir kısmı projeye aykırı olarak yapılmış. Daire giriş katta olduğu için bahçeye bakan odayı genişletmişler balkon yapmışlar. Annemler de şimdi burası için imar barışına başvurmak istiyorlar. Binanın iskanı var. Sadece burası için başvurabilirler mi?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
13 Temmuz 2018 | 16:27 Ayşe Yılmaz 1999 Kişi okudu

Hisseli arazide ev yapma ?

Soru

Hisseli bir arazimiz var . Büyük hissedar biziz ve bu araziye bir ev yaptırdık . Bu ev için imar barışına başvurduk .Bu eve diğer hissedarların imzası olmadan elektrik ve su alabilir miyiz. Bu hisseli arazi Ordu'da dır.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
11 Temmuz 2018 | 15:05 Emircan Bağdu 681 Kişi okudu

Geriye dönük üfe farkı talep edilmesi

Soru

Mhb Kadir bey kiracı olarak oturmakta olduğum daireye mal sahibi tarafından geriye dönük beş yıllık üfe farkı talep edilmekte ilk sene arttırım oldu diğer seneler mal sahibi böyle bir talepte bulunmadı bende banka üzerinden düzenli ödeme yaptım geriye dönük mal sahibi benden böyle bir hak talep edebilirmi . sözleşmede üfe endeksine göre arttırmayı kabül ederim maddesi var. ne yapmam gerekir tesekkürler.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
12 Haziran 2018 | 13:33 Hakan Özgen 725 Kişi okudu

Yeni aldığum evde kiracı var

Soru

Kadir bey mrb . Yeni aldığımız evde kiracı var çıkacağını söylediği halde vazgeçtiğini söylüyor önceki ev sahibiylede kontratı yok bizimlede yapılmadı daha 1 ay olmadı tspuyu alalı hızlı bir şekilde nasıl çıkartabilirim ..

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
29 Mayıs 2018 | 21:10 Burcu terzi 527 Kişi okudu

Müteahhitin sözleşmeye uymaması

Soru

Bizde kardeşim ve annemle yerimizi kat karşılığı sözleşmesi ile müteahhite verdik noter sözleşmemiz var teknik şartname ve oranımız belli sözleşmede yazıyor. Müteahhitin hissesinin tapu devrini yaptık.inşaat bitmek üzere ve kat irtifakını yeni kurup yönetim planını yeni oluşturduk.ama kat irtifakından sonra müteahhitin bizim inşaat metrekaremizi eksik yaptığını anladık. Ayrıca merkezi ısınma yerine kombi sistemi yaptı.sözleşmemiz merkezi ve bazı malzemeleri şartnameye uygun olarak kullanmadığını gördük. Şuan ne yapabiliriz zararımızı ve hakkımızı nasıl alabiliriz. İlginiz için teşekkürler

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
29 Mayıs 2018 | 15:01 Yüksel dağcı 395 Kişi okudu

Kiracının evden çıkma süresi

Soru

Kadir Bey Merhaba, Geçen sene Nisan ayında kiracı olarak sözleşme imzaladım ve 1 yıl oturdum, şimdi evden çıkmak istiyorum ve 10 Mayıs tarihinde ev sahibine bildirimde bulundum ;1 Haziran?da evden çıkacağımı belirttim, sözleşmeyi yaptığımız emlak firması beni aradı ve Haziran kirasından da sorumlusunuz dedi, yani benden Haziran parasını da almaya calısıyorlar, bu durum yasal mıdır? Ben 20 gün önceden ev sahibine bildirimde bulundum, bu süre yasal olarak uygun mudur? Benden Haziran kirası / aidatı istenebilir mi? Teşekkür ediyorum.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
17 Mayıs 2018 | 13:26 Hakan Dönmez 3096 Kişi okudu

Batan Bir Şirkete Açılacak Muvazaa Davası Hakkında

Soru

Merhabalar, Bir konu hakkında bilgi vermenizi rica etmek için yazıyorum. İstanbul'da büyük diyebileceğim müteahhit firmalardan biri ev borçları biten mağdurlara bile uzun süredir tapularını vermemiştir. Sürekli teslimde vereceklerini söyleyip siteyi bitirmemiştir. Tapuda yapılan araştırma neticesinde çok sayıda tapunun şirketle ilgisi olmayan başka kişilerin üzerine tek bir satış işlemiyle geçirildiği görülmüştür. Satın alım işlemi noter huzuru olmadan satış vaadi sözleşmesiyle yapılmıştır. Bu şartlarda firmaya muvazaa satış iptal davası açılabilmekte midir? Ev, senet yoluyla satın alınmıştır. Tüm senetler ve yapılan ödemeler dijital ortamlardan kanıtlanabilmektedir. Konu hızlıca avukata taşınacaktır tabi ki; ben sizlerin de bir yorumu olur mu diye size yazmak istedim. Yorumunuz bizleri çok memnun edecektir.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
13 Nisan 2018 | 10:29 Gökhan Görmez 683 Kişi okudu