BİNADA YANGIN TEHLİKESİ İÇEREN ELEKTRİK TESİSATI DEĞİŞİMİ

Soru

Sayın Kadir bey, Binamız 22 daire ve 3 dükkandan oluşmaktadır. Tapularımız Kat Mülkiyetidir. Kendim hem resmi olarak yönetici, hem de 2 daire sahibiyim. Geçen yıl 13 imza ile Karar Defteri'ne elektrik tesisatı, su kanalizasyon boruları ve binanın içinin boya yapılmasına dair imza attık. Bunlardan elektrik tesisatı çok ciddi tehlike içermektedir. 60 yıl önce yapılan binada, eski bez kablolar kullanılmaktadır. Her elektrikçinin bize söylemiş olduğu; siz saatli bomba üzerinde yaşıyorsanız, her an yangın çıkabilir. Elektrik tesisatı değişimi için yapacağım tadilatta maalesef karar defterine imza atanlar bile parayı vermeye yanaşmamaktadırlar. Tahsil etmek istediğim para fahiş ücret olmamasına rağmen. Sormak istediğim çoğunluk sağlanamasa da, hayati tehlike olmasına rağmen, haklarımız nelerdir? Nasıl bir yol izlemeliyiz? Mahkemede tespit davası mı açmalıyız? Hangi mahkemede açabiliriz?Veya başka hukuki haklarımız nelerdir? Bunu Yönetici veya bireysel olarak herhangi bir Kat Maliki yapabilir mi?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
10 Şubat 2015 | 16:40 Nurten Tan 445 Kişi okudu

yönetim tarafından oyalanan çatının onarımı

Soru

üst katta bulunan diremin tavanından çeşitli noktalarından su almakta.yönetime birbuçuk yıldır sözlü olarak onarılması için yaptığım başvuruları ,bugün yarın ,yaza şeklinde oyalamaktalar.evimin çatıdan su aldığını sigortam tarafından da tespit6 ettirdim.çatının ivedilikle onarımının yapılması için nasıl bir yol izlemeliyim.?.teşekkürler..

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
10 Şubat 2015 | 15:38 nihat YENİ 211 Kişi okudu

binamızın arsasını nasıl alabliriz

Soru

merhaba kadir bey, bizim istanbulda yaşadığımız binada işgalci durumdayız, yaklaşık 20 yıldır üzerinde binamız mevcut kimin arsası olduğunu bilmiyorduk, şuan hazineye geçtiği söyleniyor, eskiden bu yana elektriğini suyunu belediye vergisini ödüyoruz. binamıza ait arsamızı bedel karşılığı alabilirmiyiz, zilliyet davası açabilirmiyiz? konu ile ilgili önerebileceğiniz uzman bir avukat dan hizmette alabiliriz. iyi çalışmalar,

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
10 Şubat 2015 | 15:21 halil a. 630 Kişi okudu

7 dönümlük hisseli köy arazısı bölünür mü

Soru

sinop/ayancik/topağaç köyünde 7 dönünlük arazının 3 dönüm amcamın 4 dönümü baba mın.Amcam yaklaşik 10 yıl önce bu arazının iyi yerine 2 katlı ve 1 kat da öbürki abisine ev yapmışlar ve oturuyorlar.BU durumda doğal sınılar ortaya çikmış buna itiraz etmiyoruz.BİZDE köye ev yapmak istiyoruz onun izni olmadan yapamıyoruz ve zorluklar çıkartıyor.Bu 7 dönümlük hisseli köy arazısını yasal olarak bölünür mü 4 dönüm olan arazının tabusunu alabilirmiyiz

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
10 Şubat 2015 | 13:33 özgür göksel 231 Kişi okudu

k.donusum'de sahibi olup oturmadiginiz evden kira yardimi alamiyor muyuz ?

Soru

Merhaba Kadir Bey, Sahibi oldugum ev k.donusum kapsaminda yenilenecek. Muteahhit firma curuk raporu almak icin 10 gun once ornek aldirdi. Evimi bir nevi ardiye olarak kullaniyorum. Su, elektrik, dogal gaz esimin uzerine ve Ikametgah adresim gene kendime ait baska bir yerde. Biliyorsunuz son donemde de kira yardiminda degisiklikler konusuluyor. Bu durumda devletten kira yardimi alabilmek icin ikametgah adresimi yikilacak olan bu eve aldirmam mi gerekekir. Yada ikametimi degistirmeden kira yardimini alabilmek icin baska ne cozum var midir ? Saygilar..

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
10 Şubat 2015 | 09:46 sevim cetin 221 Kişi okudu

KONUT ARSA takas..sözlü anlaşma

Soru

merhabalar...Bır arsamı noter satiş tahadutnamesi ile bir mutahıtle konutla alım satım yaptım.noter yazısında ilgili daireyi yapıp teslım edeceğim yazılı ayrıntı yok ..şahıtlı sözlü ne yapacağını anlattı.bır katalog verdi.şu an tapumu aldım.konut bitmek üzere.konutun mutfağini yapmıyor.bize teknik sartname vermedi.ben size yapmayacağim dıye söyledim diyor söylemedi.hukuksal bır dayanağim var mı.tesekkürler kolay gelsin.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
09 Şubat 2015 | 23:45 MEVLÜT ARIN 131 Kişi okudu

İNŞAAT PROJE SÜRESİ BİTMİŞ

Soru

02.06.1996 3 katlı binanın projesini çizdirdim 5 yıl dolamadan 2 katını bitirdim 2001 tarihinde projemi yeniledim fakat projemin dısında garaj yaptım cezai işlem yaptılar bana cezasını ödedim. 2.inci projenin yenileme esnasında binanın 3 katının çatı ve montalama işini bitirdim. 3.üncü yapı ruhsatımı yenilemediler . 2 katın sigortası yapılı değildi sosyal sigarta yapılandırmaya girdik inşaat bitiş süresi 16.02.2001 tarihinde 1.kat için oturma müracaat yaptık garajdan dolayı vermediler 08.08.2014 tarihinde sosyal sigartalardan teftişe gelip binanın bitmiş halini tespit ettiler ve borcu bulunmamıstır projenin süresi bittiği için bana oturma ruhsatlarını vermiyorlar . imar müdürü garajının yık ruhsatlarını vereyim dediler bende garajımı yıktım yinede ruhsatımı vermiyorlar NE YAPMAM GEREKİYOR ?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
09 Şubat 2015 | 18:54 SAMİ TAŞÇI 981 Kişi okudu

Kira neye göre arttırılır

Soru

Beş senedir oturduğum ev 4 sene evvel satıldı. Yeni ev sahibem kira kontratını yenilenmedi. her sene kira arttırıyor. Bunu neye göre beliyebiliriz. Şimdi de kira kontratı yenileyelim diyor. Ne yapmalıyım. Saygılar.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
09 Şubat 2015 | 18:30 Semra bazer 1447 Kişi okudu

kentsel dönüşümde kira yardımı

Soru

binamız riskli, mütahitle anlaştık 2 ay sonra yıkılacak,binada 4 daire olduğu için 4 kira alacaktık,fakat yeni yasayla kira yardımı 1 düştü.bina üç kardeşe ait.ama tapu bir kişinin üzerinde.25 yıldır kardeşler burda oturuyor faturalarımız var.belediye topu il müdürlüğüne oda belediyeye atıyor.ne yapmalıyız nereye şikayette bulunmalıyız.ilginiz için teşekkür ederim

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
09 Şubat 2015 | 16:05 ahmet hocaoğlu 809 Kişi okudu

Site ortak alanında nitelikli değişiklik

Soru

Merhaba kadir bey, sitemizde yaya ve araç girişi ayrı kapılardan olmaktadır bu yüzden kat malikleri güvenlik tutulmasını istemiyor. Ancak yönetim kapının teke düşürülmesini istiyor ve site önündeki yeşil alanın büyük bir bölümünü bu yüzden kaldırmak istiyor. Yapacakları yeni araç giriş kapısı çocuk parkına ve çocukların oyun alanlarına çok yakın bu yüzden bir çok kat maliki itiraz ediyor. Sorum şu: bu şekildeki bir değişiklik 144 dairelik bir sitede sadece toplantıya katılanların salt çoğunluğuyla verilebilecek bir kararla yapılabilir mi. Bütün kat malikleri nin oy birliği gerekmez mi yada 5 te 4 çoğunluk aranmaz mı. Duyduğumuz göre bir kat maliki bile istemese bu şekilde bir değişiklik yapılamazmış. Cevap verirseniz sevinirim. Yeni toplantıda toplantıya topu topu 60 kişi katıldı ve yeşil alanın sökülüp kapının yapılması kararı alındı. Bu işlem doğrumudur. Teşekkürler...

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
09 Şubat 2015 | 12:57 Gülsen özdemir 243 Kişi okudu