90.000 liraya yatırımlık daireler ??

Soru

Tebernus bey, 25bin TL pesinatımla 85-90 bin TL degerinde 1+1 ya da varsa 2+1 daire satın alıp kiraya vermeyi dusunuyorum. 60 bin liralık krediyi 5 yılda ödeyip daha sonra daireyi satıp oturacagım bir ev icin pesinat yapma planım var. Sizce aylık 600 lira civarında kira getirisi olan 5 yıl sonunda rahatlıkla satabilecegim bir evi hangi semtlerde aramalıyım ? Bu dusundugum fikir mantıklı mıdır ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Temmuz 2014 | 02:54 Adnan Gül 554 Kişi okudu

Karamürsel köylerinde tarla alınır mı?

Soru

Merhaba, 40-50 bin tl bütçe ile karamüsel köylerinde veya Yalova köylerinde tarla veya arsa almak istiyorum. Yatırım yapmak istediğim yerle sırasıyla aşağıdaki gibidir. 1-Kocaeli Karamürsel köyleri 2-Yalova köyleri 3 Bursa Mudanya Tirilye Sizce hangisinde yatırım yapmak doğru bir karar olur?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Temmuz 2014 | 02:10 Yalçın Gökçe 2464 Kişi okudu

Ümraniye Esenevler ileride prim yapar mı?

Soru

Ümraniye Esenevler mahallesinde yeni binada yüksek giriş 1+1 65m2 KG inşaatın yapmış olduğu bir daire 180 bin lira. İleride finans merkezinin buraya yakın konumda olacağını ve libadiye metro istasyonunun olacağını düşünürsek bu mahallede fiyatlar daha da artar mı? Böyle bir ev için bu fiyat ideal midir? Tavsiye eder misiniz?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Temmuz 2014 | 00:46 kaya dorsay 1267 Kişi okudu

Beylikdüzün'den yatırım amaçlı ev almalı mıyım?

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, Maksimum, 180.000 tl bütçem ile, Beylikdüzü'nün hangi semtlerinden yada mahallelerinden ev bakmalıyım? İstediğim ev, 3+1, minimum 130m2 ve ulaşım noktalarına ve metrobüse yakın, kira getirisi beylik düzü için en iyi düzeyde olabilecek hangi lokasyonlar, semt, mahalle yada site adı olarak söyleyebilir misiniz? Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Temmuz 2014 | 22:45 Sami Küçükoğlu 867 Kişi okudu

cok katli binalar ve kat tercihi hk.

Soru

Tebernus Bey, merhaba.30 katli bir sitede ev almak uzereyiz. Iki tercih aradinda kaldik, yardiminiza gereksinim duyduk:Birinci secenegimiz;19.kat ve kuzey cephesi, yeni yapilmskta olan bur otele bakiyor.Ikinci secenek: 4.kat ve guney cephe site peyzaj goruyor. Kuzey cephesi 10 bin tl daha uygun. Simdiden tesekkurler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Temmuz 2014 | 22:21 asli atik 800 Kişi okudu

kirami 50 lira artirabilirmiyim

Soru

500 TL olan evini 550 olarak artırabilir miyim vergiye girermi 2 sene olucak artis yapmadim teşekkür ederim saygılar

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Temmuz 2014 | 21:56 naz 345 Kişi okudu

Konut kredisi faizleri önümüzdeki 1 yılda ne olur ?

Soru

Tebernüş Bey, Eski bir yatırım bankacısı ve son 9 yıldır gayrimenkul sektöründe yurtdışında çalışan bir uzman olarak benim öngörülerim kısaca ekteki gibi ancak siz nasıl düşünüyorsunuz ? 1...FEDin faizleri en azından 2015 ortası veya 3.çeyreğine kadar artırmıyacağı ve Avrupa ve Japonya merkez bankalarının faizleri düşük tutacağı kesin gibi 2...Avrupa Merkez Bankası piyasalara likidite vermeye devam edecek gibi ve bu da Türk bankaları için ucuz kaynak ve sendikasyon demek 3...RTE ve hükümet TCMBden faizleri daha da düşürmesini istiyor ve TCMB ani bir şok olmadığı sürece faizleri kademe kademe indirecek gibi 4..,TCMB enflasyonda önümüzdeki dönemde düşüş bekliyor 5...Türkiye jeopolitik risklere alışmış gibi yani ne Suriye ne Irak ne de Ukrayna krizi bizi çok etkilemedi 6...Gezi , 17 Aralık ve akabinde kurlardaki şok dalgalanma bitmiş gibi 7...Konut hala en cazip yatırımcı aracı ve talep güçlü Bu anlamda hem iç hem de dışta şoklara dayanıklı bir Türkiye görüntüsü var ve şu anda 10 yıllık konut kredileri aylık %1 altına tekrar inmiş durumda. Bu durumda önümüzdeki bir yılda tahminim faizler tekrar 0.70-0.80 aylık bandına değecek gibi ancak bunun altı çok zor gibi. Bu anlamda sanırım önümüzdeki bir yıl hem mortgage ile gayrimenkul almak hem de refinansman yapmak için uygun bir dönem ancak 2015 3. Çeyrekten sonrası çok gri ve belirsiz gibi özellikle FED ve ABD faiz artırımları için. Ne dersiniz ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Temmuz 2014 | 18:10 İhsan ogeday söğüt 4391 Kişi okudu

Dünyanın gayrimenkulde en pahalı şehirleri

Soru

Tebernüş Bey , Internet'ten araştırma yaptığınızda bu konuda bir hayli karmaşa var. Ancak genelde top 10; 1...Hong Kong 2...Singapur 3...Londra 4...Tokyo 5...Paris 6...New York 7...Monaco 8...Cenevre 9..Moskova 10..Zürih Diye devam ediyor. Sizce önümüzdeki 30-50 yılda bu Top 10'a Istanbul da girer mi?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Temmuz 2014 | 17:55 İhsan ogeday söğüt 952 Kişi okudu

Fikirtepe'deki Konut Projeleri

Soru

Sayın Kireççi, 200 000.- TL'lık bir birikimimiz mevcut. 300 000,- TL civarında değere sahip bir ev almayı istiyoruz. Banka kredilerinin faizleri çok yüksek olduğundan tereddüt ediyoruz. Fikirtepe'deki projelerin taksitli satış sistemlerinin olduğunu biliyorum. Bizim bütçemize uygun proje olarak hangisine yönelmeliyiz ve ödeme planları ne şekildedir? Teşekkürler...

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Temmuz 2014 | 17:27 Nazan Doğrul 1415 Kişi okudu

bahçeşehir gelişimi hakkında

Soru

Merhaba, bahçeşehirin önümüzdeki 5 yılda gelişimini nasıl görüyorsunuz? Kısa ve orta vadede yatırım yapılabilir bölge olarak görüyor musunuz? spradon quartz yuvarlak olanlarda 16.kat 1+1 brut 68m güneydoğu cephe önü açık site dışına bakan cephe 700tl kiracılı 60bin peşin 30*3400 kalan taksit sizce nasıl bir yatırım olur? Ayrıca emlak konut devirlerinde nasıl bir prosedür izleniyor.Bilgi verebilir misiniz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Temmuz 2014 | 16:32 serkan sis 2381 Kişi okudu