suare
merhaba. suare residence 1+1 için 5 gün önce 215000 pahalı demişsiniz, 2 ay önce de fiyat mantıklı demişsiniz. net 200000 fazla mı? bu arada soruların metrekareleri farklı demeyin zira birisi brüt birisi net yazarak sormuş.
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
merhaba. suare residence 1+1 için 5 gün önce 215000 pahalı demişsiniz, 2 ay önce de fiyat mantıklı demişsiniz. net 200000 fazla mı? bu arada soruların metrekareleri farklı demeyin zira birisi brüt birisi net yazarak sormuş.
Merhaba Tebernüş Bey, işim dolayısıyla mecidiyeköy veya civarında metroya yakın bir yerde oturmak durumundayım şuan kirada olduğum için bu civarda 340000 liralık bütçe ile ev almayı düşündüm ama evler eski ve genelde arsa tapulu. Bunun yerine Pendikte ŞUA Yapı tarafından yapılmakta olan Elit Side projesi tavsiye edildi.Metro hattının ve marmaray ın tamamlanmasıyla değer kazanan bir bölge olduğu söyleniyor.Proje 2 ay içinde tamamlanacak. Sizce yatırım amaçlı böyle bir projeden ev alınıp kiraya verip kirada oturmaya devam mı etmeliyim yoksa mecidiyeköy,fulya gültepekurtluş,feriköy civarında satılık ev araştırmaya devam mı etmeliyim? Bilgilendirme için teşekkürler.
merhaba biz gökturk su.venuye den bahçe katta bir dükkan almak istiyoruz fakat tabella değeri yok,ama bağımsız girişi var,küçük bahçesi var,biz güzellik salon açmak istiyoruz ve ruhsat almak kolay değil ilk etapta yangın merdiveni sorunu var,apartman sakinleri kabul ederse,çevre kirliği diye bazı yerlerde tabella astırmazlar!bide apartmanda zemin kat+asmakatlı iki kat sayılan daire var çok güzel ve ferrah fakat apartmandan giriş yapmak gerek kapılar şifreli,sürekli zile basma,muşterilerin asansörle 1-ci kata çıkma gibi,sürekli kapı aç kapat,apartman sakinlerin rahasız edermi gibi korkularımız var,bu daireden reklam yapma şansımız var.bana yardımcı olun,Tebernuş bey ne olursun.bu benim hayatımın ilk kendi iş sahibi olma şansım lütfen
Merhebalar akkoza evleri ilgili koza satıs ofisinde projeler hakkında bilgi sahibi olmak için uğradık bitmiş projeleri olan koru evlerinde 2+1 satıs 140 m2 kare için peşin odeme olduğu taktırde 330 bin tl fiyat olacağını aynı dairelerin 2 el fiyatları ıse 280 300 arası satıldığını oğrendık sorduğumuzda satıs ofısındekiler 2 el fıyatlarının boyle olmasını bize bağlamadığını direk şirket bunyemızden aldığınız taksirde site içerinde yer alıcam spor aktıvitelerden 10 yıl boyunca ucretsiz olacağını ama 2 el olduğu takdirde ucretsiz olamayacağını vs ornekler sizce sirketin sattığı fiyat normalmı yoksa kazıkmı atıyorlar
Merhaba Tebernüş Bey, geçen haftaki sorumuzdan sonra Koç Life'tan birer daire aldık. Fakat Başbakanın son kızlı erkekli apart çıkışından sonra kaygılıyız. Bu konu bu tip projeleri olumsuz etkiler mi? Görüşleriniz çok merak ediyoruz.
Bodrumda arsa alarak yatirim yapmak istiyoruz. Belki ilerde imkanimiz olursa uzerine ev yapariz belki de degerlenirse satariz diye dusunuyoruz. Kizilagac ve Yaliciftlikten arsa alma konusunda fikriniz var mi? Ya da baska bir bolge tavsiye eder misiniz? 1 donum arsa (imarli) yaklasik 100bin tl. Bir de tarla mi almaliyim yoksa imarli arsa mi? Cunku fiyatlari cok farkedebiliyor. Yardimci olursaniz seviniriz. Ogretmenlik yaparak zor sartlarda biriktirdigim az bir param var ve kaybedecegim bir yatirim yapmak istemiiyorum. Param su anda dolar olarak duruyor. Saygilar.
2007 yılında 90000 tl. karşılığı çekmeköyden 125 metrekare bir ev aldım evin 45000 tl si pesin 45000 tl sini ing banktan kredi çekerek aldım tiz . expertiz de evi 125 metrekare gösterdi.fakat 1 ay önce evi satmak için bir alıcıyla anlaştım.alıcı bankadan kredi çekmek için başvurdu fakat evimin 50 metrekaresinin sığınak olduğunu aslında evin 75 metrekare olduğu ortaya çıktı sizden isteğim bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim burda bankanın ve müteahhitin sorumluluğu yokmu mahkemeye versem hakkımı alabilirmiyim yıllarca ne hallerle kazandığımız emeğimizin gasp edilmesi beni çok üzüyor lütfen bana bir yol gösterin şimdiden teşekkürler.
Merhaba, bizim bahçeşehir akasya bölgesinde bahçe içinde müstakil bir evimiz var, burayı satıp yeşilyurttan bir dubleks daireyi satın almak istiyoruz. Yalnız bu daire de kat mülkiyeti yok, sizce bahçeşehirde satarak yeşilyurttan ev almak doğru bir kararmıdır?
Merhaba Tebernüş Bey, Bizlere sürekli bilgi sağladığınız için teşekkür ederek başlamak isterim. 300bin TL kadar birikmiş param var, yatırım amaçlı ev arıyoruz. İstanbulda hangi lokasyonları, hangi projeleri önerirsiniz? Teşekkürler Çağrı
Tebernus Bey Merhaba, Yatirim amacli biriktirdiğimiz paramizla ev almayı dusunuyoruz. Fikirtepe, temapark... gibi bir cok yeni projeye baktiktan sonra 2 secenekte yogunlaştik: 1. Serifali Merit Life Gol Konaklarinda 2+1, kapali mutfakli, 5. kat, 120m2 brut, 325bin TL. Aidatlar 200TL civari. Kira carpani 270 civarinda. 2. Umraniye Dora Park Residence Blogunda 1. kat 2+1 110m2 brut, acik mutfakli, hem ofis hem eve kiraya verilebiliyor. 385bin TL. Aidat 400TL. Kira carpani 275. Kira getirisi de önemli ama evin ilerideki değerlenme potansiyeli bizim için daha onemli, cunku 5 yil sonra satmayi planliyoruz. İçinde oturmayacağiz. İkisinin de içi kiracili. Değerlenme potansiyelini ve bölgeleri de düşündüğünüzde hangisini önerirsiniz?