bu iskan affı 2011 torba yasasına mı ait? bu iskan affı hakı

Soru

bu iskan affı 2011 torba yasasına mı ait? bu iskan affı hakında daha ayrıntılı bi açıklama yapabilirmisiniz? benim binam şu anda iskanız şantiye suyuve elektiriği kullanıyor bi sürü sorun çıkıyor tekrar soruyorum abdullah gül ün imzaladığı yasa mı bu? yoksa eski bi yasadan mı bahsediyosunuz?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Mart 2011 | 10:44 fehime korkmaz 313 Kişi okudu

Tebernüş Bey İyi Günler, Özgür Ergenç beyefendinin sorusun

Soru

Tebernüş Bey İyi Günler, Özgür Ergenç beyefendinin sorusunun cevabı ile biraz bilgim var. O bölge projeleri ile ilgilendiğim için (Eyüp,GOP). Maalesef Avrupa Konutları TEM'de treni kaçırdığımız için) 2. Etap için de netlik olmadığı için başka projelerin sunumunu beklediğimden araştırma yapıyorum ) Bakırcı Yapı Küçükköy'de belirtilen bölgede (Taşocaklarının bulunduğu çevrede) 5 blokluk site inşaatına yakın zamanda başlayacakmış. 14 katlı 5 blok yapılacakmış. Daire metrekaleri Alibeykonaklarından daha yüksek olacakmış. Diğer projeden farklı olarak yüzme havuzu da yapılacakmış. Ancak Alibeyköydeki proje kadar yeşil alan olmayacak sanırım. Çünkü Küçükköydeki arazi daha küçük. Nisan ayında kataloglar ve maketler hazır olacakmış. Şimdilik ön talep toplanıyor. Ön taleplere göre müşterilere tanıtım yapılacakmış.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Mart 2011 | 10:12 Selva Mat 777 Kişi okudu

Tebernüş bey,2011 Konut Kurultayına Türkiye\'Nin 1 numaralı

Soru

Tebernüş bey,2011 Konut Kurultayına Türkiye'Nin 1 numaralı Emlak gurusu olarak sizin katılmanızdan daha doğal ne olabilir ki.Ben de fırsat bulup katılabilsem kentsel dönüşüm ile ilgili sorularım olacak.Yarınki programa göre saat 10-12 arasında Ataşehir Belediye başkanının katılacağı bir kentsel dönüşüm paneli var.Son 20 dakikada da soru-cevap kısmı olacak.Orada olursanız Ataşehir İmar-iskan da son durumu sorabilirmisiniz?Sorun nedir? Niye protokol yapılmasına rağmen yürümüyor. Oradaki daire sahiplerine %28 gibi bir oran veriliyor (1290 4500 ). Gerçekten kentsel dönüşüm yapılmak isteniyorsa bu oran düşük değilmidir?Ataşehir'deki Emlak Konut projelerindeki hasılat paylaşımı oranı veya yine beölgedeki Sukent Kooperatifi ile yüklenici arasındaki oran verilse sanıyorum tüm sakinler kabul edecek ve örnek bir kentsel dönüşüm gerçekleştirilebilecektir.Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Mart 2011 | 10:08 Tahir Günelli 257 Kişi okudu

Merhaba Tebernüş Bey,Elif Kattanalp hanımefendinin Ağaoğlu B

Soru

Merhaba Tebernüş Bey,Elif Kattanalp hanımefendinin Ağaoğlu Bahçelievler ile ilgili söylediği şeyler doğru. Firma ilk satışı yaparken yüzde 75 peşin veya banka kredisi geri kalan yüzde 25 i de 2011 ağustosta senet ödemesi ile satışlarını gerçekleştirmişti . Şimdi firma kendine göre 6 ay erken teslim gerçekleştiriyor ve müşterilerine bu konuda mail attı. Mailden anlaşılan aslında oda tam net anlaşılmıyor firma daireleri teslim etmek için senetlerin ödenmesini istiyor. Bu Ağaoğlundan hiç beklenmeyecek bir şey . Böyle olduğu için bu konuda firmadan kaynaklanan bir yanlışlık , yada yanlış bir iletişim söz konusu müşteriler ile. Bence her isteyen Ağaoğlu Bahçelievler müşterisi senetinin yazılı olduğu tarihte ödemesini gerçekleştirebilir. Başta yapılan anlaşma böyle çünkü. Benim firmaya yakıştıramadığım ,ve yakıştıramadığım içinde bir yanlışlık olduğunu düşündüğüm konu ise , senetini şimdi ödemezsen evini teslim etmem mantığı. Tekrar söylüyorum eğer böyle bir mantık var ise??? Ama Elif Hn a yapılan çok yanlış ne demek evi göstermem. Bu konuda bir rahatsızlık ve yanlış bir iletişim var bence. Bu konuda firma yetkilileriyle iletişime geçip bu konudaki sıkıntıyı iletirseniz çok iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü konu firma imajını zedeleme potansiyeli olan bir konu. Gerçi ben bu platformda sizden böyle istekler istenmesini çok doğru bulmuyorum. O yüzden ısrarcı da değilim konuyu görüşmeniz konusunda ama ortada bir iletişim sorunu ve bir yanlışlık olduğu da kesin. Ali Bey bence de bu konuyu duysa rahatsız olur. Her seferinde müşterinin kendisi ve firması için önemini belirtiyor çünkü. Hatta Bahçelievler için müşteri tevazu gösterdi bir satış rekoru ortaya çıktı bizde en iyisini yapacağız diye röportaj bile vermişti. Teşekkürler. İyi Çalışmalar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Mart 2011 | 10:06 enver öğüt 378 Kişi okudu

Merhaba,Avrupa konutları Atakent 3 projesinde GB cephe ve peyza

Soru

Merhaba,Avrupa konutları Atakent 3 projesinde GB cephe ve peyzaja hakim arakat bir daire için rezervasyon yaptırdık. Fiyat 430.000 tl(3+1 139m2) metrekare fiyatı yaklaşık 3100 tl, sizin proje ile ilgili öngörünüz m2 fiyatlarının max nekadara ulaşılabileceği yönünde? Kişisel fikriniz bu fiyattan girmek karlı mı olur Bilgi ve görüşlerinizi rica ederimtşkler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Mart 2011 | 10:04 mehmet öztürk 217 Kişi okudu

merhaba ilk defa sitenizi gördüm ilginize tşk.bende h.köy kip

Soru

merhaba ilk defa sitenizi gördüm ilginize tşk.bende h.köy kiptaş blk larına yeni taşındım evim çok güzel ama ulaşım biraz sorun galiba düzelmesi için zaman ihtiyaç var metro metrobüs gelicekmi birde h.köy sapağındaki o devasa bine nedir?alışveriş merkezimi olucak ama bir senedir duruyor.bilginiz varsa aktarırsanız sevinirim tşk

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Mart 2011 | 10:01 nevin yıldırım 223 Kişi okudu

Günaydın Tebernüş bey, Yorum İstanbul projesi ile ilgilenmek

Soru

Günaydın Tebernüş bey, Yorum İstanbul projesi ile ilgilenmekteyim. Proje fiyatları ilk açıklanan fiyatlara göre yükselmiş durumda. Bu gibi projelerde şirket fiyatları yükselttikten sonra yapılacak pazarlıklar ile tekrar ilk günkü seviyelere indirmek mümkün olabilir mi? Projeyi kendim ve ailem için yaşama amaçlı alıyorum. Ancak sahip olduğum tüm birikimi bir gayrimenkule yatırıyor olmamdan dolayı kayıp yaşamakta istemem. 128 metrekare 3+1 510bin TL civarı, 118 metrekare 2+1 410bin TL. İkiside aynı blokta benzer manzaraya sahip. Aradaki bu fiyat farkının sebebi sizce nedir? Biraz mantıksız diye düşünüyorum. Teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Mart 2011 | 09:48 Ergin Çetin 179 Kişi okudu

Günaydın Tebernüş Bey;toki başkanı ile akşamki görüşmen

Soru

Günaydın Tebernüş Bey;toki başkanı ile akşamki görüşmenizde ıspartakule hakkındaki düşünceleri nelerdir acaba?orayı hareketlendiricek projeleri varmıdır acaba?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Mart 2011 | 09:18 cenk sosyal 169 Kişi okudu

Merhaba,Önceki soruma verdiğiniz yanıt için teşekkür ederim

Soru

Merhaba,Önceki soruma verdiğiniz yanıt için teşekkür ederim.Biraz kafam karışık. Size bir konuda danışmak istiyorum. 40000 civarında nakit paranız olsa aylık 2500 tl kadar banka kredisi çekebilseniz ne yaparsınız. Şimdi 2500 aylık odeme bu günkü faizlerle 10 yıllık vadede yaklaşık 200000 liralık kredi çekmeyi sağlıyor. Tabi 200+40 =240 binliralık ev al diyemiyorsunuz çünkü % 25 peşinat muhabbetinden 240000 liralık ev için 60000 lira peşinat gerekiyor. Piyasaya baktığımda (özellikle Atakent ve başakşehir) eli yüzü düzgün projelerde 2+1 ler 230dan sonsuza doğru gidiyor. 40000 peşinat ile ev alırsam maksimum 160000 liralık ev alabiliyorum ki bunlara da tokinin ikinci el eski konutlarını alabiliyorum. Somut bir ornek üzerinden gidersek; 2.etap 2.faz oyakkent bu ay sonuna doğru satışa çıkacak. Ve bana söylenen eli yuzu duzgun bir ev almak istersem 240-250 civarı gözden çıkarmam gerekiyor. Bu durumda böyle bir ev alabilmek için bir arkadaşıma veya babama 20000 civarında tuketici kredisi çektirebilirim. Sorum aslında temel olarak bu. Yani yeterli peşinat yoksa beklemek mi iyidir? Yoksa paranın yetttiği bi yerden alıp örneğin Toki atakentten alıp peşinattan kalan 120-130 bin lirayı 3-5 yılda kapatıp sonra orayı satıp daha buyuk peşinatla daha yüksekten mi almalı.Burada örneğin Lounge 2 projesi çözüm olarak çıkıyor aslında insanın karşına. Ama bu projenin de kendi içerisinde riskleri var birde bu kadar kompleks projelerde aidatlar buyuk sorun olabiliyor.(ki bence kesin olacak 2+1 daireler için tahminim 200 lira minimum aidat olacak).Lounge (herşey dahil site), oyakkent (inşaat kalitesi iyi sosyal imkan az site) ve Tokiye (Orta halli yaşamak için bir site) simgesel gözle bakarsak yani 3 farklı mimari düşünce yapısıyla bakarsak ve yukarıdaki duruma göre nasıl bir analiz ve sonuç üretebiliriz?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Mart 2011 | 09:17 Kadir ÖZTÜRK 313 Kişi okudu