Mrblar,Sinpaş projelerinden (bursamodern) tüfeye endeksli 6 yı

Soru

Mrblar,Sinpaş projelerinden (bursamodern) tüfeye endeksli 6 yıl vadeli konut almak ak akıllıcamıdır? Tüfeye 6 yılda neler olur(% 10 civarındaki tüfeli hesap 0,87 anlaşmalı konut kredi faizinden daha iyi çıkıyor)hangisini tavsiye edersiniz?fikirlerinizi paylaştığınız tşkler..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Haziran 2010 | 01:10 irfan 554 Kişi okudu

Tebernüş bey merhaba,Öncelikle cevaplarınız ve emeğiniz i

Soru

Tebernüş bey merhaba,Öncelikle cevaplarınız ve emeğiniz için teşekkür ederim.Beykent bölgesinde parlementerler sitesinin hemen arkasında bir site gezdik.Sitenin yapımına 98-99 yılında bir kooperatif tarafından başlanıldığı ancak evlerin bir şekilde bitirilemediği söylendi. Toprak sahibi mahkemeye gitmiş kazanmış ve bir firma ile anlaşıp evleri yeniden elden geçirip satıyor şu an 2 blok satışta sanırım diğer bazı bloklarda da çalışmalar devam ediyor.Havuzu, çevre düzenlemesi,kapalı otoparkı vb. diğer sosyal imkanlarının da 2 sene içinde tamamlanacağı belirtildi.2 blokta da oturuma geçilmeye başlanmış. İki üniversiteden depremle ilgili raporların mevcut olduğu söylendi.123 metrekare 3 1 çift cephe ev için 130.000 tl dediler.Biz bu evi almak istersek banka kredisi kullanacağız. Banka ekspertizleri tüm hukuksal ayrıntıları inceliyorlar mı evi aldıktan sonra herhangi bir sürprizle karşılaşma ihtimali olabilir mi? Görüşünüzü almak istedim biraz uzun oldu belki ama özür dilerim.Saygılar (Bina YapıDes Ado Mühendislik tarafından yapılıyormuş.)

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Haziran 2010 | 00:41 Bülent Kalaycı 487 Kişi okudu

Tebernus bey,İstanbulun merkezi yerlerinde 250-300 bine (goztepe

Soru

Tebernus bey,İstanbulun merkezi yerlerinde 250-300 bine (goztepeden-g.tepeye kadar) 2 1 10 yıllık evler bulunurken ıspartakule yada Tuzla gibi yerlerde şehire bu kadar uzak yerlerde evlerin bu kadar pahalı satmaları normal mi?1 1 140 bin deniyor ıspartakulede,bu fiyata goztepede 20-30 yıllık evlerde 2 1 bile var...kısaca sorum şu şehir dısı sayılan yerlerde niye ev fiyatları bu kadar yuksek???Bu evler sıfır diye mi sehir merkezi gibi fiyatlı yoksa muteahitler cok mu kar ediyor??siz bunun nedenini cozmussunuzdur...saygılar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Haziran 2010 | 23:35 mert basaran 370 Kişi okudu

Tebernüş bey,Sizden tecrübenize dayanarak direkt cevap vermen

Soru

Tebernüş bey,Sizden tecrübenize dayanarak direkt cevap vermenizi rica edeceğim bir soru var.Tulip Turkuaz projesi, başka bir firmaya devredilir ise kazanmış olduğu potansiyel getiriyi geri verir mi? Ve bu gidişle Ispartakule bölgesinde, Tulipin, metrekare fiyatlarını tetikleyen ve belirleyen konumundan çıkarak yerini Avrupa konutlarına bırakmasını mı bekliyorsunuz?Teşekkürler..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Haziran 2010 | 22:40 Ali Kayaoğlu 153 Kişi okudu

hahaha yüce Rabbim senide güldürsün. Vallahi en iyisi diye ya

Soru

hahaha yüce Rabbim senide güldürsün. Vallahi en iyisi diye yazmamistim, Dumankaya Atmosfer ile ATLANTIS AVM yi mukayese ettim. yani Atmosfer ATLANTIS'in yanina yapilacaksa, Atlantis'te degerlenecek gibi sormak istemistim. Güzel Türkiyemde bir sey dikkatimi cekti. Yurtdisinda ikamet eden bizler fiyat ve ödeme sekillerini ögrenemiyoruz. Bir cok insaat sirketi cevap dahi yazmiyorlar. Sitelerinde de fiyatlar hakkinda hicbir ibare yok. kolay gelsin

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Haziran 2010 | 22:04 Hasan Yayci 267 Kişi okudu

Tebernüş Bey, merhaba bişey danısacağım.140.000 TL nakitim

Soru

Tebernüş Bey, merhaba bişey danısacağım.140.000 TL nakitim var..Acaba avrupa konutlarından 79 m2 lik ıspartakulede dairemi önerirsiniz.Yoksa Beylikdüzünde crown tower diye bir proje var 30 katlı tek binalık. Ordan 81 m2 şeklinde 2 daire mi önerirsiniz.( 81 m2 tanesi ortalama 70.000 TL) ya da sizin daha mantıklı olarak gördüğünüz bir proje varmı? Okadar cok konut projesi var ki başımız dönüyor yaa. Size de aydınlatıcı bilgilerinizden dolayı çok teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Haziran 2010 | 20:30 Yakup Arslan 292 Kişi okudu

Ankaradaki ilk güneş yapı kooparatifi tarafından dolandırıl

Soru

Ankaradaki ilk güneş yapı kooparatifi tarafından dolandırıldım. Paramı istiyorum vermiyorlar..koopatife çivi çakılmıyor..SANAYİ BAKANINDAN il müdürlüğüne kadar yazdım ve baş vurdum..ancak OCAK 2010 DAN BERİ BİR YAZIŞMADIR GİDİYOR..sonuç yok..bakana nasıl ulaşıp derdimi anlatabilirim..şikayet dilekçemi müsteşarına havale ediyor ben yine sonuç alamıyorum..ne olur beni yönlendirin..teşekkürler..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Haziran 2010 | 18:31 vildan kaçan 129 Kişi okudu

Sayin Tebernus Bey, Esra Ser'in sordugu sorunun icerigine bakildi

Soru

Sayin Tebernus Bey, Esra Ser'in sordugu sorunun icerigine bakildiginda sorunun cevabinin dogrulanmadan soruyu yayinlamaminizi dogru buylmuyorum. Fiyapi satis ofisi ile gorustum sadece 4 kisinin performanslarinin begenilmemesi nedeniyle isten cikartildigi tarafima ifade edilmistir. Sizden ricam, sizin web sitenizin onbinlerce insan ve bu piyasanin profesyonellerince takip edilmesi nedeniyle bu tarzdaki sorular ile ilgili daha dikkatli davranmanizdir.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Haziran 2010 | 18:15 Mehmet Yilmaz 149 Kişi okudu

Selamlarla! 12.06.2010Kocaeli Gebze OSB´de sanayi parselim(arsa

Soru

Selamlarla! 12.06.2010Kocaeli Gebze OSB´de sanayi parselim(arsam) var. GOSB-II deki alt yapı çalışmalarına 01.01.2010 tarihinde başlandı. - Sanayi bölgesindeki arsamı ne kadar bir zaman daha elimde tutabilirim? - Yönetim aidatı ve alt yapı masraflarını ne kadar bir zaman içinde ödememiş olmam gerek ki kamulaştırma tehlikesi olsun.Kamulastirilma tehlikesi hangi hallerde mevcut [email protected]

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Haziran 2010 | 18:01 Mehmet Beyaz 169 Kişi okudu

Merhabalar, ben geçen hafta içerisinde Nish Adalar Projesinin 2

Soru

Merhabalar, ben geçen hafta içerisinde Nish Adalar Projesinin 2.etap 23. Blok (yani sitenin en öndeki bloğu) 114 m2, 2 1 giriş kat (2 1 dairelerin en yüksek kotu, yani manzara süper)) bir daireyi 1.000 TL ödeme yaparak ayırttım. Ancak daha sonra internette biraz araştırma yapınca Kiptaş'ın pek güvenilmemesi gereken bir kamu iştiraki olduğunu gördüm. Özyacı İnşaat hakkında sizin yazdıklarınızı okudum, güvenilir olduğunu iddaa ediyorsunuz. Ben de size güveniyorum) Ancak gene de bir kaç çekincem var, izninizle bunları sormak isterim; 1) Bence inşaat iyi yapılsa bile yönetimi çok önemli. Bu sitenin de yönetimini sorumsuz ve vurdumduymaz politikacı eskilerinden oluşan BOĞAZİÇİ KONUT A.Ş'mi yapacak? Yaparsa ne kadar süreyle yapacak? Özyazıcının daha önce yaptığı Maltepe 1. Etap Konutlarındaki gibi havuz girişlerinde bayan ve erkek diye ayrı seans zamanları mı olacak!!! İstediğim zaman havuzu kullanamayacak mıyım? 2) Proje 5 etapta yapılıyor, benim ki 2. etapta. 1. ve 2. etaptaki daireler bittiği zaman inşaat ne kadar daha devam edecek, çevre hala şantiye havasında mı olacak. Sosyal tesisler hangi etabın bitirilmesiyle açılacak. Yani ev değerini ne zaman bulabilecek! 3) 2 sene sonra benim dairemi teslim edecekler ve aidat talep edecekler. Acaba o sırada henüz satılmamış dairelerin aidatlarını Kiptaş veya Özyacı İnşaat yönetime ödeyerek katılımcı olacaklar mı? Yoksa bütün aidatlar, daireleri teslim edilen bizlerin mi cebinden çıkacak. Ayrıca yinelemek istiyorum; proje 5 etap. Oturum başladıktan sonra 5 etapta yer alan tüm bloklardaki tüm dairelerin katılması gereken güvenlik vs. masraflar var. Acaba bu tip giderlerin bedeli sadece dairesi teslim edilenlerden mi talep edilecek? Yani aidatlar henüz tam yerleşim başlamadığı için bizim cebimizden 3-4 misli olarak mı çıkacak? 4) Tapuların daire teslimiyle verileceği söylendi. Çok çok öncesinde (su basmandan sonra) kat irtifakı kurulacak olan bu dairelerin tapusu niye kat irtifakı kurulduktan sonra hemen verilmiyor? Ayrıca tapu harcı olarak satış bedelinin %3'ü talep edilecekmiş. Belediye rayiç bedelinin çok üstünde olan satış bedeli yüzünden benim cebimden yaklaşık 8.000 TL ekstra bedel daha çıkacak. Böyle bir rakamı alıcı ve satıcının yarı yarıya ödemesi adil değil mi? Satarken hiç bahsetmiyorlar, sorunca alıcının ödemesi gerektiğini öğrendim. 5) Bölgenin TEM'e bağlanmasını sağlayacak Büyükbakkalköy yolunun (Nar City'nin yanından giden) ne zaman bitirileceği konusunda bilgi verebilir misiniz? 6) Son olarak benim dairemin bedeli KDV ve DAmga vergisi dahil 276.00 TL. Belli bir miktar kredi kullanacağım. Hesap yaptım; bugünün faiz oranlarıyla daire bittiği zaman bana 317.000 TL'ye mal olacak. Bu rakamın üzeri kar görünüyor. Ne dersiniz, sizce bu yatırıma girmeye değer mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Haziran 2010 | 17:44 Çağlar Büyüksu 331 Kişi okudu