Yabancıya konut satışı neden vatanı satmak olsun

Soru
Yabancıya konut satışı neden vatan elden gidiyor şeklinde yorumlanıyor anlamıyorum oysa yabancı turisti ülkemize çekmek için önüne kırmızı halılar seriyoruz yeter ki ülkemize gelsin alış veriş yapsın döviz getirsinler diye arsa arazi satışına bende karşıyım ama konut satışı neden olmasın hem mal satıp döviz girdisi sağlıyorsunuz hem de tapulu turistleriniz oluyor hatta beraberinde eş dost akrabalarınıda getiriyorlar yanlışmı düşünüyorum bilemedim.



Yanıt : Bir ülkenin gelişmesi için yabancı yatırımcı önemlidir. Ama 250 bin dolara konut satılıp üstüne de vatandaşlık hediye edilmesi yanlıştır. Verilecekse oturma izni verilsin. Biz buna karşı değiliz. Yabancıya konut satışı da iç piyasanın ihtiyacı karşılanana kadar durdurulsun.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
17 Nisan 2022 | 08:16 uğur çoka 1252 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2022-04-17 16:13:20

    Bu yorumu yapan Ugur Cora denilen kisi yabancilara daire satan sirkette calismaktadir, ismini google yazarsaniz aninda bu bilgiye ulasabilirsiniz, vatani parsel parsel satanalar bunlar, para icin hersey yaparlar, Türk halki umurlarinda degildir, para icin herseylerini satarlar.

  2. 2022-04-18 14:08:47

    Yabancıya toprak satış kısıtlamasını bile kaldırdılar 2002 den sonra yabancıya dönüm dönüm satılan yerlerin hepsi kayıt altındadır bunu cıkıp yürekleri yetiyorsa acıklasınlar ..

  3. Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın