Yeni Malik Kiracı Durumu Hakkında

Soru
Merhabalar efendim, Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim. Size bir sorum olacaktı. Evliyim tüm birikimimizle ve bankadan 900 bin kredi çekerek bir daire aldık daireyi 6 Temmuz'da aldık dairede kiracı var almadan önce kiracı ile konuşuldu bizde kiracı olduğumuzu bu yüzden evimizde oturmak istediğimizi söyledik kiracı ise 2 ay içinde çıkacağını şifahen söyledi bizde buna güvendik ve daireyi aldık. Şimdi kiracı bizi sürekli arıyor çıkamayacağını kiralık evlerin yükseldiğini söylüyor bu arada kiracının sözleşmesi 6 ay önce bitmiş ve kirayı ?25 artırarak kirayı eski ev sahibine ödemeye devam etmiş yani sözleşme otomatik uzamış. Biz henüz noterden ihtar çekmedik. Şimdi bu durumda biz ne yapmalıyız bir yol gösterir misiniz. Saygılarımla



Yanıt : Merhaba. Vakit geçirmeden ihtarnameyi çekin. Gün bile kaybetmeyin. Anladığım kadarıyla kötü niyetli bir kiracı ile karşı karşıyasınız. Bir avukattan yardım alarak ilerlerseniz sizin için daha iyi olur.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Temmuz 2023 | 20:11 Hilal Kara 1179 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2023-07-23 08:44:57

    Sayın Kara, Yeni malik, taşınmazı satın aldıktan sonra bir ay içinde kiracıya, ihtiyacı sebebiyle evi altı ay içinde tahliye etmesi için bildirimde bulunur. Bildiriminizi noter vasıtasıyla göndereceğiniz ihtarname ile yapmanız ispat açısından önemlidir. Kiracının ihtarnameyi tebliğ almaması, evde olmaması gibi sebeplerle ihtarnamenin tebliğ durumunu takip edin. Eş zamanlı olarak varsa E posta, sms, WhatsApp gibi kanallardan da bildirimde bulunun. İhtarnameye aynı zamanda kira tutarı ile kiraları yatırması için hesap numarasını ve dilerseniz sözleşme süresine (5 yıldan fazla olmuşsa) göre yeni dönem için kira bedelini de yazabilirsiniz. Kiracı altı ay içinde yeri tahliye etmezse hem ihtiyaç sebebiyle tahliye davası açarsınız hem de şartları varsa kira tespit davası açarsınız.

  2. Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın