Yeniden yapımda bulunduğun kat hakkını korumak
Soru
Merhabalar,
3 bloktan oluşan 30 yıllık bir sitede ikamet etmekteyiz. Sitenin bir de 1 blok daha sığabilecek bahçe alanı bulunmakta. Bir müteahhit aracılığıyla sitenin 4 blok olarak yeniden yapımı söz konusu. Yıkım sonrasında şuan en üst katta oturanların en alt kata geçmesi yoluyla bu katların dubleks olarak çözümlemesi planlanıyor. Diğer iskan sahipleri katından vazgeçmezken bir vazgeçmek durumunda mıyız? Kat hakkımızı korumanın bir yolu var mıdır?
iyi çalışmalar dileğiyle,
Yanıt : Öncelikle son ana kadar direnin. Hissenizin satılacağı güne kadar mücadele verin. Hala hakkınız verilmemiş ise son anda yapılan anlaşmayı kabul edebilirsiniz. Kat hakkınızı korumak için özel bir hukuk kuralı bulunmamaklar birlikte uğrayacağınız hak kaybını müteahhitten ve diğer kat maliklerinden binanız yeniden inşa edildikten sonra talep edebileceğinizi düşünüyorum. Bunun için sizin en 2/3 çoğunluk kararı ile binanın yeniden dönüşümü hakkında alınacak ortak karara katılmanız gerekmektedir ki daireniz açık artırma usulünde satışa çıkmasın.
Prof. Dr. Gürsel Öngören tarafından yanıtlandı. Yanıt : Öncelikle son ana kadar direnin. Hissenizin satılacağı güne kadar mücadele verin. Hala hakkınız verilmemiş ise son anda yapılan anlaşmayı kabul edebilirsiniz. Kat hakkınızı korumak için özel bir hukuk kuralı bulunmamaklar birlikte uğrayacağınız hak kaybını müteahhitten ve diğer kat maliklerinden binanız yeniden inşa edildikten sonra talep edebileceğinizi düşünüyorum. Bunun için sizin en 2/3 çoğunluk kararı ile binanın yeniden dönüşümü hakkında alınacak ortak karara katılmanız gerekmektedir ki daireniz açık artırma usulünde satışa çıkmasın.

Yorumlar
Henüz yorum yok.
Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın