yıkım kararı 4600 m kare alan tarla vasfında 1 .doğal sit alanı olan ve tarım arazi olarak nitelendirilen maliki olduğum yere yapmış olduğum

Soru
4600 m kare alan tarla vasfında 1 .doğal sit alanı olan ve tarım arazi olarak nitelendirilen maliki olduğum yere yapmış olduğum 10*10 taban alanı olan yapıya 5000 m kare den az olduğu ve hiç bir şekilde ruhsat verilemiyeceği için encümen kararı ile yıkım kararı alınmış tarafıma para cezası uygulanmış ve savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. aynı parselin bitişiğindeki parselde şahsıma ait olduğu için ifraz yolu ile ruhsat alınabilir mi? tarım arazilerinde 5000 m kare ifraz şartı olmayıp ruhsatsız yapının taban ölçü alanları yasal sınır içinde olduğundan ve 5000 m kare şartı orman arazilerinde olduğu için encümen kararının hatalı olduğunu belirterek iptal davası açabilir miyim? Kamu davasının düşmesi için en yapılmalıdır?



Yanıt : Sayın Fikret Balkan Konu belgelerinizin ve resmi durumun incelenmesini gerektiriyor. Bu konularda çalışan bir avukata elinizdeki belgelerle danışmanızda yarar görüyoruz.
Prof. Dr. Gürsel Öngören tarafından yanıtlandı.
20 Ocak 2015 | 14:31 Fikret Balkan 378 Kişi okudu

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın