Yöneticimiz Lisanslı firma şerefiyelendirmemiş ölçümler yanlış diyor Sadece giriş kattaki dairelerin yeni projede alacağı daire için iyi bir uzman nasıl bulunur

Soru
1969 da da katta 4 daire olan 4 katlı apartmanda giriş katı Güney daire aldık .ve 8 m2 balkonlarımız var şimdi belediyeden aldığımız tadilat projesinde balkonlarımız yok.Arsa paylarımız zemin dairelerin 152/8. Ve üst dairelerin 152/10. 46 senenin yarısında ortak yer ve Yakıt masraflarını Eşit Sonrada arsa Payı oranında ödedik. Şimdi bize balkondan dolayı 8 metre eksik vermek istiyorlar.arsa Payı düzeltme Davası açmadan düzelttirmeden yapabilirlermi.otuduğum dairede hisseder ola vesayet altındaki ablamdan dolayı vesayet mahkemesinden Keşif yaptırıp imza yetkisi alacağım .Bunu beklemek zorundalarmı.?Alt katlar 2 katlı olunca hangisinin birinin üstüne geleceği tespiti nasıl yapılır. Değerlendirme şirketi sadece m2 göre Fiat koymuş .şerefiyelendirmemiş .bunun için yeni projesininde çıkması gerekmezmi.



Yanıt : Merhaba. Öncelikle arsa payı düzeltme davası açılması gerekiyor. Sizin de imza yetkisi almanız ve bunu beklemeleri gerekiyor. Şerefiye ile ilgili işlemler için ise lisanslı bir firmaya müracaat edip bilgi alabilirsiniz.
Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
25 Aralık 2015 | 13:05 Sevil Tütüncüoğlu 660 Kişi okudu

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın