Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
tebernuskirecci yazıyor

Altın, dolar, borsa, gümüş ve kripto paralarla ilgili 11 tüyo!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Altın, dolar, borsa, gümüş ve kripto paralarla ilgili 11 tüyo" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 11 maddelik analizi...

1) Dünyada piyasalar en dengesiz dönemini yaşıyor. Neyin, ne zaman, ne olacağı belirsiz. Birileri yatırım enstrümanlarının geleceği ile ilgili tüyolar veriyorsa ya sallıyordur ya da manipüle ediyordur.

2) Beklentisi en yüksek olan yatırım enstrümanı en sert çarpan yatırım enstrümanı olur. Beklentinin yüksekliği çarpma gücünü artırır:)

3) Bir yatırım enstrümanının yüksek prim yapacağını düşünüp elde edeceğiniz kazançla ilgili hayaller kurmaya başlamışsanız o yatırım enstrümanına fazla umut bağlamayın:)

4) Yatırımda kendi aklını ve muhakemesini kullanmadan söylenti ve tüyo ile hareket edenler eninde sonunda zarar yazarlar. Yatırım tarihi tüyo ve söylentiyle hareket edip zarar yazanlarla doludur.

5) Piyasalarda olması gerekenin hep tam tersi olur. Mantıken akla uygun gelişmelerin fiyatlara yansıması gerekir. Gerçekleşenler ise hep akla ters ve mantığa aykırı olanlardır.

6) Piyasaların büyük oyuncularının para kazandıkları yer orta ve küçük yatırımcıları ters köşe yaptıkları noktadır. Büyüklerin para kazanabilmesi için ortaların ve küçüklerin ters köşe olması gerekir.

7) Ben de dahil kimsenin sözüyle hareket etmeyin. Herkesi dinleyin. Ama kararınızı kimsenin etkisi altında kalmadan verin. Yatırımda başkalarının aklıyla hareket edenler hep zarar yazar.

8) Yatırım yaparken akıl aldığınız insanların akademik ünvanlarını, geçmiş kariyerlerini ve yaptığı işleri esas almayın. Kendi mantık ve muhakemenizi kullanın. Aklınızı kullandığınızda, akıllı, zeki ve eğitimli görünen bir çok "sözde uzman"dan daha iyi sonuç çıkarırsınız.

9) Küçük yatırımcının yoğunlaştığı yatırım enstrümanlarında hayal kırıklıkları kaçınılmaz olur. Hayaller genelde yıkılır.

10) Bir yatırım enstrümanının prim yapacağına herkes inanıyorsa o yatırım enstrümanı büyük bir olasılıkla prim yapmaz.

11) Beklentisi yüksek hiç bir yatırım enstrümanı beklentiyi karşılamaz. Bir yatırım enstrümanı ile ilgili birileri yüksek beklenti oluşturuyorsa iki kez düşünün.


Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için Buraya tıklayınız



Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X