Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
tebernuskirecci yazıyor

Altın ve dolar nereye gidecek?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Altın ve dolar nereye gidecek?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin analizi...

1-) Altının gramı 351 TL'den işlem görüyor. Fiziki altın çok daha kıymetli hale gelebilir. Varsa altınlarınıza sahip çıkın.

2-) Altın, Koronavirüs ilk patladığında çok sert satışlara maruz kaldı. Altının onsunun düşmesinin nedeni buydu. Satışlar azaldı. Ya da bitme noktasına geldi. Ama altın yükselmiyor? Yakın zamanda gördüğü 1.700 dolar zirvesini yeniden göremedi. Niye?

3-) Çünkü ABD'de satılan vadeli altın kontratlarında, kontrat dolduğunda fiziki altın isteme oranı geçmişte yüzde 3'lerdeymiş. Uzun yıllar ortalaması bu. Ama son dönemde kontratı dolanlar fiziki altın istiyor. Ortalama çok yükseldi. New York piyasası bununla baş edemiyor.

4-) Uçak seferleri yapılamadığı için Londra'dan ABD'ye altın sevk edilemiyor. Sıkıntının temel nedeni bu. Bundan dolayı altının ons bazında yükselişi baskılanıyor. Yani fiziki altına olan talep düşürülmek isteniyor.

5-) Bu dönem altın alım satımından çok iyi para kazanılabilir. Büyük fırsatlar barındırıyor. Uzun vadede ne olur? Genel olarak yükseliş eğilimi var. Ama bu yükseliş hep tavan tavan şeklinde olmaz. İniş ve çıkışlar olur.

6-) Dolarla ilgili geçmişte söylediklerini tekrarlıyorum: Doların pul olduğunu benim kuşağım yaşarsa görecek. Son dönem doların yükselmesinin nedeni doların tüm para birimlerine karşı değerlenmesinden kaynaklanıyor. Yani sadece TL'ye karşı değerlenme değil.

7-) Korona virüsü dolayısıya tüm dünyadaki fonların ve yatırımcıların paraları bulunduğu ülkelerden çıkıp ABD'ye gidiyor. Doların yükselmesinin nedeni bu.

8-) Ekonomi profesörlerinin, ekonomistlerin ve eski ekonomi yöneticilerinin her fırsatta vurguladığının aksine Türkiye batmıyor. Türkiye Korona Virüs'ten güçlenerek çıkacak. Niçin? Çin'e karşı Türkiye tercih edilen bir alternatif olacak. Özellikle Avrupa ve ABD'de...

9-) Bu gerçeği söyleyen, "Dünyada Çin'e olan tepki Türkiye'yi avantajlı hale getirecek" diyen ekonomist, eski ekonomi yöneticisi veya ekonomi profesörü gördünüz mü? Duydunuz mu? Göremezsiniz. Duyamazsınız. Bunların hepsi bir cente Türkiye'yi satar.

10-) R'ci profesör de dahil bunlara tek tek şunu sorun: Türkiye Cumhuriyeti'nde başka hangi ülkelerde vatandaşlıkları var? O diplomalar neyin karşılığı verildi? Hangi odaklara çalışıyorlar? Hesapları ne?

11-) Varsa yoksa "Türkiye batıyor", "Türkiye batacak" nakaratı... Türkiye batmaz arkadaşlar. Türkiye ne hainler gördü... Ne ihanetler gördü... Binlerce yıllık Türk tarihi ortada... Gidin okuyun. Türkiye'de yaklaşık 350 organize sanayi bölgesinde ve 50 bini aşkın fabrikada üretim var.

12-) Türkiye son yıllarda savunma sanayiinde büyük atak yaptı. Şimdi bu Koronavirüs bize sağlık endüstrisinde de büyük hamle yapma şansı tanıyacak. Çok daha güçlü hale geleceğiz. Bu ülkenin üreten insanlarına saygı duymak herkesin görevi.

13-) Çok değil 3-5 yıla kalmaz Türkiye dünyanın en büyük sağlık ekipmanları üreten ülkelerinden birisi olur. Bunu hep beraber yaşayacağız. Ülkemizin insanları bunu başaracak.

14-) Yüzlerce bilim adamımız Koronovirüs aşısı için gece gündüz çalışıyor. Bu emeğe saygı duyması gerekenler kalkmış ortalıkta milletin moralin bozuyor. Zor günlerden geçiyoruz. Belki daha zor günler yaşayacağız. Biz millet olarak her türlü zorluğun üstesinden geliriz.

15-) ABD'de sağlık sigortası olmayanlara ya da yoksullara hastaneler bakmıyor. Kapıdan çeviriyor. Hastaneye bile almıyor. Bunu dile getiren bir tane ekonomi profesörü, ekonomist ya da eski ekonomi yöneticisi gördünüz mü?

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X