Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
tebernuskirecci yazıyor

Arsa ve arazi kurtları 'cin olmadan adam çarpmanın' peşinde!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Arsa ve arazi kurtları 'cin olmadan adam çarpmanın' peşinde" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 9 maddelik analizi...



1) Yıl 2020... Artık her şey meydanda ama bu adamların kafası geçen yüzyıldan kalma. 34, 35 veya 06 plakalı araçlarla gelen beyaz yakalılara olabildiğince yüksek fiyattan arsa ya da arazi satmanın peşindeler.

2) Yatırımcılar uyandı. Likiditesi zayıf bir yatırım enstrümanına, gelecek 5 yılda görmeyeceği fiyatlarla arsa ya da arazi satmak hayal. Beyaz yakalılar her şeyin farkında. Artık kolay kolay kül yutmazlar. Yutmuyorlar.

3) Eskiden olsaydı yine birilerini kandırabilirlerdi. Ama artık çok zor. Buraya tıklayınız adresindeki soru ve yanıtı konuyu anlatıyor.

4) Beyaz yakalılar ne zaman arsa ve arazi yatırımına yeniden başlar? Yaptıkları yatırımdan kazançlı çıktıklarında, kazanmaya başladıklarında, yatırımlarından mutlu olduklarında...  Bunlar gerçekleşmezse arsa ve arazi piyasasının kurtları servetlerine servet katmayı hayal etmesin.

5) Evet. Uzun vadede doğru yerden doğru fiyatla alınan arsa ve arazi tüm yatırım enstrümanlarından daha fazla kazandırır. Ama burada önemli olan doğru fiyatı bulmak. Piyasada doğru fiyattan satılan arsa ve arazi yok denecek kadar az. Ender denk geliyor.

6) Arsa ve arazi piyasasının kurtları altın yumurtlayan tavuğu kesmede pek mahir. Arsa ve arazi piyasasına yatırım yapanları saf yerine koydular. Kimse kazanamayınca yeni yatırımcılar gelmedi. Gelmez de..

7) Alırken bir fiyatın satarken başka bir fiyatın konuşulduğu ve iki fiyat arasında uçurum olduğu bir piyasada yatırımcılar arsa ve arazi piyasasına yatırım yapar mı? Yapmıyorlar. Yapmayacaklar.

8) Tek tük saf çıkmaz mı? Mutlaka çıkar. Ama değirmenin çarklarını çevirmeye yetmez. Bu çarkın dönmesini isteyenler kendilerine çeki düzen vermeli. Yatırımcılara kazandırmalı.

9) Arsa ve arazi piyasasına yatırım yapıp da mutlu olanlar ya da mutsuz olanlar sizleri dinleyebiliriz. Deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.


Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için Buraya tıklayınız

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X