Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
tebernuskirecci yazıyor

Borsalarda yağma başladı :)

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Borsalarda yağma başladı :)" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin analizi...

1) Bank of America: Tarihin en derin resesyonuna hazırlanın.IMF: Virüsün ekonomilerdeki tahribatı 2008'den çok daha kötü.Yorumu: Bunlar bu açıklamalarla borsalarda küresel finans devlerinin, fiyatı düşen hisse senetlerini toplamasını sağlıyor.

2) İşin bir diğer ayağı da finansal darboğaza girecek temeli sağlam, sektöründeki lider şirketlerin hakim hisselerini ele geçirmek. Şirketlere öldü fiyatlarla sahip olmak.

3) Borsalar bir süre daha kan kaybedebilir. Bu dönemler al-sat için çok iyi fırsatlar. Altın ya da dövizden kazanacağınızın kat kat fazlasını borsadan kazanabilirsiniz. Çok daha büyük fırsatlar barındırıyor. Ama borsa şakası olmayan bir yatırım enstrümanıdır.

4) Hazine ve Maliye Bakanlığı, firmaların kar dağıtımlarının yani temettülerinin 2019 kazancının yüzde 25?i ile sınırlandırıldığını açıkladı.Bunun yorumu şu: Yüksek temettü dağıtan şirketlerde satış dalgaları gelebilir. Uzun vadeli düşünenler için burada da fırsatlar var.

5) Dolardan üç-beş kuruş kazananlar sebil naraları atıyor. Yüzde 3-5'i büyük kazanç zannediyor. Elim adamı (!) - yabancı yatırımcılar- günde yüzde 3-5'e para demiyor:) Dünyadan haberleri yok:)

6) Doları yatırım enstrümanı zannedenlere hiç bir şey anlatamazsınız. Dolar bir yatırım enstrümanı değildir. Son dönemde biraz şık hareketler yaptı. Filmin sonu henüz görülmedi. Filmin sonu görüldüğünde doların bir "batma aracı" olduğu anlaşılacak.

7) Borsalarda yağma ne zamana kadar devam eder? Muhtemelen Ağustos ayına kadar sürer. Eylül ayından itibaren takas dökümlerine bakıldığında her şey anlaşılır.

8) Şu an borsada yabancılar çıkıyor süsü veriliyor. Yabancılar çıkmıyor. Çıkar gibi yapılıyor. Bir taraftan satış yazanlar "yerli hesaplar"dan alış yapıyor. Yani dümen çevriliyor:)

9) Dünyada 900 trilyonun sahipleri olan küresel finans devleri doymuyor:) Hep daha çok kazanmanın peşindeler. Bu daha çok kazanma isteği ile her türlü film ve fırıldağı çeviriyorlar. Yerli ve küçük yatırımcı da "Yabancılar çıkıyor" diye satışa geçiyor. Ellerindekileri kaptırıyor.

10) Panikle yapılan her hareket yanlıştır. Bunu unutmayın. Tüm dünyadaki para ABD'ye akıyor süsü veriliyor. ABD'de yeterince para var:) Dünyadan gelecek paraya ihtiyaç yok:) Amaçları yatırımcılarda panik oluşturup soygun yapmak. Borsalardaki dönen dolabın özeti bu.

11) IMF, Dünya Bankası, Dünya Sağlık Örgütü, Uluslararası Finans Enstitüsü, Fitch, Moody's ve benzeri organizasyonlardan tek olumlu haber duyamazsınız. Bunları dinleyin. Ama fazla ciddiye almayın. Hayat devam ediyor. Devam edecek.

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X