Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
tebernuskirecci yazıyor

Bu kadar dövizi kim aldırmış? ABD, Avrupa ya da Çin'de bu yapılsaydı ne olurdu?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Bu kadar dövizi kim aldırmış? ABD, Avrupa ya da Çin'de bu yapılsaydı ne olurdu?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 11 maddelik analizi...

1) Dün akşam bir anket yaptık. Vatandaşa dolarları kimin aldırdığını sorduk. 24 saatlik ankete 2 bin 500 kişi katıldı. Ortaya çıkan sonuç felaket.

2) Türkiye döviz mevduatı rekora koşuyor. 190 milyar dolar. Yastık altındakileri de katarsak piyasada en az 250-300 milyar dolar para uyutuluyor.

3) Bu uyutmayı kim gerçekleştirmiş? Ankete göre yüzde 13 bankacılar, yüzde 71 ekonomistler ve bloggerlar. Yani alımların yüzde 84'ünü ekonominin içindeki insanlar yaptırmış.

4) Bu sonuçlar nasıl bir felaket yaşadığımızı ve yaşadığımız bu felakete rağmen ayakta nasıl kalabildiğimizin iyi anlaşılması gerektiğini gösteriyor.

5) Frankfurt'ta bir bankacı müşterilerine telefon açıp euronun çok sert değer kaybedeceğini parasını İngiliz sterlinine ya da ABD dolarına gömmesi gerektiğini tavsiye etse ne olur?

6) Veya Londra'daki bir bankacı müşterilerine, sterlinin değer kaybedeceğini söyleyip parasını euro ya da dolara çevirmesini önerse ne olur?

7) Ya da ABD'de bir bankacı aynı şekilde müşterilerine euro ya da sterlin almalarını tavsiye etse bu bankacıya ne yaparlar?

8) ABD'de ya da Avrupa'da Merkez bankalarının eski başkanları ya da emekli üst düzey ekonomi bürokratları ve yöneticileri kişisel sayfalarında veya sosyal medyada başka ülkelerin para birimlerine yatırım yapmayı tavsiye etse başlarına ne gelir?

9) Bunların Çin'de yapıldığını düşünemiyorum bile:) Muhtemelen en sert tepki Çinlilerden gelir:)    

10) Durun daha bitmedi. Bunun üzerine bunları ciddiye alan halk tavsiye edilen bu paralara hücum etse nasıl bir sonuç ortaya çıkar?

11) Ve bunların sözünü dinleyen halk 1 yılda reel bazda en az  yüzde 25 kayba uğrasa sonuçları ne olur?

Lütfen bu konudaki görüşlerinizi yazın. Ama kimseye küfür ve hakaret etmeyin.



Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için Buraya tıklayınız

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X