Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
tebernuskirecci yazıyor

Corona virüsünün yayılması ekonomide tüm ezberleri bozacak!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci "Corona virüsünün yayılması ekonomiyi nasıl etkileyecek?" başlıklı yazıyı kaleme aldı. İşte Kireçci'nin Corona virüsü ile ilgili yazısı...


1) Corona virüsünün yayılması ile beraber dünya genelinde merkez bankaları hiç olmadığı kadar yüksek oranda para basacak. Üstelik fiziki para:) Merkez bankalarının banknot matbaaları 24 saat 3 vardiya çalışacak.

2) Merkez bankalarının yapacağı ikinci hamle ise faiz oranlarını negatifin negatifine çekmek olacak. Faiz oranları tarihi dip seviyelerin de dibini görecek.

3) Merkez bankalarının sahipleri veya hissedarları ile devletler arasında çok ciddi çatışmalar görmemiz olası. Buna hazırlıklı olalım. Bu çatışmadan devletlerin -uzun vadede- galip çıkması yüksek ihtimal dahilinde.

4) Virüslerden ölümler artarsa devletler yaşayan, hayatta kalan herkese para dağıtabilir:) Bu çok ütopik ama yaşamak merkez bankaları tarafından fonlanmak için yeterli olabilir:)

5) Bu işin sonunda devletler hiç olmadığı kadar ekonominin içinde olacak. Özellikle temel tüketim maddelerinin üretiminde ve denetlenmesinde devletler sahaya inebilir. Devletlerin paslanmış mekanizmaları pasları üzerinden
atabilir:)

6) En liberal ekonomilere sahip devletler bile temel ihtiyaç maddelerinin üretimi için sahaya çıkabilir. Özetle ekonomide bildiğimiz tüm ezberler bozulacak.

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için Buraya tıklayınız

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X