Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
tebernuskirecci yazıyor

Dolar 6.6 TL. Birileri bayram ediyor:)

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci "Dolar 6.6 TL. Birileri bayram ediyor:)" başlıklı yazıyı kaleme aldı. İşte Kireçci'nin yazısı...

1) Dolar 6.6 TL olmuş. Birileri göbek atıyor. Dolar tüm dünyada değerleniyor. Konuyu çok iyi bilen ekonomistler, eski ekonomi yöneticileri ve ekonomi profesörleri bilmemezlikten geliyor.

2) Türkiye ekonomisi battığı için yükselmiyor. "Türkiye batacak. Dolar 10 TL olacak"çılar bunu anlayın. Yükseliş dünya genelinde. Bunu görme engelliler bile anlıyor.

3) Yükselen dolar, hayat pahalılığı ile doların yükselmesine göbek atanlara döner:) Bu ateş herkesi yakar:) Ortada sevinilecek bir durum yok. Tam tersine "karalar bağlanacak" bir durum var.

4) Sizlere dolar üzerinden operasyon çekenler danışmanlık, yönetim kurulu ve akademik ücretlerini dolar üzerinden alıyor:) Onların sevinmesi normal. Siz neye seviniyorsunuz?

5) Çok sıkışırlarsa "R" yaparlar:) Çocuk bakmaya giderler:) Patronları görev verince de sahalara dönerler:) "Ben demiştim" derler. Söylediklerinin hepsi yalan dolan. Bunu kendileri de bilir. Ama sizleri ayakta uyuturlar.

6) Doların yükselmesi dolar-TL savaşı ya da barışı değil. ABD'deki küreselcilerle ile Trump ve arkasındakilerin savaşı. Bu gerçeği size hiç bir ekonomi profesörü, ekonomist ve eski ekonomi yöneticisi anlatmaz. Çünkü işlerine gelmez.

7) FED basabildiği kadar dolar basıyor. Basacak. Karşılığı yok. Bu paralar üzerinden dünya genelinde altın ve hisse senedi başta olmak üzere tüm varlıkları satın alacaklar.

8) Ulus devletler Korona şokunda. Şoku atlatmış değiller. Şoku atlattıklarında ve kontrolü ele geçirdiklerinde işin rengi değişir. Kimsenin yaptığı yanına kazanç olarak kalmaz.

9) Bu iş tahmin ettiğimizden daha büyük. Ulus devletler bu savaşı kazanamazsa sonları gelir. Dünyada devlet kavramı ortadan kalkar.

10) Dolar şelalesi ABD'den yola çıkıp dünyaya akmaya başladığında bizim "Türkiye batacak"çılar yine "R" yapar. Sırra kadem basar. Siz dolarlarınızla baş başa kalırsınız:)

11) Dolar kısa vadede yükselme potansiyeli taşıyor mu? Taşıyor. Ama bunun tersinin ne zaman geleceği belli olmaz. Dolar 10 TL olacak diye 18-19 ay önce 6.5 TL'den dolar alanların canı yandı. O filmin şimdi dünya genelinde sahneye koyuyorlar.

12) Dolar tüm zamanlarda devalüasyondadır. Dünyanın finansal tuzakları bunu gerektirir. Reel bazda paranızın erimesidir. Paranıza sahip çıkın. Varlıklarınıza sahip çıkın.

13) Her fırsatta söylediğim gibi: Birileri karamsar senaryolar yazıyorsa cüzdanınıza sahip çıkın. Sırtınızı duvara yaslayın. Eğitimli "Sülün Osman"lar patronlarına adına sizin paranızı almak için çalışıyorlar. Uyanın!!!

14) ABD'de Kasım ayında seçim var. Değerli dolara ABD ekonomisi dayanamaz. Matematiksel gerçeklik bu kadar açık. Trump devalüasyon istedikçe FED ve FED'in patronları inadına -türlü entrikalarla- doların değerini artırıyor.

15) Bu savaş çok can yakacak. Canı yananlardan olmayın. Bu savaşın ne zaman kimin lehine döneceği belli olmaz. Canı yanan siz olmayın. Ezilen siz olmayın.

16) - Eski zaman genç kızı, utanınca kızarırdı; şimdiki genç kız, kızarınca utanıyor.
- Balayı,genç gelinin omzunuzda ağlamayı bırakıp; ensenizde boza pişirmeye başladığı gün biter.
- Kaybetmekten yılmayan, kazanmanın eşiğindedir.
(Amerikan Atasözleri)

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için Buraya tıklayınız

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X