Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
tebernuskirecci yazıyor

Dolar neden yükselmiyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Dolar neden yükselmiyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 10 maddelik analizi...

1) Türk Silahlı Kuvvetleri son 10 yılın en büyük harekatlarından birisini gerçekleştiriyor. Karşımızda ABD'nin 3 yıldır açıktan 30 yıldır gizliden desteklediği YPG ve uzantıları var. Türk ordusu bunun da üstesinden gelecek. Kolay olmayacak. Ama söz konusu kara harekatı olduğunda Türk ordusunun karşısında hiç bir güç direnemez.

2) Türkiye YPG'ye vuruyor. Ses ABD'den, Fransa'dan, İngiltere'den, İran'dan ve Araplardan çıkıyor. Bu nasıl bir düzen? Bu nasıl bir sistem? Kimin eli kimin cebinde anlayabilmek zor.

3) Türkiye ihanete alışık. TSK cephede mücadele ederken, düşmanın patronlarının Türkiye'deki uzantıları olan ekonomistler, eski ekonomi yöneticileri ve youtuberlar  ekonomiye vuruyor. Ekonomi üzerinden hükümete "çakıyor" gibi görünüp devlet ve millet düşmanlığına devam ediyor.

4) "Az kaldı. Dolar yükselecek", "Dolar yarın patlama yapacak" veya "Dolar haftaya uçacak", "Ay sonunu görünün" ya da "Yıl sonunu bekleyin" naraları atan atana. Bu nasıl bir dünya? Dışardaki düşmanla savaştığımız yetmiyor. Bir de içerde bizim okuttuğumuz, diploma ve unvan verdiğimiz hainlerle uğraşıyoruz.

5) Ama bu da geçecek. Neler geçmedi ki? Cumhuriyet 10 milyon nüfusla kuruldu. Sağlam ve sağlıklı 1 milyon nüfus yoktu. Eğrisiyle, doğrusuyla bugünlere geldik. Zor olan bugünlere gelmekti. Bugünlerden daha yukarılara gitmek kolay.

6) Böyle bir ortamda teorik olarak tüm gelişmeler doların yükselmesini destekliyor. Ama dolar yükselmiyor. Yükselmeyecek de... Kısa vadede atak yapsa da, yaptığı atağı geri verecek.

7) Dolar yükselmez. Çünkü iç piyasada dolar alacak para yok. Dolar yükselmez ekonomi yönetimi daha fazla yükselmesini istemiyor. Dolar yükselmez çünkü doların dış kaynaklı yükselişini sağlayabilecek swap işlemlerine kapı kapalı.

8) "Hocam kelli felli ekonomi profesörleri ve ekonomistler doların yükseleceğini söylüyor."  diyenleri duyuyorum. Kimsenin keline ve feline aldanmayın. Hepsinin altı bağlar gazeli.  O adamların diplomalarını da akademik unvanlarını da yaptıkları görevleri de ciddiye almayın.

9) Bildikleri olsaydı buldukları olurdu. Bulduklarını görüyorsunuz. Buldukları bu olduğuna göre bildikleri ne olur? Onu da siz tahmin edin.

10) Bunların arkasındaki güçler olmasaydı bu adamları sirkte soytarı bile yapmazlardı. "Sirk soytarısı" deyip geçmeyin. Küçümsemeyin. Ciddi eğitim ve gayret gerektiren bir iştir.

11) Analizlerimin tamamına Buraya tıklayınız adresinden ulaşabilirsiniz. Beğenen ve retweet yapan arkadaşlara teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için Buraya tıklayınız

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X