Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
tebernuskirecci yazıyor

Dolar 10 TL olsa da alımı erteleyenler zararını telafi edemez!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Dolar 10 TL olsa da alımı erteleyenler zararını telafi edemez" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 5 maddelik analizi...

1) "Dolar 10 TL olacak" diye parayı altın ve dolara bağlayıp alımlarını erteleyenler araba ve evde dolar 10 TL olmuş gibi fiyatlarla alım yapmak zorunda kalıyor.

2) Dolardaki artışın ev ve araba fiyatlarına fazlasıyla yansıyacağını düşünmemek nasıl açıklanır? Ev ve araba fiyatları tavanda. Eğitimini aldığı ekonominin kendisine faydası olmayan ekonomistler, ekonomi profesörleri ve eski ekonomi yöneticileri halkı ters köşe yaptı.

3) Bunların aklına uyup parayı dolara bağlayanlar TL bazında 2 katı fiyatla ev ve araba almaya hazır olsunlar. Bu geniş kitleye acıyalım mı? Yoksa ??? Birikimlerini dolara bağlayan kimse araba ve ev fiyatlarındaki yükselişten dert yanmasın.

4) Dolar yükselecek. Altın yükselecek. Ev ve araba fiyatları yerinde sayacak. Ev ve araba fiyatlarının TL bazında yarı yarıya düşeceğini söyleyenler bile vardı. Ekonomistlerin, ekonomi profesörlerinin ve eski ekonomi yöneticilerinin bildiği bu kadar. Son sözü piyasalar söyler.

5) Piyasalar son sözü söyledi. Özellikle ev fiyatlarında sert yükselişe hazır olun. Arz sıkıntısı olan şehirlerde dolar 20 TL olmuş gibi fiyatlar görürseniz şaşırmayın. Bu işin ne kadar ciddi olduğunu yıllardır anlatıyorum. Ama birileri ısrarla olmayacak yerlere çekti.


Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için Buraya tıklayınız

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X