Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
tebernuskirecci yazıyor

Döviz yükselirken...

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Döviz yükselirken..." başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik analizi...


1) Bu hafta euro yüzde 2.76, dolar yüzde 2.36 değer kazandı. 

Yorumu: Türkiye uluslararası arenada büyük mücadele verirken yerli yatırımcının dövize yönelmesini "Mahalle yanarken mahallenin kötü kadını saçını tararmış"tan daha güzel hangi söz anlatabilir?


2)
Türkiye Libya'da, Suriye'de ve Doğu Akdeniz'de büyük mücadele veriyor. ABD, Fransa, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikler ve Mısır ile arkasındaki güçler elele vermiş Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyor.


3)
Durumu fırsat bilen Londra, New York ve Frankfurt'un "okumuş çocukları" TL'ye saldırıyor. Türkiye'nin küçük ve büyük yatırımcıları dövize yükleniyor. Ekonomistler, ekonomi profesörleri ve eski ekonomi yöneticileri ise TL karşıtı cephenin en büyük destekçisi.


4)
Türkiye bu savaşı da kazanacak. Merak etmeyin. ABD'nin dolarından, AB'nin eurosundan, İngiliz'in paundundan medet umanlar bir kez daha kaybedecek.


5)
Şimdi bazı dangalaklar çıkacak "Hocam dolar kazandırıyor ama" diyecekler. Ey dangalaklar! Bunu demeden önce altından ve borsadan ne kaybettiğinize bakın.


6)
Bu kadar yüklenmeye rağmen doların da euronun da aldığı mesafe ortada. Para bir yatırım enstrümanı olamaz. Bunu diyen dangalağın titri ne olursa olsun ekonominin e'sinden anlamıyordur. Kimsenin titirine ve CV'sine aldanmayın.


7)
Ve siz bu yangında dolara ve euroya yüklenenler aynen devam edin. Alabildiğiniz kadar döviz alın. Türkiye bu sıkıntıları da atlatır. Siz o dövizleri ne yapacağınızı düşünün.

Kurt kışı atlatır atlatmasına da yediği ayazı unutmaz. Dolar da euro da başta otomobil ve ev fiyatları olmak üzere tüm varlılara karşı yenildi. Bunu anlamayanlar var. Bırakın anlamasınlar. Bırakın alabildikleri kadar döviz alsınlar. Dünyada merkez bankaları böyle para basarken varlık fiyatları dövizin çok üzerinde getiri sağlar.

8) Dolar ve euro yükselecek mi? Talep bu kadar güçlü olduğu sürece yükselecek. Bundan şüpheniz olmasın. Ama varlık fiyatları dövizden çok daha fazla yükselecek.


Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için Buraya tıklayınız

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X