kooperatif
kooperatiften aldığımız evin alım tarihi olarak; tapu tarihi mi, yoksa ikamet tarihi mi geçerlidir
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
kooperatiften aldığımız evin alım tarihi olarak; tapu tarihi mi, yoksa ikamet tarihi mi geçerlidir
iyi bayramlar.
Annemiz için uygun olabilir mı diye alanı, aylık gider ve verilecek hizmetleri ve fiyatlar hakkındaki bilgilerimiz olursa çok seviniriz. Saygılarımla, Dr Cem Heper
Bunlar çok pahalı. 2.el almam daha mantıklı görünüyor. Sizce de öylemi?
gürsel bey iyi günler dilerim kıs ve öz olarak sorayım. bitişik nizam ev yapabilmem için yan binamdaki komşularımdan muvaffakat almam gerekiyormuş 5 hissedar veriyor 1 tanesi veremem diyor problem çıkarıyor. kanunen 5 hissedarın imzası ile binamızı yapabilirmiyiz yada bu vermeyen arkadaşı mahkeme yoluyla lehimize karar verebilirmi
Merhaba beyefendi, kağıthanede 1000tl kira getirisi olan 190 bin tlye bir dublex var sizce makulmüdür fikrinizi önemsiyorum teşekkür ederim.
Sayın hocam merhaba,tozkoparan mah.deki A tipi evimize geçtikten 1 yıl sonra babam vefat etti.6 kardeşiz.annem sağ 85 yaşında..miras kalan dairenin intikali yani tapudaki paylarımızın halen belirlenmemiş olduğunu öğrenmiş bulunuyorum.Bir şekilde kardeşler arası iletişim bozukluğu söz konusudur..annem 2005 yılından beri kızkardeşimde konaklamaktadır..ev boş tutuluyor..inanır mısınız bilmem fakat son birkaç yıldır hep rüyalarımda görmekteyim..sonunda rüyamı yorumladım..Baba evimizi ben satın almayı çok istiyorum..bana nasıl bir yol izlememi önerirsiniz...şimdiden teşekkürlerimi sunarım..saygılarımla.
Merhaba.miras kalan 3 daireli binamizi muteahhite vermek uzereyiz.arsa sahibi olarak 4 kisiyiz. Müteahhit 3 daire veriyor. Bu durumda 4. Kisinin dairesini diger 3 kisi birlesip ödeyecek. Kentsel donusume girdiginden, kentsel dönüşüm kredisi ile 4. Unun evini alacagiz. Kredi kullanacagimizdan devletten kira destegi alamayacagiz ve 2 mirasci bu binada oturuyoruz.Bu durumda müteahhitten kira talep edebilir miyiz? Gelirlerimiz fazla olmadigindan aksi halde hem kredi hem kira bizi oldukca zorlayacak. Yardiminiz rica.
Biz de apartmanını yenilemeye çalışan bir kat malikleri gurubuyuz. İlkbaharda yayınlanan bir mevzuatla aplikasyon krokisini Mayıs 2014'ten önce alınması halinde inşaat alanında 300 m2 kadar artış olduğu, bu tarihten sonra alınacak aplikasyon krokilerinde bu artıştan yararlanılamayacağı bildirildi. Bu konu ile ilgili bilginiz var mı? Var ise ilgili mevzuatı paylaşabilirseniz sevinirim. Teşekkürler,
Babam izmir de oturuyor. ankarada evi kirada. kiracı kirayı, aynı bankada hesabı olması nedeniyle, masraf ödememek için, eşimin banka hesabına yatırıyor. eşimde kirayı babamın hesabına aktarıyor. bu işlem, kiraların bankaya yatırılması gerektiği ile ilgili tebliğine uygun mu?