arsa payı ile ilgili
Kentsel dönüşümle yenilenecek binamızda halen arka daireler ön daırelerden 4metre kare büyük fakat arsa payları eşittir.Yeni yapılacak binada daırelerin yüzölçümleri (ön ve arka daireler)eşit mi olacak.Teşekkürler.
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Kentsel dönüşümle yenilenecek binamızda halen arka daireler ön daırelerden 4metre kare büyük fakat arsa payları eşittir.Yeni yapılacak binada daırelerin yüzölçümleri (ön ve arka daireler)eşit mi olacak.Teşekkürler.
Merhaba Tebernüş Bey. 2008 senesinde Bahcelievler mevkisinde, Banka kredisiyle ev aldım. Kat irtifak tapusuyla banka kredisi kullandım henuz kat mulkiyeti yok binanın... Bina her katta 2 aynı daireden oluşmaktadır. Gecenlerde karşı komşum dairesini satmak istiyor ve alıcı Banka kredi basvurusu yapıyor ancak Exper o dairenin binanın planında benim dairem olarak gözüktüğünü belirtiyor ve krediyi onaylamıyor... Karsı komsumda beni arıyor ve tapularımızı değiştirmemiz gerektiğini söylüyor. Yani plandaki daire numaraları ile tapudaki daire numaraları tutmuyor... Böyle bir durumda ne yapmalıyım ? İşin aslını nasıl öğrenebilirim ? Karsımdaki dairenin tapusunu üstüme alıcam kendi tapumuda karsı daireye vericem, ne gibi tehlikeler basıma gelebilir ? Yardımlarınız icin cok tesekkurler...
Kentsel dönüşüm sistemiyle yıktığımız binamızın arsa vergisini daire sahibi mi,yoksa şu anda binayı yapan müteahhit mi ödeyecek.saygılar.
Merhaba Tebernus Bey, 2005 yılının 6. ayında 10000 TL ye aldıgım daireyi, 2009 yılının 6. ayında 50000 TL ye sattım. Bu arada eve kapı, pencere doseme gibi masraflar yaptım. Bana ne kadar vergı borcu cıkar? Bu harcamalarımı nasıl ispatlayabilirim, faturaları elimde yok. Bilgilendiriseniz sevinirim Teskkürler
İyi günler Tebernüş bey . Ben 2 katlı bir villa devir işlemi yapacağım alacak kişi benim verecek kişide tanıdığım olduğu için herhangibi bir ücret talep etmiyor . Bunun için acaba neler hangi belgeler vs vs gereklidir ve mesela 400 tl bir villa için ne kadar vergi vs vs ödenir ? Şimdiden teşekkürler sunduğunuz bu hizmet içinde ayrıca teşekkür ederim kolay gelsin :)
ev sahibi değişikliğinde kontrat süresi gecerli mi ne kadar oturma hakkım var
Merhaba, 16 Şubat 2015 tarihinde sorduğum soruya verdiğiniz yanıttan ötürü teşekkür ederim. Cevap olarak "merhaba, yapmış olduğunuz harcamalara ilişkin belgeleri fatura vs belgelerle ispat etmeniz mümkündür." demişsiniz. Bunu biraz daha açabilir misiniz rica etsem. Yani 5 yıl içerisinde evin içine ne harcadıysam biriktirim, sattığımda gelir vergisi beyannamesine bunları ekleyerek doldursam ve herhangi bir sorgu sual olduğunda çıkartıp göstersem yeterli mi? Yoksa yıl be yıl bunları bir yere ibra etmem mi gerekiyor?
Yazlık sitemiz bir imar parseli üzerine kurulmuş her biri iki bağımsız bölüm içeren 50 adet yapıdan oluşmakta ve Kat Mülkiyeti esasına göre hazırlanmış Yönetim Planına göre yönetilmektedir. Sitemizin Toplu Yapı kapsamında olduğuna ve Yönetim Planımızın buna göre değiştirilmesi gerektiği iddia edilmektedir. Görüşünüzün bildirilmesini rica ederim Saygılarımla Altay Özgen
Kentsel dönüşüme verilmesi planlanan binada her biri 30 metrekare olan iki iş yerimiz var.Bina yıkılıp yapıldığında bu iş yerleri her biri 100 metrekare olacak ve doğal olarak da fark istenecek.Biz ikinci iş yerimizden vazgeçip fark vermeden 100 metrekarelik tek iş yeri alabilirmiyiz.
Tebernüş Bey daha önce sorduğum soruya verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. Sorum şu Gaziantep`te ev almayı düşünüyorum. Şehir merkezinde ikinci el 5-10 yıllık bina ile Şehir dışı geleceği parlak Karataş mevkisinde sıfır veya az kullanılmış daire fiyatları aşağı yukarı aynı sayılır. Oturmak için almayı düşünüyorum. Ancak değerini de korusun istiyorum. Hangisini tavsiye edersiniz. Başarılarınızın devamını diliyorum.