kanal istanbul
İyi günler Tebernüş bey kanal istanbul ve 3. hava alanı projeleri ile Nakkaş çevresi prim yapar mı burda arsamız var 6 dönüm 100 lira veriyorlar metre kareye satmalı mı yoksa kanalın güzergahının açıklanmasını beklemeli?
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
İyi günler Tebernüş bey kanal istanbul ve 3. hava alanı projeleri ile Nakkaş çevresi prim yapar mı burda arsamız var 6 dönüm 100 lira veriyorlar metre kareye satmalı mı yoksa kanalın güzergahının açıklanmasını beklemeli?
Merhaba nşehirden 1+1 yatırım amaçlı ev satın almak istiyoruz-90-100.000 tl arası değişkenlk göstermektedir.Sizce deprem konusunda bir korkumuz olur mu??bir kaç sene sonrası için değerlenir mi?son sorum olarak da önride bulunacağınız başka yer var mıdır?
Sayın üstadım merhaba Üstad dediysem alınmayın bilmeden ve bir kariyer yapmadan bol keseden atmak ne kadar yazarlık ve üstadlık oluyorsa. Anladığım kadarıyla silahlı kuvvetlerin kurulduğu ilk çağlardan beri idaresini elinde tutan komutanlar ile ciddi bir sorun yaşamışsınız. Yada son zamanlarda moda olan bir çamurda ben atayım birileri duyarsa biraz nemada ben kaparım diyenlerdensiniz. Önce yaşayın görün ve beynin neye yaradığını öğrenin. Subay Silahlı kuvvetlerin beyni, lideri, itici gücü, karar mekanizması ve eğitimi çok üstün akademisyenidir. Uzun süren eğitim süresinden sonra ölümle imtahan edilen sorumluluk sahibi tek organdır. Lütfen önce inceleyin sonra yazın. Saygılarımla Aykut TUNCA
Tebernüş bey selamlar. Arsa yatırım getirisinde villa arsası ile çok katlı arsa arasında tercih yapılabilir mi? Çok katlı arsa daha çok getirir denebilir mi? Müteaahhit-arsa sahibi arasındaki anlaşmada genel paylaşım fifty-fifty midir? Teşekkürler.
bir özel bankadan emekli oldum ve 1997 temmuz ayından beri özel sektörde fasılasız olarak SGDP olarak çalışmaktayım,şirketimiz iflas erteleme kararı almak üzere mahkemeye başvurdu şirketi şu an kayyım idare etmektedir.kıdem tazminatımı nasıl alabilirim.insan kaynakları bölümünde çalışmaktayım.kendimi o4 maddeden çıkartsam nasıl yararlanırım ,şimdiden teşekkürler.şirketin üstünde mal varlıgı kalmadı 3 araç da bir çok haciz bulunmaktadır.
sorumu iki kere sordum neden cevaplamadınız bir yalnışım olduysa özür dilerim. hayırlı çalışmalar.
Sayın Korkmaz; 2/3'ü enişteme 1/3'ü anneme ait olan ve tapuda arsa olarak görülen yerimizden 2004 yılında annemin vefat etmesiyle bana da miras olarak 174 hisse kaldı. Söz konusu yer hepimizin rızasıyla satılmıştır. Her türlü alım satım vergisi ve daha önceki veraset vergileri vb.ödenmiştir. söz konusu satışla ilgili benim ayrıca bir vergi ödemem gerekiyor mu? yardımlarınız için teşekkür ederim
eşimden bana kalmış evi internet üzerinden nasıl öğrenebilirim?
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim Ahmet bey. Tekrarlamak isterim ki, annemin iki evi var. Bu evleri 300.000 tl. lik bir arsa karsılığında para ödemeden aldı. Esasen evlerin toplam satış bedeli de 300.000 TL. Ancak tapuda toplam 90.000 TL görünüyor. Simdi evin birini satacağız. Bu ev tapuda 77.000 TL görünüyor ama biz bunu 140.000 TL ye satacağız. Taktir edersiniz ki bu 63.000 tl lik fark aslında bizim kazanç paramız değil. Dolayısı ile biz bu gelir vergisini ödemek istemiyoruz. Sorum şu: Annemin satılacak olan bu evi bana bağışlaması ve satmak için yeni gelir vergisi kanununu beklememiz, bu vergiyi ödemememiz açısından doğru bir karar olur mu?
Merhaba Tebernüş Bey, Bağdat caddesine yakın bir mevkide bir dükkan buldum. Bina 80'li yıllarda yapılmış ve dükkan ilk projede 20m2 görünüyor. Sanırım 87 yılında af gelmiş ve dükkan gerçekte olduğu gibi 100m2 görünüyor. Tapuya baktığımda ise toplam arsa 982m2 ve arsa payı 2/144 görünüyor. Anlaşmaya çalışan müteahhitlerden biri ile görüştüğümde tapuda 20m2 göründüğünü söyledi. Afla yapılan 2. projenin bağlayıcılığı nedir, mahkemelik bir durum var mı? Tapuya yansıtabilmek için apartman sakinlerinin onayı gerekir mi?