emlak vergisi
200 m2 evim var.emekliyim ve tek evim var.emlak vergisinden muafmıyım.belediye emlak vergisi ödeyeceksiniz diyor..ne yapmam grekiyor.
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
200 m2 evim var.emekliyim ve tek evim var.emlak vergisinden muafmıyım.belediye emlak vergisi ödeyeceksiniz diyor..ne yapmam grekiyor.
iyi günler adıma kayıtlı sivas 4 eylül sanayi sitesinde 200 m dükanı %50 hissem var. sivasta tokinin satışa sunduğualt gelir gurubu dairelere baş vurmak istiyorum.dükkandaki %50 hissemmin başvuru yapmama sakıncası varmıdır .teşekkürler
Tebernüş Bey Merhaba 22 mayıs2014 tarihli 6. madde değişikliği taslağında en son cümlede ''bu değişiklik emsal artışı olarak kullanılamaz''deniliyor.bu ifadeyi belediyeler farklı yorumlayıp farklı uygulamalar yapılıyor.Tam bir kargaşa sözkonusu olduğu halde konu netleşmedi.sorum:22mayıs2014 tarihinden önce imar durum belgesi alanlar çıkma yapabilecekmi?çatıyı kullanabilecekmi?yani eski yönetmeliğin lehte olan hükümlerinden faydalanabiliyormu? Saygılarımla
Sayın Kireççi, Biz eşimle birlikte İstanbul'da yatırım amaçlı bir daire almayı istiyoruz. Toplamda 270.000TL gibi bir miktar var elimizde.. Amacımız bu yatırımdan yüksek miktarda kira getirisi elde etmek ve 4-5 yıl sonunda yine karlı bir şekilde satmak. Bu amaçla bize önerebileceğiniz konut projesi ya da lokasyon varsa çok seviniriz. Şimdiden çok teşekkürler..
merhaba Tebernüş Bey; annemlere dedelerinden kalma bir arsa var hisseli mahkemeye verildi hissedarların hepsi bir araya gelemediği için ayrılamadı ;hissedarlar dan biri adını gösterip vergisini ödüyormuş son duyduğumuza göre bu durumda belli bir süre sonra burası vergisini ödeyen kişinin üzerine geçermi annemgil ev yaptırmak istiyorlar nasıl bir yol takip etmeleri gerekiyor teşekkür ederim
Bizim binamız 6 kat -zemin katın güney kısmı ev kuzey kısmında 4 adet dükkan var .Biz binamızda ısı yalıtımı ve boya tadilatı yaptırmaya kara verdik.Ama apartmanını bu konuda oluşacak masraflarına dükkan sahipleri ortak olacak mı?İtiraz ettiğinde bu konuda yasal bir madde var mı? TŞK.
4.950.- TL için Tüketici hakem heyetine mi yoksa tüketici mahkemesine mi gideceğim. Şayet Mahkemeye müracaat edilecekse ikametimin olduğu yer deki Tüketici mahkemesine mi yoksa edimin teslim edilmediği (kooperatifin inşaatın) yapıldığı olayın olduğu yerdeki tüketici mahkemesine mi başvuracağız.
Merhaba Kadir Bey, Ben 2013 yılında bir inşaat firmasında ev aldım ve sözleşmede haziran 2014 itibariyle evin teslim edileceği aksi takdirde geciken her ay için 900 TL tazminat hakkı doğacağı belirtilmiştir. Şu an itibariyle evde bir çok eksik bulunmakta (dış cepeden dairenin ciddi olarak su alması, çelik kapının bozuk olması vb.) Ben 2 ay önce daha fazla bekletemedim için satın aldığım eşyaları eve koydum ancak şu ana kadar bu eksiklikler giderilmedi için daireyi teslim aldığıma dair belgeyi imzalamadım, onlarda bu konuda ısrarcı olmadı 8eksiklikleri bildiği için). Mevcut durumda tazminat hakkımı kullanabilir miyim? Kullanabilirsem ne yapmam gerekli bir yol gösterebilir misiniz? Yardımlarınız için teşekkürler.
merhabalar...Bır arsamı noter satiş tahadutnamesi ile bir mutahıtle konutla alım satım yaptım.noter yazısında ilgili daireyi yapıp teslım edeceğim yazılı ayrıntı yok ..şahıtlı sözlü ne yapacağını anlattı.bır katalog verdi.şu an tapumu aldım.konut bitmek üzere.konutun mutfağini yapmıyor.bize teknik sartname vermedi.ben size yapmayacağim dıye söyledim diyor söylemedi.hukuksal bır dayanağim var mı.tesekkürler kolay gelsin.
iyi geceler İstanbul kağıthane'de 18 senelik tek kat üzerine 8 daireli bir binanın bodrum katına sahibim.zamanında yatırım amaçlı almıştım ama ne toprak tapusu vardı nede başka bir tapusu vardı, noter satışlı almıştım, aradan geçen senelerden sonra diğer daire sahipleri binanın arsasını almamız gerektiğini söylediler yoksa devletin arsayı ihale ile istediğine satabileceğini söylediler. sonra İstanbul büyükşehir bel. müracaat ettik 08.03.2015te ihaleye girdik 111 m2 binanın bulunduğu arsayı 250.000 tl bedelle aldık ama kimi daire sahipleri bu parayı ödeyecek durumu yok. 31.250 tl kişi başı para vermemiz gerekiyor 1 ay içerisinde.bu miktarı peşin mi vermemiz gerekli yoksa taksit imkanı var mı? sonradan kendi payıma düşen 13 m2 arsa hissemi alabilirmiyim ilerleyen zamanlarda? başka kredi ödemelerim var kredi çekemiyorum .ne gibi yollar izlersem arsadaki payıma sahip çıkarım? arsanın bulunduğu arsa ada bazlı proje için ideal bir yerde yani ilerleyen zamanlarda daha çok değerlenecek. satmak istersem nasıl bir yol izlemeliyim. tşk ederim iyi çalışmaiar