yatırım amaçlı ev
istanbul anadolu yakasın dan iki artı bir orta katlar dan nevşehirden gelip biraz gezmek istanbulun havasını koklamak için ,şehri gezerken ulaşım sorunu olmayan hangi bölgeden ev alabiliriz.
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
istanbul anadolu yakasın dan iki artı bir orta katlar dan nevşehirden gelip biraz gezmek istanbulun havasını koklamak için ,şehri gezerken ulaşım sorunu olmayan hangi bölgeden ev alabiliriz.
emlak vergılerı bugunlerde cok kafamı karsıtırıyor. cok yuksecegı hakkında soylentıler var bende sızden bılgı almak ıstedım ornegın 2013 10 bın odedıgım bına vergısı 2014 ne kadar zam olabılır.ıyı calsmalar.
Benim evimi İstimlak ettiler.Sonucu nedir yazabilirmisiniz. Teşekkürler.
sancaktepe ortağda dubleks satın almak istiyorum. doğru yatırım yaparmıyım
İyi akşamlar, Hisseli tarlamızı özel imar yaptırdık.Fakat üzerinde ev olan parselimiz aynı büyüklükteki boş parselle değişik olarak tapulanmış.Bu yanlışı nasıl düzeltebiliriz.İlginize şimdiden teşekkür ederim.
merhaba Ahmet bey,gerçek gider usülünde,mesela 2013 yılında nisan ayında başlayan kira gelirine,sadece ilk uç aydaki giderlerden mesela odenen site aidat giderini ,gider olarak yazabiliyoruz ama mesela onceki bir yıl 2012 yılında boş kalmadan dolayı ödenen aidatları gider olarak yazamıyoruz değil mi? ancak gelir elde ettiğimiz yıl ile ilişkilendirebiriz degil mi? teşekkür ederim.
Askat IBRAEV sorunun cevabı, yapılan hesaplama sonucu yaklaşık 6800,00 Tlsı civarında gelir vergisi ödemesi çıkmaktadır.Gelir Vergisi Kanun 76 No'lu sirkülerle yapılan açıklamada gayrimenkulün tapuya tescil tarihinden önce sahibinin fiilen kullanımına bırakıldığı bazı özel haller de iktisap tarihi olarak tapuya tescil tarihi yerine fiilen kullanıma bırakılma tarihinin kabul edilmesi gerekir şeklinde ifade edilmiştir. Bu durumda noter de yapılan satış sözleşmesi ile tasarruf hakkının alıcıya geçmiş olması sebebiyle değer artış kazanç tespitinde muafiyet uygunlaması söz konusu olmayacaktır.
Merhabalar, 2011 yılında topraktan bir projeye girdim .Projeye girerken aldığım dairenin konumunu ve projesini gösteren belgeyi tarafıma verdiler.Ancak daireyi teslim almaya gittiğimde m2 olarak aynı ancak kullanım alanı olarak çok daha biçimsiz , kullanım alanımın daha ufak bir daireyi bana teslim etmek istediler. Bende teslim almadım bu konuda hukuksal olarak bir itiraz hakkım var mı .Sözleşmede mütahit firmanın gerek gördüğünde projede değişiklik yapabileceği ibaresi bulunmakta.Daire biçimi o kadar kullanısız bir hale gelmişki m2 aynı olmasına rağmen eski projdeki şekliye arasında raic bedelde bile oynama olabilir. İlginiz ve cevapınız için şimdiden tşk eder ,iyi çalışmalar dilerim
neden yerli işadamlarımız bizim gibi karadenizli bilim adamlarına ulaşmıyor.
selamlar Tebernus Hocam, Basarili AVM isletmeciligindeki temel kriterler ne olmalidir? Neye dikkat edilmelidir ?