esenyurtta yasananları anlamak mumkun degil..bagda...

Soru

esenyurtta yasananları anlamak mumkun degil..bagdat caddesinin gobeginde yukselen four winds e zeytinburnu sahilde ki 16:9 a atasehirde ki 50-60 hatta 70 katlı projelere izin veren buyuksehirin duyarlı bir turk vatandası olarak kamuoyuna mantıklı bir acıklama yapmaya davet ediyorum.boylece bizde maketten yatırım yaparken nelere dikkat edecegimizi biliriz ilerde..yazık o insanların gunahı ne? şerifali bolgesinde her onune gelen ev yapmıs.ne duzen var ne de gorsel guzellik.buralara izin verilmişse eger bence bir yerlerde bir yanlıs var..bilmem yanılıyormuyum hocam yani bir yerde finans merkezimi olmalı yuksek katlı binalar yapmak icin???

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Nisan 2012 | 23:51 yalın aksay 157 Kişi okudu

Merhaba Tebernuc bey, Sitenizi ve cevaplarınızı uz...

Soru

Merhaba Tebernuc bey, Sitenizi ve cevaplarınızı uzun zamandır takip ediyorum ve objektif goruslerinizden dolayı bende sorumu yoneltmek istedim. Finanskent tem projesinden hem 2-3 senelik yatırım hemde icinde yasamak amacıyla ikinci elden 2+1 daire arıyısına gectim ve bir kac opsiyon buldum. Daha once cevaplarınızda belirttiginiz gibi projede tapu sorunu oldugundan sadece satıs devir sozlesmesi alım yapılabiniliyor. Benim aldıgım duyumlar tapuların bu sene verilmesinin cok zor oldugudur. İlgilendigim daire 365.00 TL'dir, maliyet hesabımda ise 210 TL pesinat 155 TL bir bankanın verdigi 1.15 oranında banka kredisi,8 yıl banka kredi komisyonu 105.00 TL,7.000 TL emlak komisyon ve devir ücretleri toplamda 477.00 TL'dir. Bu fiyatlardan alım yapılırmı ? Diger sorumlarım ise 1) Tapuların tahmini teslim edilme süresi 2)Kooperatif dairelerine su an kredi cıkmıyor fakat yakında bir banka farklı bir yol ile kredi cıkartmayı planlıyor ve Kiptasın elinde 40 adet daire satısı bekleyen daire mevcut bu kadar dairenin aynı anda satısa cıkması fiyatlara nasıl bir ivme getirir 3)Hasdal baglantı yoluna ne zaman baslanır projenın ikinci etabı ve ilk etabındaki 900 konut ile olusacak trafik mevcut yolu negatif etkilyebilir. 4)Projenin imarı ve dolasıyla tapularına dair davada anlasmazlık yasanan arazi sahibinin leyine sonuclanmıstı. Arazi sahipleri vatandaslarla anlasma saglandıgına dair duyumlar aldım bu konuda sizin bilginiz varmı ? 5) Finanskent 2 projesinin haziran ayında baslanacagı soyleniyor fakat herhangi bir hareket yok arazide bu konudaki düsünceleriniz ?

Ahmet Korkmaz tarafından yanıtlandı.
15 Nisan 2012 | 14:21 Can Metin 157 Kişi okudu

tebernüş bey iyi akşamlar.ben şuan hakkaride doğu ...

Soru

tebernüş bey iyi akşamlar.ben şuan hakkaride doğu görevini yapmakta olan bir öğretmenim.fiside projeinden daire aldım.ama imar sorunu nedeniyle inanın uykularım kaçıyor.ne olacak nezaman bitecek bilmiyorum.fiside projesi hangi emsale göre projelendirilmiştir ve ibb' ye uyuyor mu? iyi kötü bu günlere gelmiş bir projeyi yıkarlar mı? bu sorun sizce nasıl sonuçlanacak? her yazdıklarınızı okuyorum ama lütfen cevap verin. ne yapalım.şimdiden teşekkür ediyorum...

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Nisan 2012 | 19:54 mehmet ince 157 Kişi okudu

sayın kireçci, çerkezköy pınarçada 2 yıl önce te...

Soru

sayın kireçci, çerkezköy pınarçada 2 yıl önce tek tapulu tarla fasfında bir yer aldım sizden öğrenmek istediğim satan kişi şimdi ödediğim paranın 5 katını veriyor ve yeri kendisine satmamı istiyor bu benim için iyi para ama acil ihtiyacım da yok acaba satsam mı yoksa değeri bu trente devam eder mi? şimdiden tşk.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
19 Nisan 2012 | 14:54 hasan hüseyin altın 157 Kişi okudu

Merhaba Ahmet Bey,Nisan 2009'da Soyak Olimpiakent'...

Soru

Merhaba Ahmet Bey,Nisan 2009'da Soyak Olimpiakent'ten 3+1 (120m2)daire aldik, su siralar da satmayi dusunuyoruz. Ancak alali 5 sene gecmedigi icin gelir vergisi doguyor - ki bu da benim hesaplarima gore en iyi ihtimalle -yani kisi evi tamamen nakit alirsa- 6.000-7.000 TL civarinda (ben sadece bir matematikci bir vatandasim; musavir, tapu-vergi dairesi memuru vs degilim). Bu da bizi dusunduruyor acikcasi. Ev, bizim 3 sene once aldigimiz tapuda 51.000 TL gorunuyor. Bugun ise belediyedeki raici 107.000 TL civarinda. Benim hesaplarim soyle:Durum 1: (Alici evi tamamen nakit ile alirsa)51.000 x (UFE_Mart_2012 UFE_Mart_2009)= 66.000 TL cikiyor.Evin raici 107.000 gorundugunden:107.000 - 66.000 = 41.000 TL.41.000 - 8.800 = 32.200 TL.32.200 'un 23.000 'ine karsilik 4.130 TL,kalan 32.200 - 23.000 = 9.200 TL icin de %27'si : 9.200 x %27 = 2.484 TL.Toplam vergi : 4.130 + 2.484 = 6.614 TL.Durum 2: (Alici evi maksimum kredi ile alirsa)51.000 x (UFE_Mart_2012 UFE_Mart_2009)= 66.000 TL cikiyor.Evin raici 107.000, ancak tamamen kredi ile alirsa gercek bedel gosterileceginden, 340.000'e satilirsa, 340.000 TL gorunecek:340.000 - 66.000 = 274.000 TL.274.000 - 8.800 = 265.200 TL.265.200 'un 53.000 'ine karsilik 12.230 TL,kalan 265.200 - 53.000 = 212.200 TL icin de %35'i : 212.200 x %35 = 74.270 TL.Toplam vergi : 12.300 + 74.270 = 86.570 TL.!!!Ben burada bir yanlislik yapiyor olmaliyim ya da pratikte boyle olmamali diye dusunuyorum; sadece 1 tane evimiz var ve dogru yerden ev almadigimiza karar verip satmayi dusunuyoruz, ev alip satmak uzerinden kar etmiyoruz. Vergi dairesi, tapu, belediyelere de gittik ancak kimse net bilgi ver(e)miyor, 'hesabimizi gorunce boyle birsey, siz evi satin, beyannamenizi verince cikar ortaya' diye cevap veriyorlar. Biz tabi ki boyle bir vergiyle evimizi sattiktan sonra karsilasmak istemem; verecegimiz verginin farkinda olarak satma karari almak isteriz. Sizden ricam bu hesaplar pratikte nasil oluyor, yanlislarim varsa duzeltebilir misiniz?Cok cok tesekkur eder, iyi calismalar dilerim.

Ahmet Korkmaz tarafından yanıtlandı.
01 Mayıs 2012 | 12:12 Zeynep Kupeli 158 Kişi okudu

Tebernüş Kireçci bey merhaba;Bildiğiniz gibi Fi-To...

Soru

Tebernüş Kireçci bey merhaba;Bildiğiniz gibi Fi-Tower projesi Eylül 2011'de teslim edilmesi gerekiyordu fakat hala teslim edilmedi. Bu hafta ise inşaatın durdurulduğunu öğrendik İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından. iki sorum olacak size:1-)Sözleşmemi haklı sebeplerden dolayı iptal etsem yatırdığım miktarı en erken ne zaman alabilirim?2-)Büyükşehir belediyesi tarafından inşaatı durdurulan projelerde genelde tekrardan inşaata başlama süresi ne kadardır? Bir seneyi bulabilir mi? Siz olsanız nasıl davranırdınız?Teşekkür ediyorum. iyi günler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Mayıs 2012 | 09:33 Orkun Burak Bürge 158 Kişi okudu

Tebernüş bey merhaba, Özyürtlar NMerkez konusunda ...

Soru

Tebernüş bey merhaba, Özyürtlar NMerkez konusunda bugüne kadar soğukkanlılıkla bekledik. Biz de inşaatçı olduğumuz için haklıdır, inşaat teslim süresi bitene kadar bu süre içindeki hiçbir aksaklıktan kimseye karşı hesap vermek zorunda değil deyip, sorunların çözümlenmesini bekledik. Fakat dün çıkan haberler sonucu aradığımız yetkililer bize 11. kattan sonraki dairelerin "mücbir" sebep doğduğu için ödenen paraların "faizsiz" iade edilerek yapılmayacağından bahsetti. Biz halen paniğe kapılmadan Haziran başı bir açıklama olacak diye bekliyoruz. Fakat, bu konu ile ilgili olan tüm inşaat müellifleri bilmelidirler ki sizin zamanınızda yapmanız gereken rutin ( belediye yada büyükşehir ne ise ) işlerinizde bir açık pay bıraktı iseniz, tüm işlemlerinizi okeylemeden ellerinizde buna ait belgeleriniz olmadan zamana bırakarak bu evleri sattınız ve ertesi zamanda bu işlerinizde sorun çıktı ise, bankada dursa değerlenecek olan para alınıp kullanılıp üzerinden 1 sene geçtikten sonra kusura bakmayın mücbir sebep diyerek iade edilemez. Esenyurtta imar yasası mı değişti yeni kanun mu çıktı? inşaat öncesi veya sırasında halledilmesi gereken kendi sorumluluklarındaki büroksarisiyi aşamadılarsa bu alınan riskin bedelini neden biz ödüyoruz.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
10 Mayıs 2012 | 15:03 Tanya Tamer 157 Kişi okudu

iyi günler hilal hanım,konut projesinde ev satışı ...

Soru

iyi günler hilal hanım,konut projesinde ev satışı gerçekleştikten sonra imarın alınamıyor olması mücbir sebep olarak gösterilebilir mi?

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
18 Mayıs 2012 | 13:22 hülya 157 Kişi okudu

toki emlak konutlarından 2+1 daire aldım.Bu konutl...

Soru

toki emlak konutlarından 2+1 daire aldım.Bu konutların önünden silivri otobüslerinin 24 saat geçme olasılığı nedir ve kanal istanbul projesinin kapsamı alanı içeriside midir vede bu bölgenin geleceği konusunda görüş ve düşüncelerinizi rica ederim.saygılarımla

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
19 Mayıs 2012 | 14:02 HAYATİ TÜRKOĞLU 157 Kişi okudu

sayın kireçci size bir sorum daha olacak cevaplars...

Soru

sayın kireçci size bir sorum daha olacak cevaplarsanız çok sevinirim ist suıltangazi taşocakları bölgsinde bulunan 14 pafta 793 parsel sayılı yerden arazi satın almak istiyorum acaba metre karesi kaç liradır cevabınız için şimdiden teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Mayıs 2012 | 20:35 mehmet hayri 157 Kişi okudu