Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
Hangi gazetede yazacağım?

Hangi gazetede yazacağım?

Askerliği bitirdim ve geldim... Ortalamalar kanununa göre yolun ortasındayım... Askerlikle ilgili fazla bir şey anlatmayacağım. Askerlik, askerlik işte...

Geldiğimden beridir telefonlarım susmuyor... Sağ olsun eş-dost ve arkadaşlar arıyor... Hep aynı şeyleri konuşuyoruz. Soruyorlar: Hangi gazetede başlayacaksın? Bu arkadaşlarımın hepsine aynı yanıtı veriyorum: 1 Haziran Pazartesi gününü bekleyin. Sitede yazacağım hangi gazetede başlayacağımı.

Askerdeyken 2 gazete ile flörtüm oldu... Görüştük. Çalışacağım gazeteden istediklerim şunlar:

- Emlak servisi ekonomiden bağımsız olacak. Bir servis olarak tanınacak.
- En az 5 kişilik bir ekibi olacak.
- Her gün en az 1 sayfa hazırlanacak.

 

Bu şartlar olursa varım. Yoksa ekonomi bünyesinde bir emlak editörü olarak çalışmayı hiç düşünmüyorum.

 

Peki ne yapacağım? Zaten bir işim var. Bugün www.emlakkulisi.com günlük 60 bin ziyaretçiyi geçti. Yaz durgunluğunu atlattığımızda günlük ziyaretçi sayımız 100 bini geçecek. Belki yaz durgunluğunda bile bu ziyaretçiyi zorlayabiliriz... Buna göre stratejiler belirledik. Üzerine çalışıyoruz...

 

Etkinlik ve haber üretimi açısından Türkiye'de 1 numara olduğumuzu zaten siz biliyorsunuz. Sağ olsun editör arkadaşlarım yokluğumu hiç aratmadılar. Ben onlardan günlük 100 bin ziyaretçi bekliyordum döndüğümde... 50 bin ziyaretçi ile teslim ettim. 60 binden fazla ziyaretçi ile aldım. Bu kriz ortamında iyi bir artış oranı. Bazı teknik sıkıntılar yaşanmış. Bunu siz fark etmediniz. Ama şimdi düzeltildi.

 

Kumanda masasına geçtim. Türkiye'nin en büyük emlak haber merkezi bizim bünyemizde. En iyi haberciliği arkadaşlarım yapıyor. Yaptıkları haberlerin benzer ve kopyalarını birkaç gün sonra emlak eklerinde okuyorsunuz. www.emlakkulisi.com medyanın emlak gündemini belirliyor. Onlarca emlak sitesi kaynak bile gösterme zahmetinde bulunmadan haberlerimizi kopyalıyor. Bir kısmı da haberlerimizi "takla attırarak" kullanıyor. Sonuçta emlakkulisi.com'da yayınlanan bir haber onlarca sitede yer buluyor. Bir emlak sitesi olmanın da ötesine gittik... Bir emlak haber ajansı haline geldik.

 

Ziyaretçi kalitesi açısından baktığımızda Türkiye'de emlakkulisi.com gibi bir site yok... Ne aradığını bilen, bilinçli tüketiciler bizi takip ediyor... Günlük milyonlarca ziyaretçi alan sitelerde bile bu kadar nitelikli ziyaretçi olmaz.

 

Tekrar konuya dönecek olursam, istediğim şartları yukarıda belirttim. Bana göre Türkiye'de emlak yayıncılığı ekonomi servislerinin "hegemonyasından" kurtarılmalı. Bu kurtarma görevi bana düşüyor. Bunu başaracağım. Yanlış anlamayın. Ekonomi servisleri ile hiçbir problemim yok. Şu an görevdeki ekonomi müdürlerinin önemli bir kısmı sevdiğim ve takdir ettiğim insanlar...

 

Benim tezim şu: Emlak ile ekonominin mantalitesi farklı. Evet. Emlak gazete servisleri içinde en fazla ekonomiye yakın. Ama işin üzerine yoğunlaşırsanız emlak ile ekonomi arasında dağlar kadar fark var. Emlak haberleri asla ekonomi sayfaları içerisine sıkıştırılmamalı. Bağımsız en az 1 sayfa olmalı.

 

Peki görüştüğüm gazeteler ne diyor? Hepsi yaklaşımıma sıcak bakıyor. Şimdilik bir sonuç elde edemedik. Benim açımdan sonuç elde etmek çok da önemli değil. Bir gün bir gazetede çalışırsam, yukarıdaki şartlar sağlandığı içindir. Yoksa yeni sitelerle ve www.emlakkulisi.com'u çok daha ileriye götürmekle vakit geçireceğim.

 

Sevgili okurlarım siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

 

E-mail: [email protected]

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X