Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
Hangi şirketlerden konut alınmaz?

Hangi şirketlerden konut alınmaz?

Konut satmak ilginç bir iştir... Bir şirket sattığı konutta müşteriyi memnun etmeyi başarırsa, o müşterinin kardeşlerini, kuzenlerini, arkadaşlarını, dostlarını yani tüm çevresini kazanabilir. Eğer müşterisini üzerse de sadece bir müşterisini değil, onun tüm çevresini kaybeder...

Bir önceki yazımda hangi şirketlerden konut satın alınabileceğini kaleme almıştım. Bu yazımda ise hangi şirketlerden konut alınmayacağını sıralayacağım.

İşte konut satın alırken göz önünde bulundurmanız gereken kriterler:

1) Satış sonrası hizmet vermeyen: Bu tür şirketlerden ve projelerinden uzak durun. "Sattım. İşim bitti" mantığı ile hareket ederler. Satın aldığınız konutta yaşamaya başladığınızda sorunlar ile karşılaşırsanız muhatap bulamazsınız.

2) Müşteriye kazanma payı bırakmayan: "Konutları değerinin üzerinde fiyattan satan şirketler" de diyebiliriz. Bir konut projesi satışa çıkarıldığında, inşaat tamamlandığında prim yapacak şekilde fiyatlandırılır. Projeden ilk konut satın alanların kazançlı olacağı bir tablo hazırlanır. Bu tabloda fiyatların ne olacağı az çok bellidir. Konut satın alacağınız şirket, müşterilerine prim potansiyeli bırakmıyorsa o şirketten uzak durun.

3) Teslimi geciktiren: Kimi zaman yaşanılan sorunlar nedeniyle teslimler gecikebilir. Bu normaldir. Ama bir şirket projelerini sürekli geç teslim ediyorsa o şirketten de uzak durun. Bir şirket söz verdiği tarihten önce teslim gerçekleştiriyorsa, bu son derece önemli bir özelliktir. Bu tür şirketleri önemseyin. Bir iddiası olduğu anlamına gelir.

4) Site yönetimi kazanç kapısı olarak gören: Daha önce gerçekleştirdiği projelerde, yaşam başladığında site yönetimini bırakmak istemeyen ve bu yönetimi kazanç kapısı olarak gören şirketlerin projelerinden de uzak durun. Bu tür şirketler müşteriyi "yolunacak kaz" gibi görür.

5) Emsal artırması yapan: Emsal bir projenin yapı yoğunluğu demektir. Bir projede emsal değişikliği yapılabilir. Ama her projesinde emsal artırması yapan, hatta bunu alışkanlık haline getiren şirketlerden konut satın alırken dikkatli olun. Çünkü emsalin artmasıyla birlikte sitenin yaşanırlığı azalır. Bazı durumlarda yapılabilir. Ama bu bir alışkanlık haline gelmişse, konut satın alacağınız şirket sineğin kanadından yağ çıkartmaya çalışıyordur. Kesinlikle uzak durulması gerekir.

Tebernüş Kireçci

E-mail: [email protected]


Konut fiyatları ne zaman patlar?

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X