Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
tebernuskirecci yazıyor

İkinci el otomobilde sorunları çözmek çok mu zor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "İkinci el otomobilde sorunları çözmek çok mu zor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 6 maddelik analizi...


1) Türkiye ve dünya olağanüstü bir dönemden geçiyor. Bu dönemde ev fiyatları da otomobil fiyatları da yükseliyor. Ev fiyatlarını düşürmek zor iş. Evin yapımı uzun süreç alıyor.

2) Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın son yıllardaki uygulamaları nedeniyle yeni inşaata başlamak güç ve pahalı.  Otomobilde fiyatlar "uçmuş" durumda. Bunun önüne geçmek çok mu zor?

3) Otomobil fiyatlarını düşürmemenin çözümü ÖTV indirimiyse ÖTV indirimi, KDV indirimiyse KDV indirimi yapılmalı. Otomobil fiyatlarındaki çılgın artışın önüne geçilmeli.

4) Ev fiyatları, ev kiraları, otomobil fiyatları ve otomobil kiralarındaki son 1 yıllık fiyat artışı ortada... Gıda fiyatlarındaki artışlar ortada. Tüm bunlar yaşanırken yıllık yüzde 12'lik enflasyona halk inanmaz.

5) Bu konuda ekonomi yönetimine düşen vakit kaybetmeden yapılması gerekeni yapmak. Sorunu çözmek. Hayat pahalılığı üzerindeki otomobil fiyatları baskısını dizginlemek.

6) Ne yapılırsa sıfır ve ikinci el otomobillerde fiyatlar düşer? Makul ve mantıklı seviyelere gelir? Bu konuda görüşü olan varsa dinleyebiliriz. Sadece eleştirerek bir noktaya varamayız. Çözüm önerisi olan varsa buyursun söylesin. Mikrofon sizlerde...


Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için Buraya tıklayınız

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X