Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
Merkezde ucuz ev yok mu?

Merkezde ucuz ev yok mu?

Editörü olduğum www.emlakkulisi.com internet sitesinde ve her gün konut sayfası hazırladığım 20 dk gazetesinde, birlikte çalıştığımız editör arkadaşlarımla günde 10 civarında konut haberi hazırlıyoruz.

20 dk hergün 400 bin kişiye ulaşıyor İstanbul'da. Sabahları 06.00 ile 09.00 arasında ücretsiz dağıtılıyor. İstanbul'un  genç ve dinamik kesimi okuyor. İnanılmaz ilgi var.

www.emlakkulisi.com'unkuruluşunun üzerinden 15 ay geçti. Günde 30 binin üzerinde ziyaretçi geliyor. Çeşitli aralıklarla takip edenler 100 binden fazla. Kanada'dan Avustralya'ya, ABD'den, Almanya'ya dünyanın dört bir tarafında yaşayan ve Türkiye emlak piyasasını yakından takip etmek isteyen kesim var okurlarımız arasında. Türkiye ve dünya genelinden günde 50'den fazla e-mail geliyor. Tamamına, kısa da olsa yanıt yazıyorum. Gelen soruların önemli bir kısmında sorulan soru şu: Sizin fırsat olarak sunduğunuz ucuz konutlar genelde kent dışında. Merkezde ucuz konut yok mu?

Emin olun. Olsa kesinlikle herkesten önce siz duyardınız. Merkezde sıfır konutların en ucuzunun metrekaresi 4 bin YTL'den başlıyor. 100 metrekare konut için en az 400 bin YTL'yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Sapphire gibi bir projeden ev alacaksanız da en az 1 milyon doları. Penthouse daire alacaksanız da 5 milyon dolarınız yada 5 milyon dolar kredi kullanacak gelirinizin olması gerekiyor.

Peki merkezden ucuz ev sahibi olmak için ne yapmak gerekiyor? Yeni bir ev istemiyorsanız işiniz kolay. Yeni bir ev istiyorsanız, bulmanız şimdilik zor.

Merkezden ucuz ev sahibi nasıl olunur?

Beşiktaş, Bakırköy, Kadıköy, Şişli veya Üsküdar. Tercihiniz neresi olacaksa önce onu belirleyin. Sonra ilçenin hangi semtini istiyorsanız oraları dolaşmaya başlayın. Emlakçılarla görüşün. Ev sahipleriyle konuşun. İstedikleri fiyatın yarısını teklif edin. Yarısı az olursa evin değeri size göre ne ederse o fiyatı verebileceğinizi söyleyin. Çekinmeyin. Teklif vermek parayla değil. Fiyatı istediğiniz seviyeye çekerse alın.

Çekmezse?

Çekmezse endişelenmeyin. İstanbul'un merkezi lokasyonları satılık ikinci el ev kaynıyor. Mutlaka çekecek birisini bulursunuz? 6 ay, 1 sana boş kalan evler sonsuza kadar boş kalacak değil ya.

Son söz: Bunu yaparken evlerin yaşını ve depreme karşı dayanıklı olup olmadığını araştırmayı gözardı etmeyin. Sırf ucuz, cazip veya kelepir diye depreme dayanıklı olmayan eve para verilmez.

E-mail: [email protected]



Bir milyonerin hikayesi...

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X