Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
Nereler prim yapacak?

Nereler prim yapacak?

İnsanlar biraz iyi bir emeklilik biraz da çocuklarının geleceğini güvence altına almak için gayrimenkul yatırımı yapar.

Gayrimenkul yatırımında uzun vadede en iyi getiriyi sağlayan enstrüman arsadır. Doğru zamanda, doğru fiyatla, doğru bir lokasyondan alınan bir arsanın uzun yıllar ortalamasında sağlayacağı getiriyi, bırakın herhangi bir yatırım aracı ile karşılaştırmayı, tüm yatırım araçlarının getirilerinin toplamıyla bile karşılaştıramazsınız. Bunu tartışmaya, konuşmaya bile gerek yok.

Şimdi bunları bir tarafa bırakalım ve doğru lokasyonun neresi olduğunun, nasıl anlaşılacağına kafayı yoralım.

İstanbul için otoban iyi bir eşik. Otobanın kuzeyi yüksek bir prim vaat ediyor. Otobanın güneyinde kalan bir kaç lokasyonu bir kenara bırakırsak, arsa ve arazi yatırımı için kuzeyden şaşmayın. Ayrıca Doğu'da Kartal-Pendik-Tuzla ve Batı'da Çatalca-Büyükçekmece-Silivri üçgenleri yüksek prim potansiyeli taşıyor.

Ankara'da Eskişehir Yolu'ndan şaşmayın. İzmir'de ise durum biraz karışık.

Diğer kentlere gelince... Kent hangi bölgeye gelişiyorsa, o bölgeyi tercih edin. Daha önce de sık sık belirttiğim gibi birden fazla yöne gelişen kentlerde, kentin hızlı gelişen yönünü tercih edin. Hiç pişman olmazsınız.

Emlak yatırımdan iyi para kazanmayı düşünüyorsanız, imar planlarını inceleyin. Gerçi İstanbul'da yaşayanlar büyük talihsizlik yaşıyor. 1/100.000 ölçekli planlar iptal edildi. Şimdi iptal gerekçelerine bakılarak yenisi hazırlanacak. Ama emin olun o da iptal edilecek. Niye? Çünkü ''Borsa tüyo dağıtım merkezi'' gibi çalışan İstanbul Metropolitan Planlama Merkezi'nin hazırladığı planlar bir bütün olarak kente yön verecek planlar değil. Parsel ve arazi kurtarma operasyonları içeren çalışmalar. Dolayısıyla bunlara plan bile dememek doğru olur.

(Tüm bunlara rağmen bu planların taslaklarını sitemizde yayınlıyoruz. Sitenin tepesindeki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.)

İstanbul dışında yatırım yapacaksanız imar planlarını iyi inceleyin. Hem de çok iyi. İyi bir emeklilik, çocuklarınıza iyi bir gelecek sağlamanın tüm ipuçları imar planlarında gizlidir. Size kalan sadece bu planları doğru okumak.

Not: Şimdiden yeni yılınızı kutluyorum.

Tebernüş Kireçci

E-mail: [email protected]



İkinci el konut piyasası ne olacak?

 

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X