Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
Oturulacak evler var, yatırım yapılacak evler var!

Oturulacak evler var, yatırım yapılacak evler var!

Hafızam beni yanıltmıyorsa Emel Müftüoğlu'nun şarkısıydı "Eğlenilecek kızlar var. Evlenilecek kızlar var"

Şarkının sözlerini konuta uygulayacak olursak; oturmak için alınacak evler var, yatırım yapmak için alınacak evler var. Peki bir evin oturulacak mı, yatırım yapılacak mı kategorisine girdiğini nasıl anlayacağız?

Öncelikle size şunu hatırlatayım: Türkiye'deki yaygın kanının aksine konutun iyi bir yatırım aracı olduğuna inanmıyorum. Gayrimenkul yatırımı üzerine yazdığım Emlak Yatırım Rehberi ve Gayrimenkulden Nasıl Para Kazanılır? adlı kitaplarımda bu konuları yer yer anlattım. Sırası gelmişken burada tekrarlayayım.

Teorimin özeti şu: Bu ülkede yatırım amaçlı ev almak büyük hatadır. Kira gelirine ihtiyacınız yoksa, gidin arsa alın. Çok fazla paranız varsa geniş araziler alın. Kira gelirine ihtiyacınız varsa konut yerine işyerini, dükkanı tercih ettin. Çünkü geçmişe yönelik değerlendirmelerde görüyoruz ki 10, 20 veya 30 yıllık vadede, iyi bir lokasyonda alınan bir dükkan reel bazda konutun en az 3, 5 hatta 10 katı prim yapar. Üstelik işyerinin kirası çok daha sağlamdır.

Bu konuyu burada bırakalım. Gelelim "oturulacak evler ve yatırım yapılacak evler" konusuna...

İstanbul'da öyle konut projeleri var ki, kiraya verecek olsanız kıyamazsınız. Aşırı özenilmiş. Üzerine titrenmiş. Orijinal olmak adına değil, gerçekten orijinal detaylara yer verilmiş. Proje insan odaklı... Sizin adınıza, eşiniz adına, çocuklarınız adına her ayrıntı düşünülmüş... Bu evler oturmak için alınır.

Öyle projeler de var ki sırf orijinal görünsün diye bir şeyler yapılmaya çalışılmış. Lokasyonu yanlış, kat sayısı yanlış, yoğunluğu yanlış... Binanın yeni ve depreme dayanıklı olması dışında neredeyse doğrusu yok projenin... Bu evler yatırım amaçlı alınır.

Benden bu kadar tüyo yeter. Hangi projenin oturmak için hangi projenin yatırım amaçlı alınacağına siz karar verin.

E-mail: [email protected]



Arsa fiyatlarını düşürebilecek 5 etken!



Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X