Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
Şimdi ev alınır mı?

Şimdi ev alınır mı?

Şimdi ev alınır mı? Dünya 1 yıldır mortgage kriziyle boğuşuyor. Okumuş çocuklara göre krizin daha da derinleşmesi bekleniyor.

İç politikada kara bulutlar dolaşıyor. AKP'nin kapatılması kesin gibi... Siyasi yasaklar gelecek. Sonbahar'da iki sandık birden seçmenin önüne koyulma ihtimali yüksek. Konut kredisi faiz oranları yükseliyor... Yani özetle gelecek belirsiz...

Peki dünyada ve Türkiye'de bunlar olurken ev satın alınır mı? Yoksa beklemek mi gerekiyor?

Daha önceki yazılarımı okuyanlar bilir: Türkiye'de hiçbir dönemde yatırım amaçlı ev satın almayı tavsiye etmedim. Böyle bir ortamda yine tavsiye etmiyorum. Yani yatırım amaçlı düşünüyorsanız konuttan uzak durun.

Ama oturmak için soruyorsanız: Kaçırmayın.

Niye? Şimdi nedenlerini sıralıyorum:

1) Para ve sermaye piyasalarında bir kural vardır. Kural şudur: Herkes alırken, satmak. Herkes satarken, almak. Gayrimenkul piyasası para ve sermaye piyasalarına göre daha sınırlı hareket yeteneğine sahiptir. Dolayısıyla bu birebir gayrimenkul piyasası için geçerli değildir. Ama herkesin konuta yüklendiği dönemde, satın alırken dikkatli olmak gerekir.

2) Bir çok proje, çok düşük kar marjlarıyla satılıyor. Bazı kampanyalarda çok yüksek sübvansiyon var. Bu kiradan kurtulmak veya evini değiştirmek isteyenler için iyi bir fırsat.

3) Faiz oranları yükselişte. Yükselişin nereye kadar süreceği belli değil.

4) Özellikle de kiracılar için resmi enflasyon oranlarının hiçbir önemi yok. İstanbul'da kiralar enflasyonun her zaman üzerinde artar.

Peki konut fiyatları düşer mi?

Bu tamamıyla siyasal istikrara bağlı. Siyasal istikrar bozulursa konut ve emlak fiyatları düşer. Ama siyasal istikrar bozulduğunda faiz oranlarının nereye kadar yükseleceğini -ben de dahil- kimse bilemez.

Sonuç olarak size tavsiyem şu: Piyasada birbirinden cazip onlarca kampanya var. Peşinatınıza ve aylık ödeyebileceğiniz taksitlere göre mutlaka bir alternatif bulabilirsiniz. Uygun koşulları olanlar için İstanbul'da iyi bir konuta sahip olmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Kiracıysanız veya evinizi değiştirmeyi düşünüyorsanız fırsatları kaçırmayın.



E-mail: [email protected]


Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X