Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
Tebernüş Kireçci: Talepte patlama nereye kadar sürecek?

Tebernüş Kireçci: Talepte patlama nereye kadar sürecek?

Konut piyasası Nisan ve Mayıs aylarında tavan yaptı. İstanbul'un Avrupa Yakası'nda son 1 yıldır Esenyurt ve Halkalı'da hareketli olan piyasada eksen kayması var. Güneşli ve Basın Ekspres Yolu yoğun ilgi odağı.

Mar-Yapı'nın G Plus projesi ile başlayan, Ağaoğlu 212 Ofis ile devam eden yeni eksende Fer Yapı'nın İstwest'i, Torunlar'ın  Mall of İstanbul'u ile devam eden bir hareketlilik sözkonusu. Bu akstaki projelerde fiyatları yüksek bulanlar ise rotayı Halkalı projelerine ve Ağaoğlu My World Europe'a çeviriyor. 

Halkalı'da satışta olan Eroğlu Yapı'nın İstanbul Lounge 1 ve 2'si, Şua İnşaat'ın Elite City'si,  Avrupa Konutları Atakent 3 ve SİNPAŞ GYO'nun İstanbul Sarayları ve Bosphoruscity yoğun ilgi odağı.

Anadolu Yakası'na gelince, Anadolu Yakası'nda Ataşehir her zamanki gibi... Sessiz akan derin nehirlere benziyor.Fiyatlar zirve noktalarda. Maltepe'de Dap Yapı'nın Burgu Kuleleri ile başlayan hareketlilik sürüyor. Başıbüyük'te Özyazıcı İnşaat'ın Nish Adalar'ı ve Yılmazlar İnşaat'ın Fuaye Süreyyapaşa'sı yoğun ilgi odağı Kartal'da ise ufak çaplı hareketlilik var. Olması gereken düzeyde değil... Marmaray ve yeni adliye sarayı ile birlike hareketlenecek bir lokasyon olan Kartal yılın son çeyreğinde canlanacak gibi görünüyor. Kurtköy ve Aydınlı ise gayet canlı Çekmeköy-Sancaktepe hattı ise metro beklentisine kilitlenmiş durumda.

İstanbul konut piyasasında son 2 aydır durum yukarıda anlatıtğım gibi. Peki gelecek aylarda ne görünüyor? Belirleyici olan seçim sonuçları. Seçimden yine bir parti tek başına iktidar olarak çıkmayı başarırsa konut ve gayrimenkule ilgi artarak devam edecek. Temmuz ayında biraz yavaşlayabilir. Sonrasında hareketlilik aynen devam edecek gibi.

Bu hareketliliğin nedeni ne? Tabii ki faiz oranlarının tarihi dip seviyelere yakın olması ilk neden. İstanbul'da insanlar artık çok daha iyi evlerde yaşamak istiyor. Parkı, otoparkı ve güvenilği olan, depreme karşı dayanıklı binalarda... Yeni sitelerde... Yoksa insanlar yıllarını ipotek altına alarak bu kadar borçlanmayı seçebilir mi?

Merkez Bankası'nı yönetenler bunu anlamasa da maalesef böyle... İstanbullular daha iyi evlerde yaşamak için uğraşıyor ve emek harcıyor.

Yanılıyor muyum?


Haftaya görüşmek üzere

Tebernüş Kireçci



Büyükdere sendromu gelişme akslarına sıçrar mı?

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X