Kentsel dönüşüm projeleri

Soru

Manisa Salihli de su an üç katı yapılmış durumda olan bir binanın 4. Kat müstaki tapu muz var ancak belediye bina eski olduğu için kat için izin vermiyor bizim orada ki hakkımız yıllardır atıl duruyor.emsal binalar 5 katlı kentsel dönüşüm bölgesi kapsamında bizim yapabileceğimiz birşey var Mdır. Teşekkür ederim .

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
24 Haziran 2018 | 11:40 Murat bayhan 673 Kişi okudu

Yeni ev sahibi çıkarabilirmi

Soru

1 ay önce ev kiraladığımız ev satıldı yeni evi alanın 50 mt ileride kendi evi var fakat bize ihtarname gönderdi 6 ay iöibde çıkmamız için. Bizim oturduğumuz ev site içinde havuzlu çocuğum için havuzlu ev aldım biz oturacağız diyor. Çıkartabilirmi yeni taşındım evede masraf yaptım bunlar neolacak Kimden isteyeceğim yada haklarım belerdir.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
24 Haziran 2018 | 11:23 İnci polat 1229 Kişi okudu

İmar Barışı E-Devlet Başvuru Neticesi

Soru

Merhabalar kolay gelsin daha önce de sizlere yazmıştım , istanbul sınırları içinde iskanı olan binamızdaki dükkanı 1,5 netre kadar uzattık bunun ile ilgili imar barışından faydalanmak istediğimizi belirtmiştik, dün e devletten yaptığımız başvuru neticesinde 1932tl bir ödeme çıkardı sistem bize, biz bu ödemeyi yaptıktan sonra bize yapı kayıt belgesi verecekler zannımca , peki biz bu imar barışından yararlarndık daha önce de belediye bizden ilgili aykırılığın düzeltilmesi talebinde bulunmuştu, belediye bu durumdan vazgeçer mi biz neticede imar barışından faydalanıyoruz.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
24 Haziran 2018 | 10:46 emrah KIRANLI 1225 Kişi okudu

Arsa tapulu binada kat mülkiyeti

Soru

Merhaba ,Arsa tapulu binada bir kişinin kabul etmemesi halinde diğer ev sahipleri kat ittifaku için müracaat edebilirmi.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
24 Haziran 2018 | 02:21 Serdal kaygusuz 985 Kişi okudu

yapı kayıt belgesi başvurusu hakkında

Soru

merhaba iki aile oturuyoruz.terası böldük acaba yapı kayıt belgesi başvurusu yapıp elektirik.su.doğalgaz ayrı ayrı bağlatabilirmiyiz.2014 iskanlı yapı teşekkürler

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
24 Haziran 2018 | 01:19 hakan yeşilyurt 680 Kişi okudu

oturmak için daire alacağım

Soru

fatihte oturmak için çapada bir daire almak istiyorum. 40 yıllık bir binada 1. kat bir daire var içinin tamamı yapılması gerekmektedir. yaşlı biri oturuyormuş daha önce dairede. bu daireyi 300 e almak mantıklı mı sizce ? 85 m2 bir daire

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Haziran 2018 | 19:47 barış gül 963 Kişi okudu

İstimlak durumunda hangisi mantıklı ?

Soru

Merhaba Tebernüş bey, 30 seneden fazla Altınşehirde 300 metre kare arsa üzerinde tek katlı 30 senelik evde oturuyorum.Arsa tapumuz mevcut,konum olarakda hem küçükçekmece gölünü ve kanalı cepheden gören yakın bir yerde arsamız fakat konut yapı rezerv alanı olarak geçiyor.Bir yandanda imar var yani mütehatite verildiği takdirde çift daire üzerinden bodurmla 4 kat yapı izni var mütehaitler yüzde elli veriyor arsa sahibine buna göre rezerv alanı olduğu düşünüldüğünde yapı izni varken.İstimlak olduğu düşünüldüğünde Arsa tapusu ile mi elimiz kuvvetli olur yoksa mütehaite verip 4 daireyi alıp elimizde daire tapusu olması mı mantıklı şimdiden teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Haziran 2018 | 18:31 Adem Öztürk 3597 Kişi okudu

Tarla hissesinin 3. bir kişiye satışı ve diğer hissedarın şufa hakkı

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, Babam 1997 yılında hisselerin henüz kanunen satışına engel olunmadığı zamanlarda içine bir ev yapar, bağ bahçe işleri ile uğraşırız diye tamamı 15300 m2 olan bir sulu tarım arazisinin 4417 m2 sini satın almış. Diğer hissedarın izni olmadan tarla üzerinde herhangi bir tasarruf yapamayacağını öğrendiği zaman ise iş işten geçmiş kanun değişmiş satışı yalnızca hissedara ya da beraber başka bir kişiye olabilir demişler. Babam diğer hissedara kendi payını satabileceğini yahut onun payını alabileceğini söylemiş fakat adam ne almaya ne satmaya razı olmuş. Bu iş yıllardır böylece sürüp gidiyordu. Geçen hafta İl Tarım Müdürlüğüne gittim. Tarladaki hissemi 3. Bir kişiye satabileceğimi söyledi fakat diğer hissedarın ön alım hakkı olduğunu da belirtti. Şufa hakkının ortadan kalkması için 2 yıl geçmesi lazımmış yahut diğer hissedara noterden ihtar çekerek bu süreyi 3 aya indirebileceğim bilgisini verdi. Size sorum şu olacak; Ben satışı yaptıktan sonra mı ihtarname çekmem lazım yoksa tapu devrinden önce mi çekmem lazım. Tapu devrini yapmadan önce notere gidip ?Biz buradaki hakkımızı satıyoruz almak istiyorsanız buyurun alın yoksa başka birine satıyoruz? desek ve 3 ay boyunca herhangi bir girişimleri olmaz ise satışı yapsak diğer hissedarın şufa hakkı sona ermiş olur mu? Bu tarlanın emlak beyan değeri neredeyse yok gibi bir şey 685 TL gibi bir rakam telaffuz ediyor belediye. Biz bu beyan değerini, sattığımız gerçek değerden gösterdiğimiz takdirde diğer hissedar bu değerden almak zorunda mı kalır yoksa beyan değerini düşürmek için dava hakkı var mıdır? Şimdiden çok teşekkür eder iyi günler dilerim.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Haziran 2018 | 15:32 Gökay Akdaş 2209 Kişi okudu

kat itifak tapum var ama iskan ve kat mülkiyet tapum yok

Soru

merhaba sorum şu 7 katlı binada 1 tane dairem var kat itifak tapusu ama banka kredi cıkmıyor sebemine gelince ruhsatta 120m2 görünürken daireler 170 m2 yapı kayıt belgesi alabilmek icin toplumu muracet etmemizmi lazım yoksa ben tek dairem icin muracat edebilirmiyim

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Haziran 2018 | 13:38 sıtkı demirci 638 Kişi okudu