Alka ile ilgili görüşleriniz
Tebernüş bey merhaba, Alka ile ilgili görüşlerinizi öğrenebilir miyiz?
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Tebernüş bey merhaba, Alka ile ilgili görüşlerinizi öğrenebilir miyiz?
33 Yıl Devlet memurluğu sonrası 600000 TL. ikramiye alarak emekli oldum. Piyasa malum. Arsa alayım dedim fiyatlar uçuk veya bu para ile alınabilecek arsalar dağ başında vb. arazi almak da kısa zamanda kazanç getirmez düşüncesiyle pek istemiyorum. Acele karar verip parayı çarçur etmek de istemiyorum. Sizin tavsiyeniz benim için değerli. Bana nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz. Saygılarımla,
Selamlar Tebernüş Bey nasılsınız? Yatırım amaçlı ev almaya gücümüz yetmediğinden yaklaşık 1,5 yıldır borsa istanbul a yatırım yapmaktatım sizce önümüzdeki dönemde borsada riskler artıyor mu yoksa bu dönem biriktirmek için uygun bir dönem mi açıkcası yatırım amaçlı ev almak çok anlamlı gelmiyor (kiracı, kira, ev tadilatı vb bir sürü problem) uzun vadeli 3-4 yıllık dönemde hem küçük hem hızlı büyüyen hemde temettü olarak 3 farklı şirket gurubundan yapılan portföyle yola devam edilebilir mi? Siz borsaya güveniyor musunuz? saygılar sağlıklı günler
Hocam yeni dönemde orta vadede konut ve borsa için bir değerlendirmenizi alabilir miyiz?
Tebernüş Bey merhaba. Umarım iyisinizdir. Sizlerden de öğrendiğimiz gibi, konut alırken gösterilen rayiç bedel, 5 yıl içerisinde satılması durumunda önem arz etmektedir. Arsa (Tarla değil) (Müstakil parsel) alırken de rayiç bedelin gerçek değerinden düşük gösterilmesinin herhangi bir sakıncası var mıdır? Cevabınız için teşekkürler.
Merhaba Tebernüş Bey Dapyapı Yeni Levent projesindenden 3 arkadaş bahçe katı yanyana ev aldık .6 ay sonra da projede degişiklik yaptık diyip bahce katlarını 1.kat yaptılar.Görüstük ama bir sonuc alamadık.Emlak konut garantör olduğu icin onlara gittik 2 ay boyunda her iki tarafta haklı oldugumuzu söyluyor lakin aldıgimiz evi bize vermeyecekler onu anladik.Bizi top gibi çevirip duruyorlar.Proje bitmediği için hukuk yolu da kapalı sizlerden ricam bu konu hakkında tavsiyeniz ne olur du acaba. Teşekkürler.
Merhaba daha önce Zekeriyaköy ve vadistanbul ile alakalı sordugumda, yanlış anlamadıysam vadistanbulun deprem acısından sorunlu olabileceğinden bahsettiniz. Ben şuanda skylandde yaşıyorum, bina deprem yönetmeliklerine uygun yapılmış. Kastınız vadi kenarı oldugu için sorun olabileceği mi? Vadi teras evler vs diğer bütün hepsini etkileyen bir şey tabi ki bu.
Merhabalar Niğde Çamardı bademdere mevkinde mera arazisi mevcuttur benim burada iki tarlam bulunmaktadır. İki tarlamın ortası mera ben orta kısmına ceviz ağacı ekimi yapsam ne gibi bir ceza alabilirim. Veya nasıl kiralama yapabilirim. Birde şu şekilde bir sorum daha olacak. Ben ceza aldım cezamı ödedikten sonra burayı ecrimisli olarak kiralayabilirmiyim veya ağaçları sökebilirler mi tekrardan saygılarımla
Merhaba Tebernüş bey , Arsa ya da tarla 5 yıl içinde prim yapacak yerler konusunda tavsiyeleriniz almak istiyorum lütfen? Başka kişilerin sorularını okuyorum ancak cevaplarını göremedim.
Tebernüş bey merhabalar, Bursa?da yeni bir yerleşim bölgesinde (Kızılcıklı) inşaat firmasından %30 peşinat ve kalan tutar %89 orandan 5 yıl vadeyle yatırım amaçlı ev almayı düşünüyoruz. Teslim tarihi Mart 2024 ve bitiğinde kiraya vermek niyetimiz. Oran çok cazip geldiği için ve ödeme planı bütçemize uygun olduğu için böyle bir yöntem tercih ettik.Size sormak istediğim böyle bir dönemde böyle bir yatırım mantıklı mı? İkincisi güney cepheye bakan fakat site içi olduğu için karşı blokla arasında 2-3 metre mesafe alan daire seçmek mi yoksa site dışına bakan önü daha ferah cepheyi tercih etmek mi mantıklı.Güney cephe görüş açısı olarak çok sıkışık. kuzey doğu cephe ferah önü yol ve karşıdaki binalarla mesafesi var . Kuzey batı ise en ferah cephe . Çok kararsız kaldık, kiraya vermek amaçlı düşünüyoruz hangisini tercih etmeliyiz bilemedik . Bir de senetlerde daire numarası vs yazıyor olacak , tapuyu birkaç ay sonra maddi olarak ferahlayınca almamızın bir sakıncası olabilir mi ?