Ev sahibi olmak istiyorum nasil olabilir
Uzman cavusum karsta nasilev sahibi olabilirim yardimci olur musun
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Uzman cavusum karsta nasilev sahibi olabilirim yardimci olur musun
iyi akşamlar Tebernüş bey. Basınköy de havacılar sitesinde 200 metre kare arsa paylı , yarı camlı bodrum katı ile birlikte 4 katlı , net 220 metrekare müstakil bir evi 400 bin dolara satın aldım. yalnız 50 bin dolarlık tadilat gerekli ve catı katı ile ikincı katı denız ve göl manzaralı; sizce iyi bir yatırım yapmiş oldum mu? Teşekkürler iyi çalişmalar
Otel konsepti residence yalanı! adlı yazınızın tam bizi anlatıyor bu konuda her türlü mağdur edildik . Yıllar önce otel olacak diye çok yüksek fiyatlara aldığımız yerleri şuan zararına bile satamıyoruz.bize yardımcı olma yada yol göstermeniz mümkün mü?Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba,esenyurtta ev aradık yatırım amacıyla,emlakçılara sorunca acele edin daha da yüklselecek diyorlar.sanki herkes ev almalı burdan gibi bir hava gördüm.her tarafta satılık kiralık evler var.fiyatlarda da aralarında uçuk fiyatlar var.yani demek istediğim burdan alırsak site içinde ev almak da yoksa mahalle arasında ev almak mı?ya da bunları bir kenara bırakıp kiracılı uygun fiyatla İstanbul merkez ilçelerinde dükkan almak mı mantıklı?
Merhabalar Babamın 1/4 oranında sahip olduğu tarlalar miras yoluyla bana ve abime kaldı zaten oranlı halde tapu müdürlüğünde tapunun iki kişi adına çıkacağı ancak hisse oranı belirtilmeyecegini söylediler boyle bir şeyi ilk kez duydum hiç de anlamadım ne önerirsiniz
Merhaba. Biz 8 kardeşiz. Babamın vefatiyla aynı ilçe sinirlari icinde 35 dönüm bir yerde, 5 dönüm farkli bi yerde olmak üzere iki farkli arsa miras kaldi. Bu 35 dönümlük arsa satilarak 7 kardese paylastirildi. Bu kalan ayri olan 5 dönümlük arsayi ben üstüme almak istiyorum. Ama üstüme devir islemi yapilamadiğını, sadece o 35 dönümü alan kisiye satabileceğimizi söylüyorlar. Böyle bi zorunluluğumuz var mi? Kendi üstümüze devir alamiyor muyuz?
mrb. hocam benim sorum bizim binada asansör eksikliklerinden dolayı asansöre ruhsat alınamıyor , bu sebeple de yapı kullanma izin belgesi de alınamıyor ancak elektrik su aboneleri yapıldı. asansör konusu bimer e şikayet edildi ve yapı kontrol firmasına kadar denetleme geçirdiler şimdi yapı kontrol firması bizleri tebligat çekip binaları boşaltacağız , müteahhit asansörleri yeniden yapsın size teslim etsin dyr.bende öyle bişey yapamazsınız , insanları tapulu mülkünden çıkarma yetkisi diye bir yetki olamaz dedim. binanın iskan ruhsatı olmazsa bal gibi olur denildi. böyle bişey olabilir mi. asansör yapımı için insanların binayı boşaltması neden gereksin. aydınlatırsanız çok sevinirim. saygılar
Merhabalar Tebernüş Bey, Sorum kısa ve net: emlakçı komisyonlarının(%3, hem de satıcı ve alıcıdan) siz de çok fazla olduğunu düşünmüyor musunuz? 300000 Tl lik bir evin satımından emlakçının aldığı para Türkiye'deki ortalama maaşın 2 katından fazla oluyor. Cidden iyiymiş!
Yalova Çiftlikköy bölgesinde arsa alımı 2 yıllık süreçte geri dönüşümü nasıl olur? mantıklı bir yatırımmıdır ?
İyi günler Tebernüş bey ben Bahçeli dubleks ev alıyorum.tapuda depolu mesken olarak görünüyor. Dairenin ilk katında açık mutfaklı bir salon var alt katta 4 oda, banyo tuvalet var.önünde Bahçesi filan var ama tapuda öyle bir yazı görünce korktum.binanın iskanı 30 en geç 40 gün sonra alınacakmış.bende şuan binanın iskanı yok diye müteahhite 5000 lira eksik ödeme yapacağım, iskan alındığında 5000 liranı veririm dedim kabul etti.bu daireyi alırsam ileride bir sorun yaşarmıyım? Kendim oturacağım kiraya filan vermeyeceğim ileride satarken filan bir sorun olur mu?