bahçe alanı kullanımı serefiye hakkı, Belgin Bilgiç

Soru

Belgin Hanım , ailenden kalma dairemiz (girisin ustu 1. kat ) bir kafe tarafından yıllardır kirada. Kafe girisi zemin kat cadde tarafından caddeye bakan alan eskiden otoparktı. 9 sene once kafe burayı duzneledi ve acık hava oturma alanı yaptı. Yaklasık 20 tane masa alacak kadar buyuk bir alandan biz hic serefiye payı almıyoruz. Kafe sahibi ondeki alanın dukkan önü olarak degerlendigini belirtip bir ödeme yapmıyor. Apartmanda toplam 12 bagımsız bolum var . Bu alan herkesin ortak kullanımına acık bir alan degilmidir ? saygılarımla, Murat

Belgin Bilgiç tarafından yanıtlandı.
15 Eylül 2014 | 15:09 MURAT ÜSTÜN 439 Kişi okudu

yabancilara satilan evler ve ev fiyat pazarliklarinin rakamsal yansimalari

Soru

Merhabalar, oncelikle hizli bir geri donus sagladiginiz icin tesekkur ederim. Cevaplar gayet tatmin ediciydi. Dogru anladigim kadariyla Atasehir cevresindeki evlerin kira carpani 250 ay olmali fakat nominal fiyatlara gore 300-350 ay civarinda . Buna gore, kira fiyati makul ise , Atasehirde ev fiyatlarinin 16% olmasi gerektiginden pahali oldugunu anliyorum veya kiralarin olmasi gerektiginden 16% daha ucuz oldugunu anliyorum. Pendik hatti ve 1+1 ler icin cevap gayet net. tesekkur ederim. Kusura bakmayin, sorumu yazarken arkasinda rasyoneli biraz uzun olarak acikliyorum. Yabancilarin yurtdisinda ev almasinin arkasinda yatan iki adet major motivasyon oldugunu dusunuyorum. Birincisi: emeklilige bagli yasamini farkli bir ulkede gecirme istedi ( Almanlarin , Antalya , Alanya, Dubrovnik, lefkada... Ispanyonlarin Fas'in kuzeyi,.. Fransizlarin Tunus'a yerlesmesi, Ingilizlerin Kibris, dogu afrika vs...) Bunun da sebebi , hayatlarini idame ettirebilmek icin daha az bir maddi gidere sahip olmak ve hava sicakliklarinin geldiklere yerlere nazaran daha sicak olmasi gibi. Bu sebeple Turkiyenin guney bolgelerine olan yabanci ev talebi gayet makul ve bu da ev fiyatlarini yukseltir. Ikinci motivasyon sebebi, sadece yatirim amaciyla ( kira/carpan oraninin dusuk olmasi) kira geliri ve evin prim yapmasi beklentisiyle gerceklesir. Istanbul"da gerceklesen yabancilarin aldigi gayrimenkul aliminin prim beklentisiyle gerceklestigini dusunuyorum. Buna istinaden , yabancilarin kisa vadeli bu talepleri ( 2014-2017) hedef primlerini yaptiktan sonra satima gectikleri zaman Istanbul emlak sektorune etkileri olabilecek ekonomik agirliga sahipler mi? Eger etkilerlerse, bu mevcut fiyatlarin yukselisinde ayni etkiye sahip olduklari varsayimina ulasabilirmiyiz ? Hayat bazen rasyonellerle olculemiyor ne yazikki :) Mevcutta Istanbul co k kozmopolit bir kent , komsularimiz genelde istanbul disindan gelen 1 veya 2.kusak vatandaslarimiz ve geldiklere bolgelere ozgu yasama kulturlerini de Istanbul'a tasidilar. Bu da gayet dogal keza dunyanin tum metropollleri bu sekilde. Yabancilara karsi tavrimiz, yetistirilis bicimimizden ve/veya cevremizden kaynakli. Bu yabancinin, batili bir ulke vatandasi veya ortadogulu olmasi ilgili sitedeki evlerin prim yapmasi veya tam tersi etki gostermesine sebep olabilecegini dusunuyorum. Ozellikle ortadogululara satilan evlerin bulundugu Istanbul"daki siteler veya semtlerin gelecegini nasil goruyorsunuz? ( site isimlerini vermek istemiyorum ki bu sitelere karsi olumsuz bir algi olusmasin)

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Eylül 2014 | 14:52 cem celik 1443 Kişi okudu

Mütahit girecek yerden konut alma

Soru

Merhaba; Kartal Kaper sitesinde giriş kat 2+1 60metre satılık daire var. kira getirisi en fazla 500-550 tl. çok eski bine 32-33 yıllık binalar. 170.000 tl ye satıyor ev sahibi mütahit girme durumu var diye. Şuanki değeri 80.000-90.000 tl ancak eder. Mütahit girecek diye abartılıyor fiyatlar. Mütahitlerle görüşülüyor ancak 3 yıldır netleşen bir durum yok. 292 hanelik site ne zaman mütahite verilir belli değil. görüşmeler devam ediyor. Kaper sitesinin bulunduğu yer e5 çok yakın- 1,5 yıla kadar metro geliyor, birde metsan firmasının inşaatı var hemen yanında. ancak 170.000 tl tutar vermek şu şartlarda mantıklımıdır. Kaper sitesine mütahit değilde tokinin girme durumu olabilir mi almak mantıklımıdır. karar veremedim. Yatırım amaçlı alacağım bu arada oturmak için değil.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Eylül 2014 | 14:37 Filiz Kaya 1399 Kişi okudu

Florya Ekşinar Konakları bahçe katı daire alınır mı?

Soru

İyigünler. Benim florya flyinn residence 2 de bahçe katı dairem var. Tam 1 sene önce bu daireyi 555 bin dolara aldım. 1 senedir kiradaydı, kiracısı çıktı, ben kendim geçicektim fakat tadilat işiyle uğraşmak istemediğimden satmaya karar verdim. Ancak verilen fiyatlar 580 bin dolar civarında. Yani prim yapmadı. Sizce kiraya verip beklemeli mi yoksa satmalı mı daha prim yapmaz mı? Bu arada biz florya ekşinar konaklarından bahçe katı daire beğendik. O da 700 bin dolar civarı. İkisi de 4+1 ve aşağı yukarı aynı fiyat. Sizce habgi daire daha mantıklı, ilerisi açısından hangisini daha kolay satarız? Flyinn satıp ekşinardan almak mı mantıklı yoksa flyinn tadilat yaptırıp geçmek mi? Şimdiden teşekkürler cevabınız için.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Eylül 2014 | 14:29 Semih Yazıcı 1645 Kişi okudu

Avrupa kale satış tarihi

Soru

avrupa kale ilgili sitenizdeki yayınlanmış tüm haberleri okudum sitede yazan satış tarihlerinde satışa cıkmadı eylül tarihi kesin söyleniyor şimdide bayram sonu denilmektedir proje Ekimde kesin satışa çıkarmı net bir bilgi verirseniz elbette yayınlanınca sitenizde çıkacak ama sabrımız kalmadı ona göre planlama yapacagız

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Eylül 2014 | 14:26 ibrahim çakır 753 Kişi okudu

Keleşoğlu EBA inşaat A.Ş.

Soru

Merhaba Asil TUĞRA, Evet Keleşoğlu EBA benim arsamında içinde olduğu yaklaşık 29.000 m2 lik bir alanla anlaşma sağladı sayılır, %93 lük bir imzaya ulaşıldı ve art niyetli %7lik grup imza atmadı. Fakat onlarında bu yıl içinde imza atıp inşaata başlanması planlanıyor.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Eylül 2014 | 14:17 Akın ALtın 793 Kişi okudu

son emlak fuarı !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Soru

Selamlar Tebernüş bey nasılsınız ? Başlık uzun olsun diye ünlem koydum yanlış anlaşılma olmasın :) Burayı uzun yıllardır takip eden biri olarak emlak fuarına gitmeyi hiç düşünmedim bence burası varken fuarın pek anlamı yok siz ne düşünüyorsunuz Tebernüş bey ? saygılar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Eylül 2014 | 13:56 ibrahim kara 803 Kişi okudu

Arsam Sit Alanı İlan Edildi

Soru

İyi çalışmalar arsamın an itibariyle sit alanı oldugunu öğrendim ne yapmam lazım arsamın bedelini devlet karşılarmı ?cok mağdurum bilgi verirseniz sevinirim

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Eylül 2014 | 13:33 Muhammed Ali GÜNEŞ 609 Kişi okudu

kiptaş 1daire almak ıstıyorum

Soru

ıyı gunler kiptaş 1 den bı daıre begendık yalnız ev sahıbı tapusunu almamıs yatırımlık aldıgı ıcın smdı once emlakcı bızı alabara turke yondlendırdı konut kredısı ıcın daha snra evın tapusu daha cıkmadıgın albaraka turk kredı vermedıgını soyledı emlakcı ve kuveyturke yonlendırdı bu sefen bu gun albaraka turkten aradılar bu gun kredı erebılceklerını soyledıler emlakcının bıze soyledıgı evın tapusu daha cıkmadıgından kuveyturk verebılcekmıs kredıyı daha kuveyturkten onaylandı dıye cvp gelmeden emlakcı bıze kıptasa gıdelım tapuyu cıkartıralım dıyo yardımcı olurmusunuz dogru bır yoldamıyız napmamız gerekıyor?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Eylül 2014 | 13:04 FATMA CAN 687 Kişi okudu

istanbula giris ve cikis neresi? silivri kinalimi?

Soru

merhaba tebernüs bey bakanin acikladigi istanbula giris ve cikis 2 yeni projeden bahsettiler yazi okudum sizin sayfanizda lakin tam olarak neresi oldugundan bahsetmiyorlar tekirtag kinali diyorlar yani bu kinali dedikleri yer silivri kinalimi acaba ?bu silivri kinali ise silivriye bir hareketlenme söz konusu olurmu özellikle cantada yatirim yapanlara faydasi olurmu .saygilar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Eylül 2014 | 12:54 erdogan yilmaz 767 Kişi okudu