Mİras kaça bölünecektir?
Merhaba amcam hiç evlenmedi ve anne babasıda öldü,miras kardeşlerine ve ölen kardeşlerinin çocuklarına mı kalıyor yoksa,sadece yaşayan kardeşlerine mi kalacak?şimdiden çok teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim.
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Merhaba amcam hiç evlenmedi ve anne babasıda öldü,miras kardeşlerine ve ölen kardeşlerinin çocuklarına mı kalıyor yoksa,sadece yaşayan kardeşlerine mi kalacak?şimdiden çok teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim.
Merhaba iyi çalışmalar Tebernüş bey..Başakşehir 522/1 parselde Harfiyat Döküm Alanı olarak kullanılan mevcut alanın taksim meydanının 30-40 kat büyüklüğünde kent meydanı (Cumhuriyet Meydanı) ve yeşil alan yapılması düşünülmekteydi.Ayrıca söz konusu yere komşu parsellerin değerleme raporlarına bakıldığında büyük çaptaki 3 parselin kamu alanına tahsis edildiği görülmekte.İlçe sınırlarının değişmesine ilişkin yeni düzenlemeler çerçevesinde Başakşehir ilçesinin fiziksel olarak büyümesi nedeniyle kamu binalarının (belediye,kaymakamlık vs. ) gerek kapasite gerekse de fiziksel bazı şartlar nedeniyle yer değiştireceği ve yeni yerinin de Başakşehir 522/1 Harfiyat Döküm Alanı ve çevresine olabileceği belirtilmekteydi. Takdir edersiniz ki G.Menkul yatırımı yaparken tüm hususları dikkate almamız gerekir. Zira böyle bir husus çevredeki projelere olan talebi ve bunun sonucu olarak da fiyatı arttırır.Bu konuda detaylı bilgi sahibiyseniz bizi bilgilendirir misiniz? Ya da bu konuda detaylı bilgileri B.Şehir belediyesinden talep etmemiz mümkün mü? Teşekkürler..
Tebernüş Bey merhaba, Avcılar Parsellerde sıfır bina, e-5?in bir arka sokağı, güney cepheli, 80 m2 net oturma alanı 2+1, metrobüs durağına 5 dk yürüme mesafesi, civarda kira getirisi 700-750-TL sıfır binalar için. Dairenin fiyatı 188.000-TL 3 katlı bina bahsettiğim daire birinci kat. Sizce bu özelliklerle bu fiyata bu daire alınır mı? Teşekkürler
Tebernüş Bey, merhaba, Marmaroom'dan yatırım amaçlı peşin 182 bin TL'ye, net 47 m2,doğu cepheli(Niş adalara bakan taraftan),5. kat daire satınalmak istiyorum..Peşin parayı buraya bağlamak mantıklı mı?net 47 m2 için fiyat nasıl sizce? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim,
iyi günler Tebernüş Bey, yatırım amaçlı tem 1 de 1+1 78 m2 bir daire almayı düşünüyoruz 350.000+tapu ve emlakçı komisyonu kiralar ortalama 1.500TL civarı sizce bumu mantıklı yoksa tem 2 yi bekleyip oradan ikinci ellere mi bakmak mantıklı.Oradaki 2.el fiyatlarıda bu düzeyde mi olur acaba?
meraba ben bezirganbahçe de oturuyorum ve kredi ile bi ev almak istiyorum sizinle de bi görüşmek istiyorum yeriniz bezirganbahçe de midir acaba ?
Tebernüş Bey Merhaba, Ümraniye Esenşehir'de yapılan Ekşioğlu Esenşehir Konutları 2006 yılında yapımına başlanmış ancak henüz oturumun başlamadığı bir site. Geçtiğimiz sene 3+1 ler 185,000 civarından satılmış, şu an kooperatifte olan evlere 250,000 inşaat firmasında olan evlere ise 320,000 istiyorlar. 8 yıldır devam eden ve henüz teslimatına en azından 5-6 ay daha olan bu daireler alınabilir mi? Alınırsa önümüzdeki sene Üsküdar - Sancaktepe metrosu bittikten sonra 350,000 tl civarından satılabilir mi? Site hakkında yorumlarınızı alabilir miyim? Şimdiden çok teşekkürler. Saygılarımla
Tebernüş bey merhaba 3. matbacılar yakını bir daire alacağım özel bir site burası kapalı otoparkı bulunan güvenlikli 128 m2 bir daire 210000 tl ye alacağım bu fiyat sizce fazlamıdır ve alırsam matbaacılar açıldığında değirene değer katarmı değerli görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim..
Merhaba Ahmet Bey, Geçen sene mart ayında kooperatife bağlı bir daire satın aldım. Sitenizde emlak vergisi öedemeleri ile ilgili yazıları okudum. Ancak benim durumumun bu muafiyete hak kazanıp kazanmadığımı anlamadım. Sitedeki bir yazıda ''Kooperatif yoluyla alınan evlerin vergilerini tapu alınana kadar kooperatif ödüyor. Ayrıca tapusunun aldığı evin alındığı yıla ait emlak vergilerini de kooperatif ödüyor. Kooperatif üyesi tapuyu aldığı yılın sonuna kadar ilgili belediyeye emlak vergisi için bildirim vermeli. İzleyen yıldan itibaren ise emlak vergisi mükellifeyeti başlıyor.'' bu şekilde bir açıklama var. Size sorumlarım ise, ben bu sene emlak vergisi ödemesi yapacak mıyım? Kooperatif başkanı benden bir ücret talep ederse bunu talep etme hakkı var mıdır? Böyle bir hakkı var ise bu ücreti neye göre belirlemektedir. Dairem 110m2 90000 tl ye aldım. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla.
Tebernüş Bey Merhaba; Değerli Bilgi ve birikimlerinizi paylaştıgınız için size uzun uzun teşekkür edebilirim fakat hem takipçilerinizin hemde sizin vaktinizi almamak adına sitede yayınlanmıs tum iyi dıleklere içtenlikle katılıyorum. Yurt dışında olmam sebebiyle satın alacağım konutta oturmayıp ve kiraya veremeyeceğim için teslim süresi 1-2 yıl içinde planlanan bir projeden lansman fiyat avantajı kullanarak daire satın almayı planlıyorum bu konuda yol gösterebileceğiniz birkaç proje varmıdır? Değerli fikrinizi paylaşırsanız çok sevinirim.