Esenyurt université

Soru

Esenyurt a yapılacak üniversite için dünkü meclis toplantısında karar kesinleştimi ? İyi günler...

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Haziran 2013 | 10:15 hüseyin şahin 155 Kişi okudu

Zamanında teslim edilmeyen daire

Soru

Merhaba, Ben yaşamakta olduğum bir sıkıntıyla ilgili soru sormak istiyorum. 2010 eylül ayında kaba inşaat halindeyken tapudan satış yapılmak suretiyle ( tapusunu aldığım) daire bedelini indirimli olarak peşin ödediğim bir daire taşerona verilmiş olarak Ana müteahhit ve taşeron ile aramızda adi sözleşme yaptık.Sözleşmede 2011 temmuz ayında teslim edileceği yazıyor. Maalesef ki herhangi bir kira tazminatından bahsetmiyor. Sadece gecikmelerden taşeron firma sorumludur denilmiş.TEslim edilmesi gereken zaman üzerine 2 yıl geçti ancak halen tamamlanıp teslim edilmiş değil. Yaklaşık 6 ay önce ana müteahhit firma taşeronla olan ilişiğini süresinde inşaatı bitirmediği gerekçesiyle kesti. Ama benim için çok da bir şey değişmedi. Halen eksikler mevcut ve çok yavaş ilerliyor. Acaba hukuki olarak ( adi sözleşme gerçekleşmiş olmasına karşın) yapabileceğim, hakkımı arayabileceğim bir durum söz konusu mu? Önceden taşeron yapmıyordu şimdi ise ana müteahhit firma da aynı durumda. Sürekli bir sebep mazeret durumu var. Bitirip teslim edeceklerine dair kaçıncı söz verişleri ama nafile. Sonuç yok. Ne yapabilirim?

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
13 Haziran 2013 | 09:37 Halil Köymn 2207 Kişi okudu

haciz

Soru

4 bankaya kredi ve kart borcum var biri. maşaıma haciz koydu birisinde ev eşyalarlanı haciz edeceğini söylüyor bir hafta zaman vermişler. diğer ikisinde sırada ne yapmalıyım eve haciz istemiyorum

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
13 Haziran 2013 | 07:43 mehmet eynallı 163 Kişi okudu

Arluxia Beykent

Soru

Merhabalar, Sizin Internet Sayfanizda bu projeiyi görüp bir Ofis satin aldim, ileride Almanyadan dönüp orada hekimligime devam edeyim de. Fakat isler vahim. 120.000 Avro para yatirdim bir sürü borclandim, simdi ne yapmam gerekir. Parami nasil geri alabilirim. Acaba benim gibi daha nice dostlar var, sizin araciliginiz ile bütün bu insanlari bir arada toplayabilirmiyiz. Saygilar

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
13 Haziran 2013 | 07:08 Dr Erol Demirtas 541 Kişi okudu

kira artışı

Soru

Merhaba ben yeni ev tuttum kontratta kira artışını %7 yaptı ev sahibi sizce uygun mu?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Haziran 2013 | 05:30 Burcu şenol 311 Kişi okudu

tapu iptal ve tescil davası

Soru

Merhaba Hilal hanım ben daha öncede size yazmışolabilirim ama tekrar sormak istdiğim konular var. 1985 yılında eşim babasına vekalet veriyor. eşimin adına ev alınsın diye fakat banka vekaletle kredi vermediği için baba kendi adına alıyor.2 yıl evi baba kendi üzerinde tutup daha sonra eşime tapu satışı yapıyor tapuya ne kadara sattığınıda yazdırıyor. ayrıca eşim babsında habersiz aynı gün gidip bankanın kredi borcunu ve ipoteğide kendi üzerine alıyor. Baba a87 yılında eşime evi sattıktan 6 ay sonra ölüyor. Aradan 27 yıl geçmiş. Aneside geçen yıl öldü. şimdi kardeşleri eşim diğer miraslardan pay istiyor diye bu daire için tapu iptal davası açtılar 2012 nin eylülünde davalar görülüyor. fakat ev çok eskiydi ve çatı katı olduğundan biz yıllarca kiraya dahi veremedik. ev bize dava açılmadan sattık davayı daha sonra açtılar evi alan şahısta evi tam anlamıyla sıfır daire konumuna getirmiş.mahkemeye birde kardeşleri tanımadık bir şahit sunmuşlar ama şahitleri gelmedi 2 ye davetiye ile çağırılacak yalan ifade vermek istemedi her halde tanımadığımız biri .bu aarda eve bilirkişi idecek ağustosta fakat borç eşimin üzerine geçmiş satıştan sonnra ipoteği dahi eşim unutmuş kaldırmayı ev satılırkrn eşim kaldırdı. şimdi mahkeme sonu sizce ne olur. haksız yere eşimin ödediği evi mahkeme onlara verirmi. ayrıca ev alınırken eşimin işsiz olduğunu savunmuşlar.ama eşim 6 yıllık devlet memuru ve şark görevinde olduğundan evin kiralrını dahi almamış olup ben evlenince dahi kira görmedim hep ailei kullandı paramızı ama onları ispatlıyamuyoruz. çünkü annesini yaptığı kira kontratlarıka kardeşlerinin elinde dava ne olur sizce 85 yılında babasının üzerinde 87 eşime geçiyor 2 yıllık hak alırlarmı. ayrıca babasının 87 emekli olduğu zamanda kendisinin boçları olduğunu ispatladık tarla falan almış traktör de almış 86 yılnında. 87 de hatta traktörüde babası kendi adına aldığı traktörüde kaynıma satış yapmış noterde babası . biz bu traktörden hak alabilirmiyiz. oda babadan oğula satış kaynım da işsizdi. ama mahkeme kaynıma deviri araştırırmı çünkü kaynıma tescil tarihi var .kaynım korkudan 97 sattı annesi elinden alacak diye hayırsız biri çünkü kaynım. kaynımın satış yaptığı bilgilere ulaştık ama babası zirai donatımdan almış bir yıl sonra kaynıma devir etti.o deviri mahkeme çıkarırmı. Çünkü kaynımın elinde öedeme makbuzu yok.Ama bizim emlak bankın kredi borcu ve ipoteği eşimin adına var.ayrıca o yıllara ait eşimin maaş bordrolarını dahi bulduk ve mahkemeye sunduk. bana bilgi verirseniz sevinirim saygılarımal.

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
13 Haziran 2013 | 00:58 sevda karaköse 2013 Kişi okudu

New life çekmeköy taşdelen projesi hak.

Soru

Merhaba Tebernüş bey New life çekmeköy taşdelen projesinden 1+1 bahçe katı almayı düşünüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Haziran 2013 | 00:19 Mustafa torun 781 Kişi okudu

kat artımı

Soru

Bornova kızılay mahallesinde kat artımı olcak mı

Serdar Dağıstan tarafından yanıtlandı.
12 Haziran 2013 | 23:27 gökay tek 189 Kişi okudu

KENTSEL DÖNÜŞÜM.

Soru

MERHABA EFENDİM:Bizim bahçelievler yenibosnada bir eski binamız var mütahit %50 ile istiyor. binada 5 daire var.kentsel dönüşümden bize bişey çıkarmı mütahite vrsek bize bir faydası olurmu. yoksa biz %50 mizi alıp çekilelimmi.devlet destekli kredinin bize bir faydası olurmu saygılar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Haziran 2013 | 22:35 hasan TAŞDELEN 397 Kişi okudu

çanakkale merkez daire

Soru

Tebernüş Bey Selam, Çanakkale merkezde 1+1 daire almak istiyorum.50.000TL. Öğrenciye Kira'ya verdiğinizde 450 TL. Kira getirisi var. Sizinde fikrinize önem veriyorum sizce mantıklı bi yatırımmı? Açıkcası bu şekilde 5 daire almayı düşünüyorum.şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Haziran 2013 | 21:57 Engin güllr 383 Kişi okudu