Elite city uygun seçim mi?

Soru

Barış Tiryaki : Tebernüş bey halkalı Elite city alçak bloklar ( d blok ) güney doğu cephe 133. m2 brüt 1500 TL kira getirisi olan daire 350.000 TL uygun mudur? Tebernüş Kireçci : 1) Cephesi gayet iyi. 2) Metrekaresi 2 bin 631 TL. Gayet mantıklı. 3) Kira çarpanı 233... İstanbul ortalamasının altında... 4) Fiyatta yanlışlık yok değil mi? diye cevap vermiştiniz. Fiyatta herhangibr yanlışlık yok. Kira 1500 TL Evin değeri 350.000 TL ama neden fiyatta herhangibir yanlışlık yok diye sordunuz?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Şubat 2013 | 21:07 Barış Tiryaki 379 Kişi okudu

Kararsızız

Soru

Tebernüş Bey merhaba; Öncelikle karar veremediğimiz iki proje konusunda danışma istedik. Bir tanesi Ataşehir deki Evinpark diğeri Sancaktepe Aquacıty 2010.. Evinpark lokasyon olarak Aquacity2010 ise prestij olarak önemli. Her ikiside beğendiğimiz 2 ayrı konut.Fiyatlarıda neredeyse 3+1 daireler için aynı (500 civarı).Gerek bugün gerekse 2-3 yıl sonra için hangisi daha fazla değer kazanır.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Şubat 2013 | 20:55 Sabri Sarıoğlu 1203 Kişi okudu

ortak tapu

Soru

nişanlım ile birlikte konut kredisi çekmek istiyoruz.fakat ben bankaların kara listesinde olduğum için kredi çekemiyorum.krediyi nişanlımın üzerine çekeceğiz ve tapu onun üzerine olacak.evlendikten sonra kredi ödemeleri devam ederken tapuyu ortak tapuya çevirebilmemiz mümkün mü? evin peşinat kısmını ve düğün tarihine kadar olan kredi taksitlerini ben ödeyeceğim.ileride bu haklarımı nasıl alabilirim?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Şubat 2013 | 20:35 mustafa kesmez 2975 Kişi okudu

kararsız

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, dün akşam gönderdiğim sorumda önemli eksiklerim vardı. Öncelikli olarak ben ücretli öğretmen olarak çalışıyorum. Eşimde bankacı. Avcılarda cihangir mh. hiçbir özelliği olmayan 3+1 dairemde oturuyorum (15 yıllık-105m2). Mutfağı havalandırmaya baktığı için ve de park sorunu olduğu için satmayı düşündüğümde bana 140.000tl fiyat çıkıyor. Bu durumda babadan kalma altıntepe e-5 deki kadir has lisesine yakın mesafedeki 3+1 evi satmayı düşündüm. Ama ev giriş katı yarı kuzey cephede bulunduğu için 140.000tl fiyat verdiler. evin 4 arabalık otoparkı var hiraforu var (17 yıllık-115m2). Bir de bodrum gündoğan köyünde gündoğan sitesi içinde dubleks (80m2-18 yıllık) bir yazlığım babadan kaldı. Yazlığın güvenliği yok. aylık 80tl aidatı var. Denize uzak mesafede. Fiyatı ise 130.000tl olduğu söyleniyor. Altıntepedeki evden kira olarak 650tl , bodrumdakinden ise 550tl alıyorum. Kızımın okulu beykentte eşimin işi de hadımköyde. Siteli güvenliği ve çeşitli özelliği olan bir ev almak istiyorum. Fakat babadan kalan evleri satmayın diyor çevremdeki insanlar. Kentsel dönüşüm çerçevesinde bu mekanlar etkilenecek mi? Bu yönde beklememi bana önerir misiniz?Bu durumda siz Tebernüş Bey bana ne tavsiye edersiniz. Önerinizi merakla bekliyorum. Teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Şubat 2013 | 19:57 Nilgün Şimşekoğlu 605 Kişi okudu

hangi katı almalıyım?, Belgin Bilgiç, Şerefiye, Kayacity

Soru

belgin bilgiç hanım. Kayacityden 2+1 ev alcaz. katların hepsi tek cephe kuzey. Blok 11 katlı. Sorum 8. katmı? 10. katmı ? hangisini almalıyım ?

Belgin Bilgiç tarafından yanıtlandı.
26 Şubat 2013 | 19:36 yavuz selim 189 Kişi okudu

çift tapu olur mu

Soru

benim annemin babasının verdiği 4 dönüm tarla var anneme ve ömür kız kardeşine vermiş dedem şimdi tarlayı ortak almasını istiyorlar acaba çift tapu olurmu beni aydınlatır mısınız bir de tarla imarsızdır

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
26 Şubat 2013 | 19:34 esra 413 Kişi okudu

REFİNANSMAN ÜCRETİ

Soru

Merhabalar Umur Bey 2009 yılınının 5. ayında 1.33 faiz oranıyla kullandığım konut kredisinin taksitlerini i 9.ayda 0.98 ile aynı bankadan refinansman yaparak yaklaşık 100 tl düşürdüm. Bu sıralarda tüketici hakem heyetlerinin verdiği kararlara bakarak refinansman masrafının bankadan iadesini istemeyi düşünüyorum fakat refinansman sözleşmeme baktığımda banka dosya masrafı veya başka bir masraf göstermemiş. Benim refinansman tarihindeki kalan anapara borç tutarım 76.000 tl iken yeni kredi 77500 tl olarak girilmiş yani masrafları kredinin üzerine ekleyip masraf alınmamış gibi göstermişler. Bu durumda aradaki 1500 tl ücreti alabilirmiyim.bu konuda yasal durum nedir? aydınlatırsanız cok sevinirim....... şimdiden teşekkür ederim

Umur Güven tarafından yanıtlandı.
26 Şubat 2013 | 19:29 Aykut ÖZTÜRK 449 Kişi okudu

kayaşehir yeni inşaatlar

Soru

tebernuş bey selam. Bugün kayaşehir 17, bölgeye gittim .hemen önünde 1009 adetlik konut inşaasına başlanmış. bu konutlar ne zaman satışa çıkar? veya bu inşaat özelmi. Birde 17, bölgeden oyakkent arkasından başakşehire yol planı varmı. kocaman viyadük var ama önü kapalı. + son olarak fenertepeden kayaşehir merkeze giden 6 şeritli yol kayacity veya kiptaş kayabaşının önünden geçecekmi. 3. köprü bağlantı yolu burasımıdır. Teşekkür ederim iyi çalışmalar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Şubat 2013 | 19:12 yavuz selim 591 Kişi okudu

tahtakale mah

Soru

tebernüş bey merhaba son zamanlarda tahtakale mahallesiyle alakalı yayın kuruluşlarında bir çok yayın yapılmakta kentsel dönüşüm istimlak vesaire şunu sormak istedim mahalledeki yerlerimizin satşını veya değer amaçlı yapı kuvvetlendirmesi yapmamızın karı veya zararı ne olur kısacası oturup beklemelimi yoksa birkaç sene sonrasının hesabınımı yapmalıyız bu sektörün önder kişilerinden biri olarak fikirlerinize ihtiyacımız olacak ilgilenirseniz seviniriz saygılar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Şubat 2013 | 17:54 muharrem talayhan 439 Kişi okudu

Ağaoğlu my world ilkokulu

Soru

Merhaba,Satış ofisine sorduğumda ilk okul olmadığı kız meslek lisesi oldugunu öğrendim.Bu yaş grubu küçük çocuklarımızın site içinde bir okula mutlak ihtiyacı olacak servislerle dışarı çıkmaları yanlış. 3000 kişinin üzerinde oturum yapacağı bir yaşam alanı için ilköğretim okulu şart .Şuan site içinde biten bir devlet okulu varmış zaten,talebimiz bu okulun ilköğretim okulu olarak hayata geçmesidir.Sizden gelen son bilgi ilköğretim okulu şeklindeydi bu bilgi doğrumudur?iyi çalışmalar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Şubat 2013 | 17:49 Arzu Kula 263 Kişi okudu