başakşehir sağlık kent projesi
başakşehir sağlık kent projesi nezaman nereye yapılacak bu hastane başakşehir 2.etapta fiatları artırırmı teşekkürler
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
başakşehir sağlık kent projesi nezaman nereye yapılacak bu hastane başakşehir 2.etapta fiatları artırırmı teşekkürler
merhaba Hilal hanım..ukra inşaat hane plus projesinden daire satın aldım..senetlerimin bitmesine 2o ay var ve ukra inşaatın iflas erteleme aldığını duydum..daha tapumu almadım.elimde sözleşmem var ama noter tastikli değil..senetler bitmeden tapuyu veremeyeceklerini söylüyorlar..sanıyorum firma maddi sıkıntı içersinde ve daireme başkaları tarafından ipotek koyulabilirmi..hukuksal olarak daireme tedbir koydurabilirmiyim..nasıl bir yol izlemeliyim..teşekkürler..
merhaba Tebernus Bey cok kabaca bir sorum olacak.Gunesli de yasiyoruz ve evimizi degistirmek istiyoruz.Ginza Gunesli yi begendik fakat teslim tarihine kadar orayi beklemek mi yoksa daha yuksek fiyatla gunesli park tan alip otumak mi?acelemiz su an icin yok.fakat uzman gozuyle bizim goremedigimiz arti ve eksileri gorebileceginize inaniyorum.tesekkurler.iyi calismalar
Başbakan en az 3 çocuk dedi, başbakan ve hükümet karşıtı olan herkes bu konuyu araştırmadan, bilmeden eleştirmeye, dalga geçmeye başladık. Biz toplum olarak objektif değiliz, karşımızdakini anlamaya çalışmak, söylediğinde doğruluk payı var mı yok mu diye düşünmek gibi alışkanlıklarımız pek yok. Uzlaşma, orta yolu bulma geleneğimiz yok (Bu herkes her kesim için geçerli) Aşağıda Avrupa Birliği'nin yaptığı bir araştırmanın sonuçları, buyrun okuyalım: 1-Doğurganlık oranı yüzde 2.11?in altında olan hiçbir medeniyet/topluluk/ülke varlığını sürdüremez. Yok olmaya mahkumdur. 2-Doğurganlık oranı yüzde 1.9 oranına düşen medeniyet/topluluk/ülke kendini toparlayamaz. 3- Doğurganlık oranı 1.3 olan medeniyet / topluluk / ülke 80 ile 100 yıl arasında yok olmaya mahkumdur. 4- Düşük nüfus artışı oranının olumsuz etkisi hiçbir ekonomik, sosyal, kültürel politika ile telafi edilemez. NOT: Türkiye'de doğurganlık oranı yüzde 2.11. 2025 yılında bu oranın yüzde 1.97?e gerileyeceği tahmin ediliyor.
Tebernüş Bey, merhabalar. Öncelikle sizi hemen hemen hergün takip ettiğimi ve yazılarınızı okuduğumu belirtmek isterim. Bu zamana kadar size bir iki tane soru sormuştum zaten. Yine sizin görüşünüzü almak istediğim bir konu var ancak bu sefer direk benle değil kayınvalidemle ilgili. Kendisi, eşinin vefati ve 2 kızının da evlenmesinden ötürü yalnız yaşayan (ancak sıkı sık kızlarına gelip giden) bir bayandır. Bu nedenle ben de onun damadı olarak elimden gelidiğince yardımına koşmaya çalışıyorum. Kendisi kızlarından birinin evine yakın bir yerde bir ev buldu ve almak istedi. Ev 2005 yapımı ve 2009 yılında proje bitişi verilmiş 4,5 (neden 4,5 dediğimi aşağıda daha iyi anlayacaksınız) katlı bir binanın 3. katında yer almakta. Emlakçı ile görüştüğümüzde krediye uygun sorunsuz bir daire olarak bize tanıttı daireyi. Ancak belediyeye gidip araştırdığımızda evin iskanının olmadığı sadece kart irtifak tapusunun olduğu ortaya çıktı. Emlakçıya göre hiçbir sorun yok, belediye de bu daireye kredi çıkabileceğini söylüyor. Ancak sorun şu ki, ben belediyedeki projeyi incelediğimde (son tadilatlı proje) gerçek ile proje arasında önemli bir farkı farkettim. Projede son kat çatı piyesi olarak gösterilmiş yani; 4. kat dubleks bir daire. Ancak gelin görün ki binanın son katı 4. kattan ayrılmış ve ayrı bir daire olarak giriş verilmiş ve ayrıca yüksekliği de çatı piyesinne göre artırılmış. Yani tam bir daire ne de 4. katın dubleksi; ayrı bir mekan olmuş resmen. Bu nedenle 4,5 katlı bina olarak nitelendiriyorum. 3. katın projeye uymayan bir kısmı yok ama sonuçta bina projeye göre hatalı. Yani bu saatten sonra iskanının alınması imkansız. Buna rağmen her dairenin elektrik, su, doğal gaz abonelikleri ayrı. Yani iskanının olmayışı daireler üzerinde şu an için bir sorun yaratmamakta. Ancak ilerisini bilemiyoruz. Sizce böyle bir evi almak ne derece mantıklıdır? Siz genelde mümkün olduğunca sorunsuz evlere yönelin diyorsunuz. Ancak kayınvalidem evi oldukça beğendi onun da hevesini kırıp direk vazgeçelim demek istemiyoruz; heleki 7-8 aydır uygun konumda uygun fiyata daire ararken. Bu arada kendim de hala beklemedeyim, bir evi almaya çok niyetlendim son anda bir iki pürüz çıkınca vazgeçtim. Hala nakitteyim fırsatları yakından takip ediyorum. Umarım bu yıl içerisinde bütçeme uygun güzel bir ev bulup taşınabilirim. Görüşünüz için şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
Merhaba Tebernüş Bey, Tamer Özyurt Bey'e sorabildiniz mi acaba? Nmerkez'de KDV oranı %1 mi kalacak yoksa tadilat ruhsatı nedeniyle %18 mi olacak. Teşekkürler
merhaba 48 üyeli bir kooperatifimiz var ve kurtköyde yine 48 daireli bir site yaptık. sitemizde yaklaşık 3500 m² yeşil alanımız var. kurtköyde yeni imar planı ile emsal artışı oldu ve biz yaklaşık 800 m² lik bir dükkan yapmaya karar verdik. buraya kadar bir problemimiz yok. kooperatifimiz üyelerinin bir kısmı yani dairelerini satmayacak olan üyeler yapılacak olan dükkan yani bağımsız ticari alanın site ortak alanı ilan edilip bu şekilde tapu çıkarılmasını istiyorlar. bu yolla kimsenin bu ticari alanla ilgili tapudaki hissesini satamamasını sağlayıp ortak ticari alandan elde edilen gelirle aidat alınmamasını istiyorlar. Diğer üyeler ise dairesini satacak üyeler yapılacak bu bağımsız ticari alanın ayrı tapu çıkarılıp tapununda 48 kişi üzerine olmasını istiyorlar. bu yolla dairesini satan üye dükkandaki hissesini satmak yada devretmek zorunda kalmıyo. Eğer dükkan yapılırsa bütün üyeler yapım için para ödemek zorunda kalacak fakat dairesini sattığında para ödediği ticari Kalandan hiçbir şekilde gelir elde edemeyecek bir kısım üye. size sorum böyle bu durumun hukuki karşılığı nedir. bağımsız ticari alanlar site ortak alanı olarak tapulandırılabilirmi. ve ticari alan yapımı için para ödeyen fakat ödediği paranın karşılığını alamayan üyeler ne yapabilir.
Selamlar, Yıllardır biriktirdiğim paralarla nihayet yatırım yapacak duruma geldim. Ancak kız kardeşim çekmeköyde,erkek kardeşim bahçeşehirde oturmakta. Her iki Bölgeyide begeniyrum. sorum su, Aynı m2 lerde aynı fiyatlarda 2 daire arasında seçim yapmam gerekirse sizce hangisini seçmeliyim. Fikirleriniz benim için gercekten çok değerli.şimdiden çok teşekkürler.
merhaba bu size 2 yazışım ilkinde cevap alamadım umarım şimdi alabilirim elimde belli bir miktar nakit param var ve bir ev almak istiyorum büyük ihtimallede önümüzdeki 5 yıl içerisinde dairede oturamıyacağım sadece yatırım olucak seçeneklerim arasında FATİH,ESENLER,BEYLİKDÜZÜ ve KAYAŞEHİR var sizce önümüzdeki 5 yıl sürecinde en iyi prim yapan ve bana iyi bir yatırım olucak semt neresidir özellikle de kiraya vermek açısından 2 tane kızım var ve onlarda güvenli bir sitede oturmak istiyorlar yorumlarınız benim için altın değerinde lütfen cevap yazın şimdiden teşekkürler
Agaoglun insaattan bi isyeri satin almak iistiyorum.