fek yazisisinin tapudan kaybomasi
slm banka tapuya postayla fek yazisini gonderdi fakat tapuda yok (kayip) postaneden sordum 23 ucunde memura teslim edilmis tapu bankadan tekrar veya fotokopisini al diyor ama banka vermiyo ne yapmam lazim saygilar
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
slm banka tapuya postayla fek yazisini gonderdi fakat tapuda yok (kayip) postaneden sordum 23 ucunde memura teslim edilmis tapu bankadan tekrar veya fotokopisini al diyor ama banka vermiyo ne yapmam lazim saygilar
Tebernüş Bey, öncelikle böyle bir platform sunarak soruları cevapladığınız için teşekkür ederim. Benim sorum "bağımsız bölüm net alanı" hesaplanırken balkonun dikkate alınıp alınmamasıyla ilgili. Siz, "Brüt Metrekare nedir, Net Metrekare nedir" başlıklı yazınızda balkonları da iç net metrekare alanında belirtmişsiniz. Planlı Alanlar Tip Yönetmeliği'nde Madde 15/41'de bağımsız bölüm net alanı hesabında ise balkonlar net alan hesabında dikkate alınmaz diyor. İlgi yönetmelikte 15/4'te KAKS'ın tanımlandığı bölümde ise "...Bulunduğu katın emsale dahil alanının toplam %20?sini geçmemek koşuluyla; sökülür-takılır-katlanır cam panellerle kapatılmış olanlar dâhil olmak üzere balkonlar, ... dahil edilmez" diyerek balkonların emsal içinde değerlendirilmemesine, kullanılabilir daha fazla kapalı alan yapılmasına imkan tanınmış, ilgi maddedeki kalemlerin toplamı 20%'yi geçmediği sürece. Pekçok projede ise balkon sanki net alana dahilmiş gibi reklam yapılıyor. İşin kanunen doğrusu nedir? Reklamlarda geçen net alanların yönetmeliğe uygun olması gerekmez mi? Yani, "15/4'teki kalemler toplamda 20%'yi geçmedikçe", bir projede oda ölçülerini gösterir yerleşimi elimize aldığımızda odalar+mutfak+ıslak-hacimler+ev-içi-koridor alanları toplamı (balkonlar dahil edilmemek kaydıyla) NET alanı vermeli, doğru mudur?
Tebernüş Bey merhaba, umarım iyisinizdir, sizinle en son 3 ay önce görüşmüştük. Yorumlarınız benim için çok önemli. Milas Örende denize sıfır arazi alacağım. Metrekare fiyatları bölgede marina açılacağı için artmış durumda. Marinayı Koç grubu satın almış. Marina yöneticileri ile İstanbul Ticaret Odası aracılığı ile görüşme sağladım. Bölgede yatırımların devam edeceğini dile getirdiler. Yinede size danışmak istiyorum. 2 milyon tl gibi bir bütçe ayırdım. Yaklaşık denize sıfır konumda 10 bin m2 alan satın alacağım. Sizin değerli görüşlerinizi çok önemsiyorum. Gayrimenkul değerlendirme uzmanları ile bölgede bir araştırma yaptırdım. İmar geçmiş ve birçok yatırımcının bölgede cirit attığını, ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kıyılardaki ilk 50 metreyi 10 metreye indireceği bununla ilgili çalışmaların sona ulaştığı, seçimlerden önce torba yasa ile meclise geleceğine kadar birçok bilgiye ulaştım. 5-10 yıllık bir yatırım için düşünüyorum. Amacım çocuklarım için ileride bir yatırım olsun istiyorum. Değerli görüşlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Saygılarımla Sinan BAHÇEKENTLİ
Merhaba Tebernüş Bey, Sorum yok. Düşüncelerimi paylaşmak isterim. Toki'nin alt gelir grubuna yönelik satışa sunacağı evler hiç de alt gelir grubuna uygun değil. İstanbul'da milyonlarca yoksul var. Bu yoksullar asgari ücret veya biraz üzerinde bir gelirle yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Yapılan konut sayısına baktığınızda -en alt için 400 adet- bu yoksul insanların oradan ev alma ihtimali orta üst sınıfa mensup birinin boğazda yalı alma ihtimaliyle aynı. Bu göz boyamanın bir an önce sona erdirilip yoksul insanların barınma sorununu çözecek ciddi projelere ihtiyaç var. Toki kuruluş amacından uzaklaşarak uzunca bir zamandır bürokrat-inşaatçı talanının aracısı konumuna gelmiştir. Toki denilen kurum insanları evinden edip plan değişikliklikleri ile üretilen arsaları inşaatçılara satarak o arsalara milyonlarca lira değerinde daireler yapmaktadır. Geniş halk kesimlerinin buralardan ev alma ihtimali yoktur. Bir umut ev bekleyen vatandaşların siyasetçilerin TOKİ aymazlıklarına karşı uyanık olması gerekir. 180 ay vadeli ortalama 20.000 TL civarı peşinatla, ayda 700 TL gibi bir taksitle satılıyor. Onbinlerce insan başvuru yapıyor. Yani yoksulluk o düzeyde. Burada size kuradan ev çıkma ihtimali yolda yürürken kafanıza saksı düşerek ölme ihtimalinizle aynı. Bu yüzden barınma sorununu aşmak isteyen alt gelir grubundan siteyi okuyanların TOKİ'ye umut bağlamak yerine başka alternatiflere yönelmeleri daha mantıklı olur. Ona harcayacakları enerjiyi başka şekilde değerlendirebilirler.
Slm tebernüş bey.ben kayaşehir 23 bolge alt gelir gurubu icin kura basvurusunda bulundum kismetse. Sorum su kura cikarsa pesinat bedelini baska bankadan ihtiyac kiredi si ile ödemem bir sorun olustururmu 1186 tl bodrolu calisan kisiyim toki beni diskalifiye edermi borcum var diye .
merhaba benin 217+ 81 toplam 298 metre arsam var 217 bana ait olmak üzere yani tapulu arsam 81 metresi belediyenin ama benim tapuma eklendi almam için davet edildim ama gittiğimde yan arsada bina var orada da arsanın olduğu söylendi ben arsayı almak istedim vermediler bekle belki bina sahibi alır dediler bizde bekledik sürekli gittim sordum ama sonuç yok adam gitmedi bile benim arsam tam dedi belediyeye uğramadı ama bizde şimdi arsamıza ev yapmak istiyoruz ne yapmalıyız nasıl bir yol izlemeliyiz mütahitler kendi hissene yapamazsın diyor biz ne yapıcaz adam almıyor bize verilmiyor bekleyin diyor cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
Güzel hizmetiniz ve alakanız için teşekkürler. Kısa ve öz bir sorum var. Risk alanına girmeyen yerlerde mülkün ve arazinin tapulu sahibi razı olmadıkça zorla yıkım yapılabilir mi, kentsel dönüşümü ikna için zorlanır mı? Saygı ve sevgilerimle.
Merhaba tebernüş bey sizce aydın didimdenmi arsa veya arazi almalı yoksa istanbul projesi için oralardan mi arsa veya arazi almalı.. teşekkürler
Merhaba Tebernüş Bey; 4 katlı bir apartmanda oturuyorum.Zemin kat dahil. Zemin katta dükkan var. Dükkan sahibi, dükkanını genişletti. diğer bina sakinlerinin iznini ve olurunu almadı. Dükkanın dışına boydan boya bir çatı yaptı sonra da çatının bitişinden itibaren telle çevirdi. dükkanın alanı neredeyse iki katına çıktı. doğal olarak da arsanın kullanım alanı küçüldü. binanın oturduğu arsanın neredeyse yarıdan fazlasını dükkan sahibi kullanıyor ve bunu diğer bina sakinlerine sormadan, onların onayını almadan yapıyor. Size sorum, 1.Dükkan sahibi ortak kullanım alanı olan arsayı tamamen kendi menfaatine göre kullanarak dükkanı genişletebilir mi? 2. tapuda arsa payı 1/4 yazıyor. bu iskan sahibinin arsada ortak kullanım hakkına sahip olduğunu mu gösteriyor? 3. Dükkan sahibi eğer yerimizi gasp etmişse sorunun çözümü için nereye başvurmamız gerekiyor? saygılarımla.
Merhaba Tebernüş bey; Üstadım bahçetepe konutlarından 4+1 daire almayı düşünüyorum. Ancak kış aylarında oluşacak olumsuz hava koşullarında ulaşım sorunu yaşayacağını düşünüyorum. Ayrıca karşısında yapılan hastanenin tamamlanma süresine bağlı olarak ulaşımın rahatlayacağını düşünüyorum bu süreç ne kadar sürer sizce? Metronun bahçetepeye gelmesi 2019 yılına kadar olur mu? belediyenin projelerini incelediğimde metrokent durağından bir aktarım ile bahçtepe kayaşehir tarafına bir hat olaccağı doğru mu? şimdiden teşekkür ederim? ayrıca başakşehir de tavsiye edeceğiniz site içerisinde sosyal etkinlik alanları bahçetepe emsalinde başka bir porje var mı?