bulvar istanbul

Soru

bulvar istanbuldan 2+1 burut 127 metre kare 312.000 tl ye daıre aldım sizce fiyat yuksekmı amacım oturum tavsiye edermisiniz

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Kasım 2013 | 14:08 adm şah 352 Kişi okudu

Protföy oluşturma

Soru

bir bayan arkadaşım ile gayrimenkul işine girdik. Amcam bu sektörde yıllarını vermiş biri aslında çok geniş portföyü var. bizim ağırlıklı olarak uğraştığımız sektör ticari araziler, oteller, işmerkezleri ve avmler. Alım satım üzerine. Benim hiç deneyimim yok. amcamda yanında birini bulundurmayı sevmez. solo iş yapan biri. bu yüzden ondan bişey öğrenemiyorum. Kendi portföyümü nasıl kurabilirim. bizim elimizdeki menkulleri tapu sahipleri internet ortamına konulmasına karşılar. bu yüzden internet ortamında faaliyet kuramıyorum.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Kasım 2013 | 13:54 Ali Emre Çolak 441 Kişi okudu

KONUT ARZ VE FİYATLARI

Soru

Merhabalar Tebernüş Bey, iki şeyi merak ediyorum; İstanbul da (özellikle avrupa yakasında) her yıl bir öndeki yıla göre daha fazla proje yapılıyor ve bunlara ek olarak kentsel dönüşüm projeleride başladı bu kadar arzın olduğu bir sektörde sizce konut fiyatlarında bir gerileme olur mu? Birde her daire er yada geç bir sahip buluyor kendine peki bu kadar konutu kim alıyor?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Kasım 2013 | 13:51 ALİ SÜZER 334 Kişi okudu

esenyurt bölgesi

Soru

İyi günler, Henüz çevresi tam oturmamış olan, beyzade konakları fildişi konakları yeşil hasbahçe konutları innovia 3-4 osmanlı beylik konakları siteleri bulunan esenyurttaki bu bölge hakkındaki değerlendirmeniz ve duyumlarınız nedir ? Değerlenmeye açık bir bölge midir ? Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Kasım 2013 | 13:43 Mustafa Evliyaoğlu 1791 Kişi okudu

AİLE DANIŞMANLIĞI YAPARMISINIZ?

Soru

Tebernüş Bey biz 2012 yılı aralık ayında Dumankaya Modern Collectıon projesinden 2+1 102 m2 D blok 8. kat Maxımoon projesine cephe 143.000 tl ye konut satın aldık.Benim proje ve firma ile ilgili hiçbir sıkıntım yok.Fakat eşim her fırsatta zarar edeceğimizi söyleyip duruyor.Bende her fırsatta sizden bahsediyorum fakat bana inanmıyor.Sizden ricam bu projenini geleceği ve aldığımaız fiyat hakkında kısa ve tatmin edici bir cevap yazmanız.Aman eşim duymasın :) Şike zannedecek....

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Kasım 2013 | 13:30 ENES ÇAĞIL 540 Kişi okudu

BES

Soru

Merhaba Tebernüş Bey; Dün birikim amaçlı hesap açtırmak için bankaya gittim. Bankacı bayan bunun için hesap açtırmaktansa bireysel emeklilik sigortasını yaptırmamın daha mantıklı olucağından, buna trilyonlar yatıran müşterileri olduğundan bahsetti. Herşeyi okadar toz pembe anlattı ki sanırım böyle bir şey mümkün değil. Ben olumlu özelliklerindense olumsuz özelliklerini sizden öğrenmek isterim. Birikim amaçlı ufak ufak yapabiliceğim önerileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Kasım 2013 | 13:29 Pınar Zefure Mercan 604 Kişi okudu

Bakırkoy

Soru

Tebernuş Bey merhaba.Size sorum Bakırkoy meydan da belediyenin 3 bina yanında 1 dairemiz var.İBB pek imar vermedigi için mutahite veremiyoruz.Baya degerli bir konumda bina sizce kentsel donuşum sırası geldiginde avantajımıza sonuçlanabilirmi.Şuanda 300 bin civarında sıfır olmuş olsa ortalama 500 bin civarında oluyor emsallere baktıgımda.Teşekkurler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Kasım 2013 | 13:10 Hasan melik suren 408 Kişi okudu

My world europe ayazma ?

Soru

MerhabaTebernüş Bey, Ağaoğlu my world europe dan oturmak için 3+ 1 169m2 bir daireyi m2 si yaklaşık 2150tl gibi 2010Ekimde almıştık.Mayıs ayında teslim aldığımız dairemize eşimin iş değişikliği nedeniyle ulaşımın zorlaşmasından dolayı taşınamadık.Bu daireyi satıp benzer diğer projelerden birinden bize uygun lokasyonda tamamlanmış bir daire almaya karar verdik.Ancak dairemizi inşaat şirketinin satış fiyatlarının altında bile satmayı henüz başaramadık.Şu an satabileceğimiz rakam da gerçekten çok düşük seviyelerde m2 si 2800 lerde bile sitede çok fazla satış talebi olmasından dolayı mümkün gözükmüyor.Sitede yaşama oranı %30 lara gelmiş gözüküyor.Şu an daireyi bahsettiğim m2 fiyatından satabilsek bile ödediğimiz konut kredisi faiz oranınınızda hesaba kattığımızda hiç bir karımız ve de zararımız olmuyor.Yeni almak istediğimiz sitedeki daire ise yapabileceği primi maksimum seviyede yapmış halada 10-15günde fiyat arttırmaya devam ediyor.Bu yatırımı tüm şartlarımızı zorlayarak yapmıştık.Burada oturmama kararı vermek zorunda kalmamızı planlarımızı alt üst etti.Su an 2+1 bahçelievler semt içinde toprak tan tapulu kendi dairemizde oturuyoruz.Daire kredi almaya uygun olmadığı için gerçek değerinin çok altında bile satmak mümkün gözükmüyor. Allah nasip ederse 4-5 ay sonra ailemize yeni bir ferdin daha katılmasıyla 3+1 site içerisinde bir yere taşınmak bizim için zorunluluk haline geldi.İki daireyide değerlerinin altında satıp tek bir istediğimiz gibi bir daire almak mantıklı gözükmüyor.Bu yüzden ne yapacağımızı şaşırdık. Bu konudaki tavsiye ve önerilerinize gerçekten çok ihtiyacımız var. Şimdiden size çok teşekkür eder,iyi günler dilerim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Kasım 2013 | 12:46 Mahmut Ur 1326 Kişi okudu

Ataşehir Trendist

Soru

Tebernüş bey merhabalar, Ataşehir emekevler yerine yapılacak trendist projesi ile ilgili olarak şöyle bir soru sormak istiyorum. 18. Kat deniz manzaralı(ordan deniz manzarası ne kadar görünüyor tam bilemiyorum) 614.000 TL iken 8. Kat peyzaj manzaralı 574.000 TL olarak fiyat verildi. Sizce arada ki fiyat farkı vermeye değer mi? Bu sorumu prim açısından soruyorum aslında. Yani yarın satılırken gerçekten bu rakamın fazlasını geri alabilir mi bu ev. Ayrıca teslim tarihi 24 ay sonra. Bitiminde prim beklentimiz ne olmalı. Proje sahibi firma %45 gibi bir rakamdan bahsediyor. Sizce bunun olabilirliği nedir? Şimdiden teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Kasım 2013 | 12:10 Emre Karake 1106 Kişi okudu

Proje mı merkez mı?

Soru

Merhaba Tebernus Bey. Ben bir süredir sitenizi ve verdiginiz fikirleri takip ediyorum. Bu nedenle ben de fikrinizi almak istedim. Suanda Levent te kırada oturuyoruz ve merkezi bir yerde yasamaya alıştık. Artık kendi evimizi almayı düşünüyoruz ama çevremizdeki evler cok pahalı. Bizim üst sınırımız 600.000 TL. Bu cevrede bu fiyata yeni ev olmadıgı gi i genellikle giriş katı evler var. Maslak civarındaki yeni yapılan projeler de bu rakamın üzerinde. Geriye de Kucukkoy ya da Kağıthane kalıyor.Sizce bütün şartları zorlayıp giriş katı vb detaylarına takılmadan bu cevreden almak mı daha mantıklı yoksa biraz uzaklaşıp yeni bir projeye girmek mı?tesekkur ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Kasım 2013 | 12:02 Sevcan Özkök 378 Kişi okudu